V sobotu zavítá k Jordánu soupeř z Kolína, táborský tým chce zůstat na výsluní

13.10.2017 09:15, autor: Pavel Šácha

Po týdnu ryzí přípravy zbrojí druholigoví hokejisté Tábora na další zápasové vystoupení. V utkání osmého kola přivítají v sobotu soupeře z Kolína a zahajovací buly střetnutí padne v 18 hodin.

V sobotu zavítá k Jordánu soupeř z Kolína, táborský tým chce zůstat na výsluní


Do utkání s tradičním protivníkem od Labe půjde táborské mužstvo v příjemném rozpoložení. Po vítězství na horkém ledě v Žďáru nad Sázavou se prodralo do čela pořadí skupiny Střed. Před sobotním duelem tak musejí Kohouti přijmout sice lichotivou, leč mnohdy ožehavou roli favorita.

Kozlové jsou zatím ve stínu

Středočeský rival jim může parádní vstup do nového druholigového ročníku jen závidět. Svěřenci trenéra Petra Martínka otevřeli mistrovské boje třemi porážkami v řadě, a to ve Žďáru nad Sázavou (2:3), v Českých Budějovicích (1:4) a v domácím sousedském derby s Nymburkem (3:4). Když na konci září zvítězili v Pelhřimově (2:4) a zdolali Písek (3:1), vypadalo to, že se u Labe všechno v dobré obrátí. Vzápětí ale kolínští hokejisté narazili na favority z Havlíčkova Brodu a Moravských Budějovic a pohoda byla tatam. V Kotlině prohráli s Bruslaři vysoko 1:7 a o čtyři dny později nestačili ani na Žihadla z jihu Moravy, byť jim podlehli až po boji 2:3.

 V současnosti se tak jindy obávaná kolínská družina krčí na předposlední příčce tabulky a na záda jí hledí pouze Lední Medvědi z Pelhřimova.

Pohodou a sebevědomím nabitý táborský tým se ovšem rozhodně nesmí nechat současným postavením Kozlů ukolébat. Navzdory mizernému startu do sezony mají tradičně kvalitní kádr, který nikterak výrazně neoslabil, a naopak přivítal několik dobrých posil. Vedle příchodu mladíků ze silné východočeské líhně v čele s Ondřejem Pannou se v přípravě Kolína slibně prosazoval například útočník Jiří Kysela (dříve Kobra). Pikantní a neobvyklý duel rozhodně prožije obránce Ladislav Hlaveš, hráč HC Tábor, kterého na hostování k Labi zavály pracovní povinnosti.

Z táborské šatny

Pod západní tribunou táborského stadionu vládne po sedmi kolech nálada, o které si mohli obyvatelé druholigové šatny nechat v utrápené přípravě jen zdát. Mužstvo sídlí na čele soutěže, stoprocentně zvládlo šest z dosavadních sedmi střetnutí včetně zatím poslední bitvy ve Žďáru nad Sázavou. Před sebou má nyní dva zápasy se soupeři, kteří prozatím setrvávají za hranicí první poloviny tabulky. Případné podcenění těchto utkání či přehnaný optimismus ovšem Táborští odhánějí od dveří své šatny obloukem a podle svého zvyku proti tomu bojují ostrým tréninkem.

 „Na umístění Kolína se nesmíme koukat. Bude to stejně těžký zápas jako všechny ostatní, a důležité je, abychom se soustředili sami na sebe,“ nechal se v nedávném rozhovoru slyšet útočník Tomáš Andres, autor dvou ze čtyř branek Tábora ve šlágru u Sázavy.

 Oproti sobotnímu vystoupení si museli táborští trenéři vyškrtnout ze svých plánů obránce Ondřeje Kachyňu, jenž zamířil z Motoru na měsíc do Litoměřic. Všichni ostatní by měli být pro zápas s Kolínem připraveni a hodlají udělat všechno pro to, aby výteční táborští příznivci odcházeli v sobotu večer z domácího stadionu spokojení.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality