Tříbodová radost byla blízko, nakonec ale táborské hráče doprovodilo do šatny zklamání

03.01.2015 22:00, autor: Pavel Šácha

Novoroční premiéra táborských hokejistů na druholigové scéně zavoněla po mandlích. Soupeř ze Sokolova dokázal v posledních deseti minutách normální hrací doby smazat jejich dvoubrankový náskok a v nájezdech si nakonec přivlastnil i bonusový druhý bod.

Tříbodová radost byla blízko, nakonec ale táborské hráče doprovodilo do šatny zklamání

HC Tábor - HC Baník Sokolov

3:4sn (1:1, 1:0, 1:2)

Sobota, 3.1.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Seidl (Havran), 31. Blažek (Březina, Heršálek), 48. Havran (Boháč) - 1. Dobřemysl (Kuběna), 50. Vrána (Půlpán, Říha), 56. M. Rohan (Kuběna, Švec), nájezd Vrána.

Rozhodčí: St. Mertl - Matějček, J. Mertl.   Vyloučení: 8:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 3:1, 3:3 - 0:1   Střely: 32:33   Diváci: 1752

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Kolomý, Boháč, Mařík - Březina, Zayml, Blažek.

HC BANÍK SOKOLOV: Hruška (Honzík) - M. Rohan, Šik, Novák, Přindiš, Schusser, Troška, Jeník - Švec, Dobřemysl, Kuběna, Vaněk, Vrána, T. Rohan, Půlpán, Csamangó, Sýkora, Říha, Račanský, Škop.

.

První střetnutí v novém kalendářním roce zavedlo na táborský stadion soupeře ze Sokolova a duel druhého týmu tabulky se třetím si právem vysloužil punc šlágru kola. Domácí trenéři v něm nemohli vinou přetrvávajících zdravotních potíží využít služeb elitního „jakubovského“ dua Matušík – Krätzer, a tak se složení útočné vozby znovu měnilo.

I. třetina

Očekávané střetnutí, které zaválo do hlediště další parádní návštěvu, mělo pro domácí barvy hodně mrazivý začátek. Už po třiatřiceti vteřinách hry vysunul jeden z hostujících obránců na zteč Kuběnu, jeho pokus ještě táborský gólman Panec zlikvidoval, ale na dorážku Dobřemysla z ideální střelecké pozice už zareagovat nestihl – 0:1.

 Následující minuty byly navzdory oboustranně kvalitní hře na šance skoupé. Až v polovině 8. minuty rozehřál diváky v ochozech elegantní průnik Maříka, který sice gólem neskončil, ale otevřel Kohoutům dveře k početní převaze. A ti nakonec zákrok nepřehlédnutelného sokolovského beka Přindiše promptně potrestali. Už po devatenácti vteřinách táborské přesilovky posunul Havran puk do strany na Seidla a jeho rána z první se probila přes Hruškovu lapačku do sítě – 1:1.

Téměř vzápětí získali výhodu přesilové hry také Západočeši, na domácí defenzívu však nevyzráli. V 15. minutě se ještě ocitl ve velice nebezpečné pozici Říha, ale Panec mu zkazil radost. V samém závěru první části se strhla v hostujícím obranném pásmu poměrně ostrá rozmíška a oba týmy si z ní odnesly tři dvouminutové tresty.

II. třetina

Prostřední dějství rozehrálo táborské mužstvo s velkou chutí. A protože i celek Baníku prokazoval svou sílu, byla k vidění velice kvalitní partie s občasnými pihami na kráse zapříčiněnými vánoční herní odmlkou. Ve 23. minutě se poprvé přihlásila o slovo mladičká třetí letka Tábora a Blažek se ocitl v gólové šanci, na Hrušku si ale nepřišel. Hodně nebezpeční dokázali být domácí hokejisté i při své druhé přesilovce, sokolovský gólman byl ale při všech jejich pokusech pozorný.

 Příchod druhé poloviny střetnutí okořenila gólová radost s podpisem dravé třetí formace Kohoutů. Z poctivého napadání soupeřovy rozehrávky vykrystalizovala tutovka Blažka a nejmladší hráč domácí sestavy šťastně, ale přece skóroval – 2:1.

 Jen několik desítek vteřin po jeho trefě bylo horko na druhé straně ledové plochy. Při vyloučení Mrkvičky hosté několikrát pořádně zahrozili, ale bílo-modrá defenzíva čele s Pancem nebezpečí zažehnala. Ve 34. minutě měl vyrovnávající trefu na hokejce Sýkora, ani on ale kotouč za záda domácího gólmana nenasměroval. O necelé dvě minuty později vyzval Dvořák ke skórování Březinu, ale táborský forvard zamířil nad horní tyč.

III. třetina

Třetí perioda svým průběhem hladce navázala na předchozí dvě dějství. Domácí soubor nejprve přestál oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě a brzy poté mohl udeřit, ale zakončení nájezdu dva na jednoho v podání agilního Mrkvičky Hruška přečetl. Na konci 48. minuty už se ale u Jordánu slavilo; Boháč vyhrál buly přesně na hůl obránce Havrana a jeho přízemní projektil prosvištěl mimo dosah Hruškovy výstroje – 3:1.

 Domácí euforie ovšem příliš brzy vyprchala. Už po necelých dvou minutách se hostující Vrána šikovně prosmýkl za záda domácích beků a z krkolomné pozice stihl vymést levý horní roh Pancovy klece – 3:2. Kontaktní trefa probudila v hráčích Baníku novu chuť do hry a Kohouty naopak viditelně zchladila. Několikaminutový ústup z celozápasového trendu nakonec přišel domácí tým hodně draho. V úvodu 56. minuty podnikli Sokolovští poměrně nenápadný výpad do útočného pásma, Kuběna nahodil puk před Pancovu klec a vysunutý obránce M. Rohan si na brankovišti počínal důsledněji než jeho strážci – 3:3.

 Ve zbytku normální hrací doby už se nic zásadního nestalo a zajímavý souboj dvou elitních týmů soutěže sklouzl do prodloužení.

Prodloužení

Do pětiminutového nastavení hry měli jít v lepším rozpoložení hosté ze západu Čech, místo toho se ale ocitli v kleštích domácí party. Ta ale ze své aktivity pohříchu nic nevytěžila, obzvláště když zůstaly sudím Mertlem nepotrestány  naprosto jasné nedovolené zákroky na pronikající hráče. Nejblíže k rozhodující trefě měl nakonec Mařík, ale šikovný průnik z úvodu prodloužení ani tutovku z jeho závěru neproměnil.

Nájezdy

Rozhodující okamžik v loterii samostatných nájezdů se narodil už při první exekuci v podání sokolovského Vrány, jenž překonal Pance střelou mezi betony. Další střelci už se neprosadili. Na hostující straně to byli Přindiš se Škopem, u domácích neuspěli Mařík, Mrkvička (trefil tyč) ani Boháč. Zisk druhého bodu tak slavila střídačka Baníku i hrstka jeho fanoušků v hledišti.     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality