Táborští míří do Pelhřimova, obě mužstva vykazují ztráty i velkou touhu po úspěchu

20.11.2018 23:19, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté tentokrát stráví v autobuse podstatně méně času, než při předchozí druholigové výpravě. O to nepříjemnější úkol je ale čeká. Ve středu od 18 hodin se stanou hosty pelhřimovských Ledních Medvědů, na jejichž ledě při posledních návštěvách příliš radostných okamžiků neprožili.

Táborští míří do Pelhřimova, obě mužstva vykazují ztráty i velkou touhu po úspěchu


Důkazem se stalo i zatím poslední vzájemné střetnutí obou soupeřů na pelhřimovském ledě, ve kterém sice Táborští dokázali smazat tříbrankové manko, ale následně bojovnému podlehli 4:5 po prodloužení. Ani domácí odvetný souboj se dlouho nevyvíjel příznivě, ale kohouti opět iniciovali brankový obrat, a ten jim tentokrát vynesl tři body za výhru 6:5.

Vizitka soupeře

Celek z města rekordů a kuriozit neprožívá příznivé období a po opětovné sérii pěti zápasů bez bodového zisku klesl na poslední příčku.

V mužstvu navíc v posledních dnech a týdnech nastal pozoruhodný ruch. Po dvanácti letech opustil soupisku pelhřimovského týmu jeho kapitán a ofenzivní tahoun Tomáš Plachý. Ten od začátku tohoto ročníku laboroval se zraněním, a jediný zápas po svém návratu na led odešel na vlastní žádost do Moravských Budějovic. Stejnou zprávu adresoval vedení klubu Jakub Kadlec coby nejvýraznější letní posila Ledních Medvědů. Produktivní forvard už v současné době sbírá body ve Žďáru nad Sázavou. Dveře za svým angažmá na Vysočině zabouchl také Aleš Heinrich, jenž by měl posílit Hodonín. Novou tváří v červeno-bílém dresu je naopak brodský obránce Martin Kříž.

Nejžhavější a blesková změna se ovšem udála na trenérském postu. Ještě v pátek před utkáním s Novým Jičínem vedli trénink Marek Melenovský s Jaroslavem Benákem, vzápětí ale klubové vedení dosadilo na střídačku „áčka“ ještě nedávno aktivního hráče Libora Bezděka. Podle informace z klubu byli oba trenéři odvoláni pro neuspokojivé výkony mužstva, Marek Melenovský ovšem prohlásil pro server hokej.cz, že skončil sám, protože situace už byla neúnosná…

Jisté je, že pelhřimovská hokejová parta udělá pro úspěch v zítřejším důležitém utkání maximum a hráči od Jordánu to budou mít v jeho hájemství možná ještě těžší než obvykle.

Z táborské šatny

V sobotu se sice dočkal táborský soubor potřebného povzbuzení v podobě vydřených dvou bodů nad Orlovou, bezprostředně po utkání ovšem přibyly na čelech trenérů Arpáda Györiho a Miloslava Čecha další hluboké vrásky.

Zápas se slezským soupeřem nedohrál druhý nejproduktivnější útočník Radim Heřman a nepříjemné zranění kolena ho odsoudí k dlouhodobé absenci. Ze stejného zápasu putoval rovnou na marodku i další forvard Štěpán Kadilák, který nyní stejně jako ostřílený obránce Kamil Černý laboruje s poraněným tříslem. Mimo hru je v ofenzívě nadále i Dominik Točík, jehož návrat se však možná slibně přiblížil, a také mladík Radim Škrdleta. Na led už se vrátil obránce Jakub Pípal, do zápasu ale ještě nepůjde. Chybět bude v Pelhřimově i studijně zaneprázdněný Jan Tesař.

Přes všechny nepříjemnosti jsou ale táborští hokejisté připraveni zabojovat na Vysočině o body, které stejně jako domácí potřebují jako sůl.               

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality