Táborští podnikli další loupeživou výpravu do sídla Králů. Úder byl opět zdrcující

01.12.2021 22:35, autor: Pavel Šácha

Královské město Písek se po dalším nájezdu hokejových bojovníků z Tábora znovu ocitlo v troskách. Sousedního rivala tentokrát přinutili ke kapitulaci zničujícím nástupem do zápasu. Na začátku druhé části sice pootevřeli domácím dveře k odporu, brzy se ale znovu nadechli a třetí vzájemné derby aktuální sezony měli i tentokrát pevně ve své moci.

Táborští podnikli další loupeživou výpravu do sídla Králů. Úder byl opět zdrcující

IHC Králové Písek - HC Tábor

3:7 (1:6, 2:1, 0:0)

Středa, 1.12.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Čížek (Šuhaj, Sýbek), 22. Matějček (Čížek), 23. Sýbek (Šuhaj, Volf) - 2. Seidl (Černý, Šulek), 7. Černý (Matušík), 13. Endál (Černý, Matušík), 15. Hasman (Endál, Hubata), 18. Endál (Hasman, Hajič), 20. Šulek (Černý, Matušík), 31. Hasman (Dančišin)

Rozhodčí: Kohoutek - Roupec, Viskot.   Vyloučení: 4:4   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:5, 1:5, 1:6, 3:6, 3:7   Střely: 23:34   Diváci: 335

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Kříž - Dudáček, Najman, Dvořák, Turek, Novák, Popela, Kulvejt - L. Volf, Šuhaj, Sýbek - Matějček, Čížek, Bednařík - Novotný, J. Volf, Januška, Brož.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Hubata - Zíb, Zayml, Prášek - Šulek, Matušík, Seidl - Hasman, Dančišin, Endál - Chocholoušek.

Vývoj úvodní části hry rozbil na padrť veškeré předzápasové předpoklady. Domácí fanoušci věřili v sebevědomý nástup svého týmu pramenící z předchozích hladkých výher nad soupeři z Havlíčkova Brodu a Klatov. Hosté od Jordánu očekávali z téhož důvodu těžký zápas, a především jeho začátek. Středeční duel se ale nakonec odvíjel od zcela odlišného scénáře…

První zápis do něj už po dvaašedesáti vteřinách hry učinil táborský kapitán Seidl, který si na útočné modré umně zpracoval prudký pas Černého a ještě lépe vyřešil koncovku svého výpadu – 0:1. Od tohoto okamžiku se kohouti odrazili k fantastické první třetině, ve které své hostitele sevřeli v nelítostných kleštích svou neochvějnou vládu stvrdili půltuctem vstřelených branek. Na konci 7. minuty se po vyhrané buly Matušíka blýskl parádní střelou od modré Černý0:2. O šest minut později Endál bleskově ztrestal vyloučení M. Dvořáka a pohotovou ranou z kruhu procedil puk za brankovou čáru – 0:3. Na další gólovou radost čekali táborští fandové v hledišti jen dvě minuty, to když právě Endál vyzval zpoza branky ke skórování Hasmana0:4. V úvodu 18. minuty si tito táborští útočníci role vyměnili – Hasman adresoval spoluhráči Endálovi lahůdkovou přihrávku před zcela odkrytou Křížovu klec a bylo to už o pět gólů – 0:5. Až za tohoto stavu hosté poprvé slevili na zodpovědnosti, nechali před svou brankou bez povšimnutí Čížka, a ten měl dostatek času vykouzlit podařené zakončení – 1:5. Konečné slovo v jednoznačně vedené první periodě si však zaslouženě vzalo táborské mužstvo. Při signalizovaném faulu na svou osobu Matušík vsedě posunul puk na Černého a zdařilé gólové dílo po jeho střele dokončil Šulek1:6.

Na začátku druhé třetiny se stalo přesně to, před čím táborští trenéři své ovečky varovali. Přílišná bohorovnost hostující družiny při prvních střídáních neušla trestu. Při pobytu druhých formací na ledě nechala ta hostující příliš prostoru Matějčkovi, a ten se z jasné střelecké pozice nemýlil – 2:6. O necelé dvě minuty později byla k vidění téměř totožná situace – přihrávky zpoza branky a dostatečného prostoru i času zamířit tentokrát využil Sýbek a namlsal Písecké snížením na 3:6. Možná zlomové momenty přineslo nástup druhé poloviny středečního derby. Při Matušíkově vyloučení nejprve napálil písecký obránce Popela horní tyč Kolářovy klece, aby z protiútoku prosvištěl do soupeřova pásma Hasman a přesně mířeným švihem odehnal z táborské střídačky náhlou herní nepohodu - 3:7. Zbytek prostřední dvacetiminutovky už měli hráči Tábora znovu pevně pod kontrolou. Nejblíže ke změně skóre byl Endál po pěkném vysunutí Zíba, při blafákuse však dostal do příliš velého úhlu. Na druhé straně ledové plochy se o pár minut později zjevil tváří v tvář Kolářovi Sýbek, ale souboj obou mužů našel vítěze v táborském brankáři.

Závěrečné dějství středečního derby nebylo hodno výraznému obdivu a divákům servírovalo spíš časté bojůvky a souboje, než festival pohledných hokejových momentů. Hostující celek vsadil při pouti za hladkou výhrou především na bezpečnost, přesto si vytvořil dostatek příležitostí k navýšení už tak jednoznačného skóre. Žádnou z nich pohříchu nevyužil; nejblíže ke gólu měl Matušík, jenž ale orazítkoval jen horní tyč Křížovy branky. V úvodu 57. minuty dopadl na druhé straně úplně stejně písecký kapitán Sýbek. Jako nechtěnou náhražku za nulovou gólovou bilanci nabídl závěr utkání několik nepříjemných střetů a potyček, ze kterých ale pochopitelně nic zásadního pro zbylý úsek derby nevzešlo.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„O osudu utkání rozhodla první třetina, kterou jsme odehráli opravdu výborně a soupeře jsme v ní absolutně k ničemu nepustili. Její výsledek odpovídal průběhu hry a naší převaze. Trochu nás přibrzdil nástup do druhé třetiny, kdy se nám nepodařilo udržet potřebnou koncentraci, přestože jsme na to hráče upozorňovali. Soupeř, který v podstatě po celý zápas spoléhal hlavně na brejky, nám dal dva góly, ale pak jsme se znovu vrátili do hry a utkání už jsme si pohlídali. Zisk tří bodů je pro nás cenný a důležitý, a teď už myslíme na sobotní zápas proti Klatovům.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality