Táborští si vylámali zuby na David servisu, tři body zaslouženě odpluly k Vltavě

30.10.2019 17:40, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají za sebou druhé jihočeské derby v pěti dnech. Po Písku přijelo k Jordánu mužstvo českobudějovického David servisu a zřetelně ukázalo, jak výraznou zkušeností a silou navzdory současnému postavení v tabulce disponuje. Naopak hra domácí družiny byla jen velmi slabým odvarem výkonů, díky kterým se řadí na čelní pozice. Porážku je nutné označit jako zaslouženou, a nezbývá než věřit, že i poučnou.

Táborští si vylámali zuby na David servisu, tři body zaslouženě odpluly k Vltavě

HC Tábor - HC David servis ČB

1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Středa, 30.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 49. Dančišin (Havelka, Pejchal) - 14. Šulčík (Marek), 27. Šulčík (Vak, Kříž), 36. Šulčík, 57. Beránek (Šulčík).

Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Vašíček.   Vyloučení: 6:6   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:31   Diváci: 822

HC TÁBOR: M. Novák (38. Šorf) - Havelka, Hajič, Havran, Beran, Skočovský, Radoš, Dvořák - Šulek, Dančišin, Seidl - Jan Bárta, Zayml, Heřman - Jiří Bárta, Trummer, Prášek - Pejchal, Řepík, Březina.

HC DAVID SERVIS ČB: Hauser - Škopek, Kříž, Kohút, Svach, Krtek, Dudáček - Marek, Vak, Hřebejk, Šulčík, Beránek, Ferebauer, Tejko, Krcho, Kronus, Matys, Pecka.


Vstup do utkání měli táborští hráči velmi slibný. Hned v prvním střídání se dostal do dvou slibných příležitostí Jan Bárta, ale svůj souboj s brankářem Hauserem prohrál. Téměř vzápětí byl faulován Skočovský a domácí celek se ocitl v početní převaze, kterou sice ozdobil dostatkem střel, ale žádná z nich nepředstavovala pro hostující branku výrazné nebezpečí. Tyto okamžiky v podstatě tvořily kolorit celého střetnutí. Táborské mužstvo se do koncovky jen těžko prosazovalo, a když už se do šance přece jen prodralo, stál v brance servismanů bezchybný Hauser. Českobudějovický tým se poprvé dostal k ohrožení domácí klece až v 10. minutě po hrubce v rozehrávce kohoutů, ale Nováka nepřekonali. Tímto momentem jakoby dopadla na domácí soubor těžká deka, zatímco hosté v poklidu převzali herní otěže. Ve 13. minutě pálil Šulčík jen do Novákovy masky, jen o chvíli později ale fauloval Hajič a v následné přesilovce už kanonýr David servisu po promptní nabídce Marka zpoza branky udeřil – 0:1. Další gól už v první části hry nepadl. Po další, a tentokrát nevyužité přesilovce budějovického týmu domácí přece jen přidali plyn, ale žádný prospěch z toho neměli.

Diváci v ochozech byli před druhou třetinou v očekávání táborského náporu a výsledkového zvratu, ten se však nedostavil. Hráči David servisu byli v úvodních minutách aktivnější ve střelbě a ve 26. minutě udeřili podruhé. Využili k tomu totožný scénář jako v první třetině – v přesilové hře se podruhé neomylně trefil Šulčík a navýšil náskok svého týmu na rozdíl dvou gólů – 0:2. Nepohoda ve hře Tábora byla v tu chvíli více než viditelná a ostře kontrastovala s klidem, který vyzařoval ze hry jeho soupeře. S příchodem druhé desetiminutovky se kohouti pozvolna dostávali do tempa a přišly i slibné šance. Na konci 30. minuty pálil Skočovský po souhře Trummera jen do Hauserovy masky a o tři minuty později budějovický gólman jen reflexivně vyrazil projektil z hole Jiřího Bárty. V době, kdy se domácí stále rázněji hlásili o slovo, ale potřetí zafungoval faktor Šulčík, jehož střela i s přispěním štěstí zapadla za Novákova záda - 0:3. Domácí reklamace vysoké hole nepadla na úrodnou půdu, gól servismanů vešel v platnost, a navrch se podepsal pod změnu v táborském brankovišti, kde Nováka nahradil Šorf.

Úvodní minuty poslední části hry strávili Táborští v početní výhodě, zatlačili bránící čtveřici do defenzívy, ale ani jeden ze střeleckých pokusů si cestu za pozorného Hausera nenašel. V následujících minutách si oba celky vyměnily další přesilové hry, ale stav střetnutí se nezměnil. Potřebný impuls přišel až v polovině 49. minuty, kdy podnikli výpad do českobudějovické defenzívy Havelka s Dančišinem a druhý jmenovaný vdechl táborské hokejové enklávě nový život snižující brankou na 1:3. V tu chvíli se Táborští vybičovali k mohutnému náporu a hosté mohli jen děkovat Hauserovi, který zlikvidoval následující velké šance Jana Bárty a Hajiče. Po druhé z nich si vzala českobudějovická střídačka oddechový čas a byl to povedený tah. Po návratu na led totiž tlak kohoutů opadl a na hokejky jejich protivníka se znovu vrátil klid. V polovině 57. minutě se navíc Beránek parádně trefil nad vyrážečku brankáře Šorfa a stanovil konečný výsledek zápasu - 1:4. Téměř vzápětí navíc uháněl na Šorfa Šulčík, ale domácí brankář mu čtvrtý gól nepovolil. Na skóre už nemohla nic změnit ani nesmělá potyčka domácího novice Řepíka s Hřebejkem.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "V utkání jsme tahali za kratší konec a naše porážka je zasloužená. Nabádali jsme hráče k aktivní hře, ale při nepříznivém stavu jsme působili křečovitě, a právě ta aktivita nám chyběla. V poslední třetině se to trochu změnilo, ale to je málo. Snad jen náš čtvrtý útok hrál to, co bychom chtěli v takovémhle zápase vidět. Jsem samozřejmě hodně zklamaný. Předzvěstí byl už zápas s Pískem, který jsme ale ještě nějak zvládli. Nedá se říct, že by hráči nebojovali, ale chybí mi v naší hře více emocí a vůle. Spokojený nejsem s výkony některých hráčů, kteří by měli být dominantní."      

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality