Táborští splnili domácí úkol, ale... "O spokojenosti nemůže být řeč," říká kouč Tomáš Matušík

27.01.2016 23:16, autor: Pavel Šácha

Program jubilejního třicátého kola druhé ligy zavál na táborský led sousedního rivala z Jindřichova Hradce. V souboji druhého týmu tabulky s posledním byli samozřejmě Kohouti jasným favoritem a svou roli splnili, i když opravdovou potěchu připravili fanouškům jen v první třetině.

Táborští splnili domácí úkol, ale... "O spokojenosti nemůže být řeč," říká kouč Tomáš Matušík

HC Tábor - KLH Vajgar J. Hradec

7:3 (5:1, 2:0, 0:2)

Středa, 27.1.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Blažek (Březina), 12. Vaniš, 13. Boháč (Blažek, Březina), 19. Březina (Boháč, Kanov), 19. Dudák (Dvořák), 25. Kanov (Matušík), 37. Přibyl (Polodna, Kellner) - 14. Voříšek (Severa, Pípal), 54. Voříšek (Popelka), 57. Voříšek (Matoušek, Severa).

Rozhodčí: Hornáček - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 9:7 - navíc Zayml (Tábor), Voříšek a Kohút (oba J. Hradec) 10 minut.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 7:1, 7:3   Střely: 41:22   Diváci: 1137

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Černý, Hlaveš, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Blažek, Boháč, Březina - Dudák, Zayml, Kadilák.

KLH VAJGAR J. HRADEC: Kůdela (Marek) - Pípal, Tržil, Matoušek, Břečka, Popelka, Kohút, Port - Brabec, Voříšek, Severa, Bastl, Šafář, Heřmánek, Šesták, Samohejl, Fencl, Marcilis, Drda.

Domácí mužstvo vyrukovalo do derby s posledním týmem tabulky se čtyřmi kompletními útoky. V zadních řadách si odbyl ostrou premiéru starší dorostenec Jan Raiterman, v útoku debutoval junior Štěpán Kadilák a do hry naskočil také další mladík Petr Dudák.

I.třetina

Od úvodních minut se táborští hráči chopili vlády nad utkáním a českobudějovický host v brance Vajgaru Kůdela byl v časté permanenci. Nápor domácí družiny vyústil v gólovou radost až v polovině 8. minuty, kdy Březina krásně načasoval svou přihrávku zpoza branky na Blažka, a ten zblízka otevřel skóre – 1:0. Uklidňující druhá trefa z dílny útočníka Vaniše musela potěšit oko každého diváka – nejprve se elegantně zbavil obránce, objel branku a bleskurychle zasunul kotouč za Kůdelova záda – 2:0. O necelou minutu později se měnilo skóre potřetí, tentokrát zásluhou kompletního tria „B“. Po Březinově výzvě procedil puk mezi betony hradeckého gólmana Blažek a cestu puku do sítě ještě pojistil dorážející Boháč – 3:0. V polovině 14. minuty se nečekaně přihlásili o slovo také hosté, konkrétně dva extáborští hráči v jejich dresu. Po zaváhání táborské družiny postupovali ve dvou na osamoceného obránce a Severovu přihrávku s rutinou usměrnil za bezmocného Nováka Voříšek – 3:1. Jestli v tu chvíli pomýšleli Jindřichohradečtí na zdramatizování zápasu, vzaly jejich plány brzy za své. Na začátku 18. minuty vykouzlil Boháč skvostnou přihrávku na Březinu, jehož milimetrovou střelu zaregistroval Kůdela až v brance – 4:1. Od toho okamžiku neuběhlo ani dvacet vteřin a další parádní souhra – tentokrát v podání přihrávajícího Dvořáka a zakončujícího Dudáka – zvýraznila náskok Kohoutů na rozdíl čtyř branek.

II. třetina

Namlsaní diváci očekávali v prostřední části hry pokračování střelecké show. Zpočátku to vypadalo, že jim táborští hokejisté jejich přání vyplní, obzvlášť když se už po čtyřech minutách prosadili pošesté. Hrdinou okamžiku byl obránce Kanov, jehož střela k tyči při dvojnásobné početní převaze snad ani nemohla být přesnější – 6:1. Hosté na sebe strhli pozornost pouze pobytem na trestné lavici, který si diskutéři Voříšek s Kohútem ještě o deset minut protáhli. Při střelách Hlaveše, a hlavně Klímy zvonila za Kůdelou horní tyč, ale další gól nepřicházel. Až ve 37. minutě se dostala ke slovu také první táborská formace a její akci zakončil další krásnou střelou Přibyl – 7:1.

III. třetina

Touha po dvouciferném vítězství a vydatné porci hokejové zábavy se v poslední dvacetiminutovce rozplynula v šedi herního podprůměru. Domácí hráči se nedokázali vybičovat k výraznějšímu nasazení a tlaku, a tak se otevřel prostor pro soubor v modro-žlutých barvách. Přesněji řečeno pro jediného z nich… Ve 45. minuty měl blízko ke druhému zásahu Vajgaru Matoušek, ale v přesilovce při vyloučení Kanova pálil jen do tyče. Hosté se přesto korekce výsledku dočkali, a to díky svému kapitánovi a nejlepšímu hráči Voříškovi. Na začátku 54. minuty se táborským fanouškům připomněl krásnou dělovkou do horního rohu Novákovy klece – 7:2. O tři minuty později bylo zkušenému forvardovi dopřáno, aby zkompletoval hattrick; kotouč sice ve skrumáži zamířil za Novákova záda od Klímovy brusle, ale posledním z hostů, který se dotkl puku byl právě prostovlasý vůdce hradecké ofenzívy – 7:3.

Ohlas trenéra

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Takový zápas se těžko hodnotí. Vyhráli jsme ho relativně výrazně 7:3, ale o nějaké spokojenosti nemůže být ani řeč. Momentálně určitě nejsme v pohodě, čehož si všímám už od začátku roku. Teď je to o tom, abychom se takovými těmi poctivými hokejovými věcmi vrátili zpátky. První možnost budeme mít už v sobotu v Havlíčkově Brodě, kde nás ale samozřejmě čeká nesmírně těžké utkání.“         

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality