V sobotu přijede do Tábora na návštěvu Klášterec, domácí ovšem nechtějí být štědrými hostiteli

13.02.2015 23:44, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové půjdou už v sobotu opět na druholigový hokej. Jejich soupeřem v boji o další porci mistrovských bodů bude od 18 hodin Klášterec nad Ohří.

V sobotu přijede do Tábora na návštěvu Klášterec, domácí ovšem nechtějí být štědrými hostiteli

HC Tábor - Klášterec nad Ohří

7:2 (5:0, 0:1, 2:1)

Sobota, 14.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Havran, Mrkvička), 8. Hlaveš (Matušík), 16. Mařík (Havran), 17. Kellner, 20. Kanov (Mařík), 56. Mařík (Matušík), 60. Krätzer (Přibyl) - 40. Lehnert (Michálek, Molnár), 58. Rulík (Rubeš, Molnár).

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 11:12 - navíc Lehnert (Kláterec) 10 minut OT a do konce utkání.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:2, 7:2   Diváci: 1220

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Hájek - Kellner, Mrkvička, Přibyl - Krätzer, Matušík, Mařík - Zayml, Březina (30. Blažek), Kolomý.

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Kaššák - Běhal, Kunrt, Michálek, Rulík, Koblitz - Hrdlička, Hroch, Osmik, Rubeš, Lehnert, Molnár, Strejček, Nguyen, Žižka.

 Soupeř ze severozápadu Čech v současnosti neprožívá zrovna příjemné období. V novém kalendářním roce čekal dlouhých sedm kol na vítězství a získal pouhé dva body. Osmé střetnutí sice nabylo klášterecké hráče i trenéry optimismem, když na domácím ledě zdolali silný Žďár nad Sázavou, ve středu se ovšem všechno vrátilo do starých kolejí. K Ohři přijel do té doby poslední tým tabulky z Pelhřimova a zmrazil domácí hokejisty vítězstvím v poměru 7:3.

 Mužstvo z Klášterce obývá v současné tabulce čtrnáctou pozici, dělí ho však jen dva body od posledních Klatov. Jisté je, že na mladý soubor trenéra Radka Nerada čeká pořádně ostrý závěr základní části, kde se bude pohybovat na hraně play-off a pádu na samé dno soutěže.

První vzájemný duel

Současná slabší forma Kláštereckých ve spojení s jejich tabulkovým postavením je ovšem to poslední, na co by měli táborští hráči před sobotním střetnutím myslet. Varováním pro ně může být vývoj prvního vzájemného střetnutí, ve kterém s velkým vypětím sil uhájili těsné vítězství 2:1. Od 11. minuty v utkání vedli zásluhou Kellnera a měli hru ve své režii. Z řady dalších brankových příležitostí se ujala až ta Krätzerova ze 48. minuty a v tu chvíli se zdálo být rozhodnuto. Domácí celek ovšem o necelé dvě minuty později snížil Huňadym a následně měl dokonce výhodu dvojnásobné početní převahy, které se však Kohouti ubránili a uhájili ubojované vítězství.

Z domácí šatny

Při pohledu na současné pořadí soutěže je jasné, že jakýkoliv jiný výsledek než tříbodové vítězství by bylo pro táborské hokejisty velmi mrzutou ztrátou. Lákadlem pro fanoušky by určitě mohla být pohoda domácích střelců, kteří v posledních čtyřech zápasech nastříleli úctyhodných čtyřiatřicet gólů. Šest přesných zásahů dovedlo táborský tým k nesmírně cenné středeční výhře ve Žďáru nad Sázavou, kde to přitom vůbec neměl snadné.

 Domácí fandové by další skvostné ofenzivní představení svého týmu jistě uvítali i v souboji s Kláštercem. Jenže pozor! Každý zápas začíná od stavu 0:0 a hraje se šedesát minut…

 Pro ty, kteří se na táborský stadion z různých důvodů nedostanou, je opět připraven online přenos:

http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-02-14/id/121231  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality