Ve středu na hokej! Táborský soubor vyzve na souboj nepříjemného soka: tým Kobry

29.09.2020 23:40, autor: Pavel Šácha

Ve středu budou mít táborští fandové druhou a podle předběžných zpráv o vládních opatřeních i vzácnou příležitost navštívit druholigový hokej. K bitvě o další porci mistrovských bodů přijede tradiční protivník z pražského Braníku: Kobra. Zahajovací buly střetnutí padne v 18 hodin.

Ve středu na hokej! Táborský soubor vyzve na souboj nepříjemného soka: tým Kobry


Pražané si zatím působení na mistrovském ledě příliš neužili. Úvod sezony si sice zpříjemnili přesvědčivým vítězstvím 8:3 nad mužstvem Klatov, do dalších plánovaných startů s Příbramí a v Písku je ale nepustily zdravotní potíže, které podle zprávy z klubového webu nemají souvislost s Covidem-19.

Sonda do tábora Kobry

V zatím jediném odehraném duelu se zase ukázaly nejničivější ofenzivní zbraně Kobry. Suverénně nejproduktivnější hráč loňského druholigového ročníku Kamil Bříška si na startu nového ročníku připsal 4 kanadské body za 2 góly a stejný počet asistencí, jeho parťák z útoku Lukáš Tondr skóroval rovněž dvakrát, a navrch přidal i podíl na vstřelené brance.
 Pohled na soupisku pražského mužstva jasně ukazuje, že v letní pauze kvalitativně netratilo, ba naopak. Osvědčené složení útočných řad s výše uvedenými exjabloneckými esy, dalšími produktivními forvardy Tomášem Šťastným, Dominikem Novákem, Filipem Hlinkou či Denisem Heldákem rozšířili noví borci v čele se zkušeným navrátilcem Martinem Čurdou a několika mladými dravci.
 V obranných řadách se odehrálo podstatně více změn. Zřejmě nejcitelnějším odchodem je návrat ostříleného Tomáše Mrkvičky do Jablonce. Ze soupisky si trenér Miloslav Šeba vyškrtl také Karla Drahoráda, Karla Šefla či Lukáše Popelu, na druhé straně ale může počítat se službami tahouna Dominika Šteinera, Martina Ryzáka či Aleše Knesla. Mezi novými jmény na seznamu vyčnívá zkušenostmi i postavou Daniel Sobotka, který ale v sestavě z prvního duelu nefiguroval.
 Beze změn zůstal možná trochu překvapivě brankářský post. Rozmarný kouč Pražanů dává nadále důvěru Lukáši Sochůrkovi. Za výkon proti Klatovům ho pochválil, což nebylo v loňském roce až tak obvyklé. Na Kobře setrval také Lukáš Langer.

Z domácí šatny

Po pokaženém domácím utkání s Havlíčkovým Brodem, ze kterého vytěžili jen bod po porážce 4:5 v prodloužení, si kohouti zlepšili náladu u nováčka z Chebu, kde vyhráli přesvědčivě 7:2. Přehnaná euforie ale po zápase nezavládla, protože hra táborského celku nadále vykazovala viditelné nedostatky.

Do středečního zápasu půjde soubor od Jordánu s novým odhodláním potěšit diváky kvalitní hrou, a především potřebným tříbodovým ziskem. Do sestavy kohoutů by se měl po absenci v úvodních střetnutích vrátit zkušený bojovník Radek Seidl. Mimo hru se naopak ocitl obránce Lukáš Kříž, který opustil pondělní trénink předčasně a s bolestným výrazem ve tváři. První ostrý start v nové sezoně si připíše jiný bek Tomáš Hajič.

!!!

Připomeňme ještě aktuálně platná opatření spojená s návštěvou druholigového hokeje v Táboře. Především jde o vstup na utkání s rouškou a její použití i během samotného hokejového utkání. Zároveň dle závazného nařízení budou k dispozici dva odděleně vstupy na jižní straně ZS.  Je tudíž nutné mít na paměti, že každým z jednotlivých vstupů se divák dostane jen na příslušnou stranu stadionu (východ, západ). Mříže spojovací chodbou za bránou budou zavřené.  

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality