Tenisový Projekt4Sport Tábor Hockey Open má poprvé v devítileté historii královnu

23.07.2020 18:20, autor: Pavel Šácha

Tenisové kurty pod Jordánským vodopádem hostily v sobotu turnaj Projekt4Sport Tábor Hockey Open. Ten je každoročně určen současným i bývalým hokejistům a jejich přátelům. Letošní ročník hned dvakrát měnil historii. Nejenže se ho zúčastnilo rekordních 31 hráčů, ale poprvé za devět let konání turnaje dekoroval jeho hlavní organizátor Jiří Rambousek za vítězku ženu: Kateřinu Matušíkovou.

Tenisový Projekt4Sport Tábor Hockey Open má poprvé v devítileté historii královnu


Navzdory vysoké účasti se okruh papírových favoritů mírně zúžil, neboť se mezi omluvenkami objevila i jména několikanásobného krále turnaje Přemysla Škáchy či předloňského vítěze Jana Jareše. Za této situace rapidně stoupla hodnota akcií sourozenců Jakuba a Kateřiny Matušíkových. Jenže brzy bylo všechno jinak…

 Start turnaje pozdržel nelichotivý stav kurtů způsobený rozmary počasí. „Když jsme ráno přišli, mysleli jsme, že to budeme muset odpískat. „Naštěstí nám bezprostředně pomohl pan správce Jaroslav Svoboda a podařilo se nám dát kurty do hratelného stavu,“ popsal Jiří Rambousek.

Osmifinále: předčasné finále (?)

Krátce po deváté hodině ale boje v 9. ročníku Projekt4Sport Tábor Hockey Open vypukly. Ze šesti vylosovaných základních skupin se prodralo do vyřazovací fáze turnaje šestnáct borců a všechno se prozatím obešlo bez překvapení.
 Bomba vybuchla až při následném losování osmifinálového pavouka. Důvod? Ruce Jiřího Rambouska proti sobě nemilosrdně postavilo právě Jakuba a Kateřinu Matušíkovi. Mladší z obou sourozenců se na letošní ročník připravila velmi svědomitě. Po výborném výkonu poprvé v životě ukořistila skalp svého bratra, a zároveň trojnásobného vítěze turnaje a obhájce loňského prvenství. Tenistku LTC Tábor 1903 už potom v cestě za vítěznou trofejí nikdo nezastavil. Ve čtvrtfinále přehrála někdejšího kapitána hokejistů VS Tábor Dalibora Voštu. Semifinálový duel jí postavil do cesty nezdolného Jana Tesaře staršího, který se vyčerpal v předchozích suverénně nejdelších zápasech turnaje s Rudolfem Vachem a Zdeňkem Tupým, a přes slibný úvod na mladou soupeřku nestačil.

O vítěznou trofej si to Kateřina Matušíková rozdala s dalším potencionálním favoritem Vladimírem Štolem, jenž se do finále probil přes Jiřího Novotného, Martina Špaleho a Jana Šimka. Také v posledním turnajovém střetnutí sehrála jednu z hlavních rolí kondice a Kateřina Matušíková vtiskla své první výhře nad Vladimírem Štolem hladkou podobu 6:1.

Výhra nad bráchou vítězku nakopla

Po skončení turnaje, který znovu provázela mimořádně přátelská a pohodová atmosféra, pochopitelně novopečená vítězka zářila spokojeností. „Klíčové bylo vítězství nad bráchou. Když jsem viděla, že jdeme v osmifinále na sebe, řekla jsem si, jak je to nespravedlivé, a že letos skončím tak brzy. Nakonec se mi ale podařilo zvítězit a už jsem věděla, že mě nic nezastaví. Ve finále sehrála roli únava. Kdybych na Vláďu Štola narazila dřív, asi bych ho neporazila,“ přiznala Kateřina Matušíková a velebila svou přípravu. „Byla jsem s bráchou, Petrem Triebem a dalšíma klukama z hokeje na vodě. Taková příprava je sama o sobě těžká,“ dodala s úsměvem.

9050 korun pro Ondřeje Buchtelu

Novinkou ve scénáři táborské tenisové kratochvíle se stal její charitativní podtext. Aktéři turnaje se rozhodli podpořit vážně nemocného hokejového obránce Ondřeje Buchtelu a vybrali mezi sebou částku 9050 Kč, která poputuje na Ondřejův transparentní účet.

Bohužel jen necelý týden po konání turnaje zasáhla hokejovou obec velmi smutná zpráva. Ondřej Buchtela svůj krátký, leč statečný boj se zákeřnou nemocí prohrál. Klub HC Tábor vyjadřuje upřímnou soustrast všem jeho blízkým.     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality