Účty jsou srovnány! Táborští hokejisté zlomili odpor Kobry a na cestu jí přibalili sedm gólů

24.03.2015 21:53, autor: Pavel Šácha

Druhá semifinálová bitva mezi hráči Tábora a pražskou Kobrou naplnila domácí hokejovou obec novou tučnou dávkou optimismu a nadšení. Před skvělými fanoušky dokázali Kohouti strhnout těžkou bitvu na svou stranu, a navrch vtiskli konečnému vítězství nečekaně výraznou podobu.

Účty jsou srovnány! Táborští hokejisté zlomili odpor Kobry a na cestu jí přibalili sedm gólů

HC Tábor - HC Kobra Praha

7:1 (1:1, 3:0, 3:0)

Úterý, 24.3.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Seidl (Kellner, Krätzer), 28. Seidl (Kellner), 30. Březina (Boháč, Heršálek), 36. Krätzer (Kellner, Seidl), 49. Krätzer (Kellner), 43. Matušík (Hlaveš, Mařík), 45. Krätzer. - 8. Malý (Slanina).

Rozhodčí: St. Mertl, Pražák - J. Mertl, Samuel.   Vyloučení: 6:5 - navíc Čurda, Pohl a Švaříček (všichni Kobra) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 7:1   Diváci: 2031

HC TÁBOR: Klestil – Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák, od 53. navíc Hájek – Kellner, Krätzer, Seidl – Kolomý, Matušík, Mařík – Blažek, Boháč, Březina - od 43. navíc Zayml, Pechánek, Šimák.

HC KOBRA PRAHA: Bílek (43. Krch) – Evan, Verbík, Švaříček, Ton, Pohl, Cafourek – Strnad, Čurda, Slanina, Borovanský, Kalla, Novák, Kocman, Paris, Půlpán, Malý.

I.  třetina

V úvodních minutách neměl ani jeden z gólmanů příliš těžké práce. Na jedné straně se to pokusil změnit Matušík, jehož bekhendový pokus prosvištěl vedle tyče, vzápětí se dral do úniku hostující Borovanský, ale Hlaveš mu koncovku znepříjemnil a puk skončil v bezpečí u Klestila. Na konci 7. minuty zatřásl halou první výbuch domácí radosti. Při vyloučení Malého se ocitl na konci rychlé kombinace Seidl, napoprvé ještě nenašel při střele do odkryté branky dostatek klidu, ale dorážku už zvládl – 1:0. Domácí nadšení mělo ovšem nečekaně krátký život. Jen dvacet vteřin po vedoucí  brance Kohoutů se dostali Pražané do přečíslení, Malý si nabruslil do ideální palebné pozice a trefil se do mezery mezi Klestilovými betony – 1:1. Od tohoto okamžiku se hráči Kobry chopili režie střetnutí, byli u všech puků dříve a několikrát dokázali přečíslit domácí defenzívu. Díky lepšímu pohybu si vynutili také dvě přesilové hry, ale táborský celek i díky několika zákrokům Klestila neinkasoval. A že si o to jeho hráči několikrát vyloženě říkali…!

II. třetina

Prostřední dějství servírovalo rekordní návštěvě této sezony přesně takovou podívanou, jakou by měly zápasy play-off nabízet. Hru prošpikovaly nesmlouvavé souboje, emoce, a především tučná porce rušných okamžiků před oběma brankami. Už po dvou minutách hry se ocitl před Bílkem Mařík, ale  neměl ani zlomek času kotouč lépe usměrnit. O tři minuty později zasahoval Bílek proti Matušíkově střele zpoza obránce, a měl přitom i dostatek štěstí. Na konci 26. minuty šel za katr domácí Krätzer a hostům se otevřela možnost další početní převahy. V ní měli hodně blízko k rozdílové brance, ale za Klestila zaskočil na brankové čáře Kanov a následnou střelu Čurdy už si vzal pod kontrolu sám táborský gólman. Ke konci oslabení polil obyvatele hostující střídačky ledový pot – pří nevinně vyhlížejícím výpadu dvojice Kellner – Seidl se sražená střela prvně jmenovaného odrazila na hůl jeho parťáka, a ten nasměroval puk mimo dosah Bílkovy výstroje – 2:1. O dvě minuty později vzplály na ledě emoce, na jejichž konci vytryskl gejzír domácí radosti. Mladík Březina se natlačil do brankoviště a kotouč po jeho zaknčení těsně překročil čáru. Brankový rozhodčí okamžitě rozsvítil, hlavní sudí rozpažil; pak ale přece jen došlo na poradu mužů v pruhovaném a gól byl uznán. V tu chvíli přispěchala s protesty střídačka Pražanů, ale neuspěla – 3:1. Na konci 32. minuty byl vyloučen Heršálek, ale tentokrát Kobra navzdory trvalému tlaku ani jednou nezahrozila. Ve 36. minutě se znovu usadila v útočném pásmu první táborská formace a Krätzer zúročil její dřinu přesným zakončením k tyči – 4:1. Hostující mužstvo chtělo okamžitě odpovědět při vyloučení Kanova, ale domácí bojovníci horké chvíle přestáli a udrželi v platnosti tříbrankové vedení.      

III. třetina

Všeobecné očekávání dramatické třetí části se hned v úvodu rozplynulo jako pára nad hrncem. Jejím prvním výrazným momentem se sice stala vyložená šance Pohla, kterou výtečně zlikvidoval Klestil, ale další minuty střetnutí už se odvíjely výhradně pod taktovkou táborského mužstva. V polovině 43. minuty se dostala do přečíslení dvojice Kellner – Krätzer, několikrát si vyměnila puk a druhý jmenovaný ho zakončil nevinně vyhlížející, leč přesnou střelou k tyči – 5:1. Ve stejném okamžiku kývli domácí trenéři na dosud nečinné členy čtvrté formace, a ti jen o pár desítek vteřin později rukovali do boje. Na straně Kobry naopak skončil zápas pro hostujícího brankáře Bílka, kterého nahradil mezi tyčemi Krch. A Kohouti mu přichystali vskutku „rozmilé“ uvítání. Pouhých jedenáct vteřin po jeho příchodu na led vypálil zpoza obránce Matušík a nový strážce pražské svatyně neměl na tento projektil ani ten nejmenší nárok – 6:1. Ve 45. minutě bylo na táborském stadionu ještě veseleji. Hrubku soupeře na útočné modré se jal okamžitě potrestat Krätzer a krásnou střelou k tyči dovršil svůj hattrick – 7:1. Vzápětí musel Klestil předvést své umění při tutovce Nováka,  pak už ale úřadovali výhradně domácí hokejisté. Jejich další vyložené šance mohly vtisknout výhře Jihočechů podstatně výraznější ráz, ale žádná z nich už se neujala. Mařík trefil tyč, Matušíka vychytal Krch a neúspěchem skončila také čtyřdílná série gólových příležitostí v podání Pechánka.

 Po závěrečném hvizdu pohltila táborský stadion vítězná euforie. Shrňme ale to opravdu podstatné: Tábor – Kobra 7:1, stav série 1:1, třetí zápas ve čtvrtek od 18 hodin v Praze.     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality