Tomáš Matušík: Neumíme si představit, že bychom se bez takové přípravy hnuli

23.08.2020 01:30, autor: Pavel Šácha

Dorostenecká parta si v posledních týdnech sáhla téměř na dno. Dvoutýdenní tuplovaný dril opepřený dvěma náročnými turnaji je vystavil mimořádně tvrdé zkoušce.

Tomáš Matušík: Neumíme si představit, že bychom se bez takové přípravy hnuli


V současnosti už se otěže svírané koučem Tomášem Matušíkem lehce uvolní a příprava na mistrovské boje se překlene do vrcholné fáze. „Bylo toho opravdu moc, ale bereme to hodně pozitivně,“ prohlásil lodivod dorosteneckého týmu kohoutů.  

Máte za sebou značnou část přípravy zakončenou náročným domácím soustředěním. Jaký byl její program?
 
Na led jsme šli 25. července. Na úvod jsme si v sobotu a v neděli tak nějak pohráli, ale pak už jsme začali dost tvrdě pracovat. V posledních čtrnácti dnech to vyvrcholilo dvoufázovým tréninkem, kdy jsme byli dvakrát denně na ledě a dvakrát denně na suchu. Tu suchou přípravu jsme klukům asi jen jednou nebo dvakrát ubrali, jinak jsme jeli naplno. Do toho dvoufázového tréninku nám v každém týdnu spadly turnaje v Přerově a v Jihlavě.

Můžete se za nimi ve zkratce ohlédnout?
 Do Přerova jsme nezvali sedm důležitých hráčů, aby dostali příležitost všichni. Postihlo nás tam ale několik zranění, takže za námi všichni ti kluci na druhý den dojeli, takže jsme tam nakonec uhráli dobré výsledky. Hlavně zápas s domácím Přerovem byl výborný a docela slušné utkání jsme odehráli i s Českými Budějovicemi. V Jihlavě už to bylo špatné. Skončili jsme sice třetí, ale opravdu jsme nehráli dobře.

Projevila se únava z náročného programu…
 Bylo vidět, že ti kluci jsou unavení i psychicky. Už toho prostě bylo moc. Na druhé straně si ale neumíme představit, že bychom se bez takové přípravy v sezoně hnuli. S klukama jsem o tom i mluvil a vzali to. My jsme viděli, jak se hráči chovají v únavě; sáhli si na nějaké dno, a také si tam mezi sebou vyříkali, kdo co dělá špatně… Úplně se to vyčistilo. Bereme to hodně pozitivně.

Jste ve fázi, která obvykle může s výhledem do mistrovské sezony leccos naznačit. Je tomu tak i v tomto případě?
 Je to samozřejmě stále příprava, ale v kontextu toho, co tu bylo řečeno, nám to už něco ukazuje. Teď máme poměrně dost času na to, abychom se dostali do nějaké herní pohody a zapracovali na systému. Zatím jsme se mu věnovali jen minimálně; v podstatě jsme si jen něco ukázali u tabule a šli hrát. To je samozřejmě málo.

Jaký vás teď čeká program?
 Víkend ještě kluci dostali volný. Od pondělí jedeme zase natvrdo, i když už jen jednou denně na ledě a jednou v posilovně. Navíc tam máme dva zápasy, kdy v úterý jedeme do Písku a ve čtvrtek do Prahy na Hvězdu. Na trénincích už začneme dělat taktické věci, věnovat se přesilovkám, oslabením a podobně. Pak odehrajeme už jen jeden zápas doma s Pískem a jdeme na extraligu.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality