Táborští utrpěli druhou sezónní újmu, dobře hrající Kolín jim ukradl dva body

14.10.2017 21:35, autor: Pavel Šácha

Osmé dějství druhé hokejové ligy nabídlo hned několik pozoruhodných výsledků. K lítosti táborských fanoušků se k nim zařadil také duel Kohoutů s tradičním kolínským rivalem. Postavení obou mužstev v tabulce na ně uvrhlo ožehavou roli favorita, nakonec jim ale zbyl v torbě jediný bod. Středočeši u Jordánu zvítězili 3:2 po prodloužení a svým výkonem naznačili, že se v suterénu soutěže dlouho krčit nebudou.

Táborští utrpěli druhou sezónní újmu, dobře hrající Kolín jim ukradl dva body

HC Tábor - SC Kolín

2:3p (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Sobota, 14.10.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Pechánek (Blažek, T. Černý), 33. Urbanec (Blažek) - 16.Voženílek (Kadlec, Malý), 53. Panna (Semirád), 63. Panna z trestného střílení.

Rozhodčí: Battěk - Horažďovský, Šimánek.   Vyloučení: 6:6   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - 2:3   Střely: 27:37   Diváci: 1693

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - Tesař, Havran, K. Černý, Duben, T. Černý, Dvořák, Raiterman - Heřman, Prokeš, Andres - J. Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Urbanec.

SC KOLÍN: Sejpal (Martínek) – Hanzl, Pýcha, Voženílek, Hlaveš, Březina, Barták, Havelka – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Prokop, Kysela – Pilný, Kadlec, Kozák.


Úvodní desetiminutovka sice servírovala rychlý a bojovný hokej, ale ani jeden z brankářů nemusel řešit výraznější nebezpečí před svou klecí. Nic na tom nezměnila ani hra v početní převaze na obou stranách. Téměř sedmnáct stovek diváků v ochozech rozehřála až situace z 11. minuty, a k radosti většiny z nich byla hned gólová. Dobré střídání třetí táborské formace vyústil v teč důsledného Pechánka, která Kohoutům zajistila vedení – 1:0. Signálem k další táborské ofenzívě se ale nestala, ba naopak. Ve zbytku první části hry byli podstatně nebezpečnějším týmem hosté od Labe, a jen díky několika výtečným zákrokům gólmana Nováka zůstal těsný domácí náskok dlouho v platnosti. Táborský celek vystoupil ze stínu jen v 15. minutě, ale proti výpadu dvojice Prokeš – Andres a tutovce druhého jmenovaného zasáhl bravurně Sejpal. O dvě minuty později se kolínské mužstvo dočkalo zaslouženého vyrovnání , to když učebnicově sehrálo svou druhou přesilovku v zápase a Voženílek hlídkující v mezikruží se pohodlně zapsal mezi střelce – 1:1.

Začátek druhé třetiny si k radosti skupiny svých fandů vzali pod patronát hosté a brankář Novák se měl od začátku hodně co uhánět, aby udržel skóre v rovnovážné podobě. Zaskvěl se především při šikovném průniku Morkese
a následné „gólové“ dorážce Prokopa. O odpověď na velké kolínské příležitosti se na straně Jihočechů pokoušel Pechánek, ale přesnější zakončení mu za cenu faulu zmařil Barták. Následující minuty vyplnila další šňůra nedovolených zákroků, ale přesilové hry dlouho ležely ladem. Až v čase 32:34 v nich našli úrodnou půdu domácí hráči, to když své kanonýrské vlohy ukázal Urbanec a střelou nad pravý beton Sejpala vrátil Táboru vedení – 2:1. Tentokrát už měl vstřelený gól na hru táborského mužstva ten správný vliv a středočeský tým se ocitl pod mohutným tlakem. V tu chvíli ale vystoupila do popředí osobnost kolínského brankáře Sejpala, který chladnokrevně zneškodnil hned několik domácích šancí. Na střelu Seidla ze 38. minuty sice nedosáhl, ale pomohla mu levá tyč jeho svatyně.

Třetí perioda měla poněkud nečekaný průběh. Po nepotrestaných vyloučeních v jejím úvodu se chopili herní taktovky kolínští hokejisté, a zatímco na kontě domácího Nováka hbitě naskakoval počet zásahů, jeho protějšek si vybíral neplánovanou dovolenou. Zasloužené odměny se Kozlové dočkali přesně osm minut před třetí sirénou, kdy se
z hranice kruhu neomylně prosadil šikovný pardubický mladík Panna – 2:2. Zbytek zápasu už nabídl vyrovnanou partii, která nakonec dospěla do prodloužení. Necelé dvě minuty před koncem sice rozburácel ochozy táborský Seidl, kotouč ale usměrnil za Sejpalova záda vysokou holí a sudí Battěk jeho trefu neuznal.

V pětiminutovém nastavení hry si první příležitost vypracoval domácí kapitán Matušík, ale Sejpal byl pozorný. Jen o chvíli později ale uhodilo na druhé straně ledové plochy. Autor druhé kolínské branky Panna se ocitl v úniku, který domácí T. Černý podle úsudku hlavního arbitra hasil nedovoleným způsobem. S nařízeným trestným střílením si kolínský forvard poradil výborně a na střídačce hostů propuklo bujaré veselí – 2:3.

Na straně domácích naopak bujelo zklamání, které ještě umocnila ztráta obránce Tesaře. Mladý bek utrpěl už v první třetině po nešetrném nárazu na mantinel zranění ramena, vinou kterého si načas od hokeje odpočine. 

Ohlasy do utkání

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Věděli jsme, že je Kolín silným soupeřem, i když zatím nemá výsledky., To se také potvrdilo a soupeř u nás odehrál výborný zápas. My jsme v první třetině dělali dost chyb v obranné fázi a Kolín nám hrozil z brejků. Navíc jsme hráli špatně přesilovky, ve kterých nám chyběla střelba. Promítlo se to i do začátku druhé třetiny a v prvních deseti minutách chytil David Novák tři jasné gólové šance soupeře. Druhá desetiminutovka byla z naší strany naopak velmi dobrá. Vytvořili jsme si tlak, dali druhý gól, tyčku, a chyběla tomu jen uklidňující třetí branka. Ve třetí části působil Kolín hokejovějším dojmem, přestřílel nás a zaslouženě vyrovnal. My jsme pak také ještě měli šance, ale nic z toho nebylo. Musíme přiznat, že byl soupeř tentokrát lepší a bod navíc si zasloužil. To, že máme bod, jde především za Davidem Novákem.“

Ladislav Hlaveš, táborský obránce ve službách SC Kolín: „Nastoupit v Táboře byl pro mne hodně zvláštní pocit, ale je to sport, a já teď hraju za Kolín. Samozřejmě jsem chtěl, abychom tady uspěli a nakoplo nás to. Už v některých předchozích zápasech jsme hráli dobře a rozhodně jsme měli mít víc bodů. Do zápasu jsme šli s respektem, protože domácí kluci byli první v tabulce. Na druhé straně jsme si ale říkali, že pokud do toho dáme všechno, můžeme i tady uspět, což se potvrdilo. Myslím si, že ten výsledek je nakonec zasloužený. Tábor nehrál špatně, ale nám to sedlo a odmakali jsme to. Mám z vítězství radost, i když je to tady doma v Táboře. Od domácích fanoušků jsem žádné reakce na mě neregistroval, ani ty negativní, za což jsem rád. Na konci jsem zamával tribunám a poděkoval s týmem kolínským fanouškům, kteří sem za námi dorazili.“     

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality