Táborští se s úspěšnou základní částí loučí porážkou. Klatovy rozhodly v čase 59:57

26.02.2022 23:13, autor: Pavel Šácha

Táborský A-tým zapečetil v sobotu své účinkování v základní části druhé hokejové ligy. Na ledě Klatov, před kterými se brány letošní play-off neprodyšně uzavřely, prohrál gólem inkasovaným pouhé tři vteřiny před koncem 2:3. Tento výsledek – byť nakonec nepříznivý a nepříjemný – zůstane odložený v zákulisí příprav na úterní start semifinálové série proti Havlíčkovu Brodu.

Táborští se s úspěšnou základní částí loučí porážkou. Klatovy rozhodly v čase 59:57

HC Klatovy - HC Tábor

3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Sobota, 26.2.2022 0:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Roubal Josef (Beránek), 31. Eret (Uhlík), 60 Eret (Procházka) - 36. Endál (Kříž, Šulek), 38. Matiášek (Prášek, Kříž).

Rozhodčí: Šperl - Sýkora, Tuháček.   Vyloučení: 6:5   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 3:2   Střely: 24:28   Diváci: 178

HC KLATOVY: Polívka (Pitel) - Walter, Vajner, Houdek, Houfek, Sysel, Kovařík - Eret, Kosnar, Kolda, Kaiser, Beránek, Tulačka, Kolář, Uhlík, D. Roubal, J. Roubal, Procházka.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hajič, Havelka, Zíb, Pařízek, Radoš - Endál, Dančišin, Hasman - Rousek, Bárta, Šulek - Prášek, Zayml, Matiášek.


Táborské mužstvo se na západ Čech vypravilo bez tří zkušených hráčů, jmenovitě obránce Kamila Černého a útočníků Jakuba Matušíka s Radkem Seidlem. Za „svou“ Soběslav bojují o víkendu v semifinále krajské ligy mladí obránci Tomáš Hubata a Adam Čížek.

První třetina nabídla poměrně svižnou hokejovou partii, které však přece jen chyběl výraznější náboj. Brankáři Polívka a Dvořák čelili shodně deseti střelám na svou branku, málokterá z nich ale spadala do kategorie nebezpečných. Výjimku se stala příležitost zastupujícího kapitána hostí Endála, jenž ovšem nedostal prostor a čas pro efektivnější zakončení, a na druhé straně ledové plochy šance Uhlíka, kterou zneškodnil pozorný Dvořák. Ke gólu nedovedla ani jedno z mužstev ani hra v početní výhodě.

Podstatně více vzruchu přineslo ofenzivně laděné prostřední dějství. Už v úvodních minutách měli gól na hokejce táborský Matiášek a po něm v oslabení svého týmu i J. Roubal, v obou případech ale zůstalo bezbrankové skóre nedotčeno. První proměny se dočkalo až v polovině 28. minuty. Hrubky v obranném pásmu hostů J. Roubal a tváří v tvář Dvořákovi otevřel brankový účet utkání přesnou střelou k tyči – 1:0. Podobně fatální chyba předcházela i druhému gólu Klatov; zrodila se na konci 31. minuty a tentokrát ji ztrestal kanonýr Eret2:0. V polovině 32. minuty se táborský gólman zaskvěl proti tutovce Beránka a od té chvíle se jeho spoluhráči pevně chopili herních opratí. K návratu do zápasu jim dopomohla nedisciplinovanost domácích hráčů. Potrestaný prohřešek Ereta doprovodil nevhodným komentářem směrem k rozhodčím Tulačka a před táborskou družinou se otevřela dvouminutová přesilovka pěti proti třem. V čase 35:39 z ní vytryskla první gólová radost kohoutů, to když si připravil ideální palebnou pozici z hranice kruhu Endál a trefil se parádně pod horní tyč – 2:1. V nestandardním počtu hráčů padl i vyrovnávající gól Jihočechů, tentokrát ale v oslabení. Podepsal se pod něj nádherně vyvedený útočný výpad „turbodvojice“ Prášek, Matiášek – prvně jmenovaný v pravý čas vyzval svého spoluhráče, a ten nedal Polívkovi šanci žádnou šanci zasáhnout – 2:2.

V závěrečná dvacetiminutovce vyli táborští hokejisté ve hře aktivnější a soupeřova brankáře zaměstnávali častěji než domácí tým, ale ten měl paradoxně k rozdílové brance blíž. V 50. minutě se přesilovková střela J. Roubala otřela o horní tyč a necelé tři minuty před koncem vychytal Dvořák v úniku Ereta. V tu chvíli ani jeden z aktérů tohoto souboje nemohl tušit, že se pouhé tři vteřiny před koncem potkají v podobné situaci znovu. A protože tentokrát uspěl klatovský forvard, udělali domácí za smutně uzavřenou sezonou alespoň veselou tříbodovou tečku - 3:2.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas ve vztahu k soutěži už nic neřešil. My jsme uzpůsobili sestavu podle aktuálního stavu, takže někteří hráči zůstali doma. Hrál se tentokrát otevřenější hokej než obvykle. My jsme po individuálních chybách dvakrát inkasovali, ale dokázal jsme se vrátit do zápasu a vyrovnat na 2:2. V poslední třetině jsme byli aktivnější a měli jsme z toho určitě vytěžit rozdílový gól To se bohužel nestalo a tři vteřiny před koncem jsme inkasovali. Předcházela tomu špatně vyřešená situace v útočném pásmu. Místo toho, abychom podrželi kotouč, tak jsme chtěli dát gól a vzešla z toho další zbytečná chyba, která nás nakonec stála zápas.“

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality