V generálce na sobotní mistrovskou premiéru Kohouti obstáli, kvalitní soupeř z Kotliny odjel s nepořízenou

08.09.2015 17:56, autor: Pavel Šácha

Druholigový tým HC Tábor prošel v úterý generální zkouškou před víkendovým startem mistrovské soutěže. na domácím kolbišti si to rozdal s havlíčkobrodskými Bruslaři.

V generálce na sobotní mistrovskou premiéru Kohouti obstáli, kvalitní soupeř z Kotliny odjel s nepořízenou

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Úterý, 8.9.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 21. Polodna (Krätzer, Semrád), 25. Matušík (Havran) - 18. Endál (Vala)

Rozhodčí: Talpa - Deim, Hřídel.   Vyloučení: 7:7   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1   Střely: 32:22   Diváci: 300

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Krätzer, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Březina, Zayml (41. Mrkvička), Blažek (41. T. Hájek).

BK HAVLÍČKŮV BROD: Dusík (31. Zvolánek) - Pecen, Vala, Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kolda - Přidal, třetina, Endál, Chlubna, Kozlík, Kuchta, Kondratěv, Vlasov, Ludvík, Havel, Cejpek, Hlídek.

Do utkání vstoupili Táborští s pozměněným složením jednotlivých formací a Tomášem Klestilem v brance.

 První třetina se odehrála v rychlém tempu, se kterým ovšem nekorespondoval počet vyložených šancí. Několik se jich ale přece jen urodilo. V 7. minutě se dostal za záda táborských obránců Havel, ale vylámal si zuby na Klestilovi. O chvíli později se po přihrávce Polodny ocitl v bezprostřední blízkosti Dusíka Krätzer, ale při zakončení mu střela nesedla. V dalších minutách první části domácí celek svého soka poměrně výrazně přestřílel (11:4) a vynutil si několik přesilových her včetně téměř padesátivteřinové situace pět na tři. Ke skórování ovšem jeho hráčům ve většině případů chyběl výrazný kus. Naproti tomu hosté si vytvořili daleko nebezpečnější příležitosti, a nakonec prokázali i výraznější produktivitu. V úvodu 18. minuty se ocitl v ideální palebné pozici zkušený Endál a nezadržitelným švihem vymetl levý rok Klestilovy klece - 0:1.  

 Úvodní desetiminutovka druhé třetiny vyšla domácí družině na podtrženou jedničku. Už po necelé minutě hry ztrestala chybu Bruslařů první táborská formace; Krätzer posunul puk na Polodnu, a ten si vychutnal Dusíka povedeným blafákem (cestu puku do sítě poté ještě jistil Semrád) - 1:1. Na další gólový okamžik v podání Jihočechů nemuseli diváci čekat dlouho. Tři a půl minuty po vyrovnávající trefě zatáhl puk kolem mantinelu Matušík, udělal si kličku na střed hřiště a trpělivě si počkal na pravou chvíli pro zakončení - 2:1. Hosté byli pro Klestilovu branku hodně nebezpeční při přesilových hrách, přes téměř trvalý zámek se ale neprosadili. Nejvýraznější příležitost si schoval havlíčkobrodský celek na 38. minutu, ale Klestil skvěle zasáhl a uhájil pro Táborské jednobrankový náskok.

 Závěrečná perioda už se stavem zápasu nezahýbala, což ovšem neznamená, že by postrádala potřebný náboj. Táborské mužstvo v ní ještě vystupňovalo tempo své hry, a přestože hráči z Kotliny pokračovali v zodpovědné a disciplinované hře, směrem do ofenzívy jim toho ovšem Kohouti příliš nedovolili. Výjimkou byly hostující přesilovky, ve kterým se tu a tam zablýsklo, ale neuhodilo. V polovině zápasu vystřídavší brodský gólman Zvolánek naopak musel několikrát sáhnout do torby s výtečnými zákroky. V samém závěru byl ovšem nejdůležitějším mužem na ledě jeho táborský protějšek. Bruslaři sáhli při jednobrankovém rozdílu k více než dvouminutové power play a jejich elitní řada Endál - Třetina - Přidal rozpoutala před Klestilovou svatyní mohutné manévry. V jednu chvíli dokonce dopravila kotouč i s domácím brankářem za čáru, ale tento moment nemohl být uznaný jako regulérní gól.

 Hokejisté Tábora tak ověnčili své poslední přírpavné utkání cenným vítězstvím 2:1, a nyní už veškeré své úsilí nasměrují k sobotnímu druholigovému startu v Děčíně.

Řekli po utkání

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: "Poslední přípravný zápas jsme vyhráli a jsme samozřejmě spokojeni. Zkoušeli jsme nové varianty složení formací; některé věci se osvědčily a ukázalo se, že by mohly být dobré. První třetina byla z naší strany špatná. Sice jsme soupeře výrazně přestříleli, ale po jeho šancích jsme klidně mohli prohrávat výraznějším rozdílem. Ve druhé části nastal poměrně velký vizuální obrat ve hře. Náš výkon se zlepšil a kromě dvou gólů jsme si vytvořili i dost dalších šancí, ale trápila nás produktivita. V poměrně kvalitní hře jsme pokračovali i v poslední třetině, což nás samozřejmě potěšilo. Hosté hráli velmi dobře přesilovky. Na konci nás při hře bez brankáře dostali pod pořádný zámek, ale naštěstí jsme to přestáli. Teď se těšíme na sezonu, protože příprava už byla dlouhá."   

  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality