Večer plný emocí skončil nemilosrdnou popravou písecké královské družiny

23.11.2019 22:25, autor: Pavel Šácha

To nikdy neomrzí… Táborští hokejisté se v sobotu představili na ledě svého letitého rivala z Písku. Po čtyřiceti minutách emotivního boje a následné dvacetiminutové exhibici zavlály nad městem na Otavě oslavné modro-bílé zástavy. Vysoké vítězství 9:2 zároveň dosadilo táborské mužstvo do čela průběžného pořadí druholigové skupiny Střed.

Večer plný emocí skončil nemilosrdnou popravou písecké královské družiny

IHC Králové Písek - HC Tábor

2:9 (1:2, 1:3, 0:4)

Sobota, 23.11.2019 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Hanus (Matějka, Arnošt), 28. Arnošt (Bednařík) - 1. Pejchal (Prášek, Březina), 2. Bárta (Dančišin, Havran), 21. Bárta (Havran, Šulek), 31. Havelka (Řepík, Zayml), 32. Hajič (Dančišin), 43. Pechánek (Zayml), 52. Seidl (Heřman, Havelka), 58. Šulek (Hajič, Bárta), 58. Pechánek (Heřman, Pejchal).

Rozhodčí: Marek - Vavruška, Rubáš.   Vyloučení: 13:13   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:9   Střely: 23:45   Diváci: 220

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Hamalčík (Štrobl) – Šaršok, Hanus, Turek, Šafář, Tampier, Růžek – Matějka, Arnošt, Bednařík – Jiří Bárta, Paule, Karbulka - Novotný, Rod, Volf, Petřík.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) – Skočovský, Radoš, Černý, Havelka, Havran, Hajič, Beran – Prášek, Březina, Pejchal – Dančišin, Jan Bárta, Šulek – Seidl, Zayml, Heřman – Řepík, od 41. min. navíc Pechánek.

Už v úvodní minutě střetnutí se prohnalo píseckým stadionem bílé tornádo a nekompromisně smetlo domácí naděje na dobrý vstup do zápasu. Už po půlminutě hry prolétli do pásma Králů Prášek s Pejchalem a rána druhého jmenovaného k tyči obstarala první zápis do kolonky střelců – 0:1. O pouhých sedmatřicet sekund později se rána Dančišina odrazila od výstroje píseckého gólmana Hamalčíka před Jana Bártu a domácí kapitulovali podruhé – 0:2. Euforie táborských hráčů poté zvolna utichala a postupem času se proměnila v přílišnou bohorovnost. Ubylo střeleckých pokusů a přibylo lehkovážných řešení situací, což Píseckým pomohlo k nadechnutí. V úvodu 9. minuty se jim dokonce podařilo snížit, to když si na přihrávku extáborského Matějky sjel obránce Hanus a z ideální střelecké pozice překonal brankáře Šorfa – 1:2. V následujících minutách si oba soupeři vyměnili hru v početní výhodě, ale do skóre se to nepromítlo Úvodní perioda nakonec skončila s nečekaným předstihem. Na ledě se objevily střepy, což si vynutilo okamžitou úpravu plochy a neodehrané čtyři minuty se „přilepily“ ke druhé třetině.

Po návratu na ledovou plochu byli hosté aktivnějším týmem, ale neujala se ani jejich největší příležitost v podání Jana Bárty. Se sirénou oznamující konec první třetiny se Matějka provinil na Zaymlovi a Tábor vstoupil do druhé části v početní převaze. Vyloučený písecký forvard nakonec opustil trestnou lavici už po padesáti vteřinách. Rána táborského Havrana od modré čáry prosvištěla těsně vedle levé tyče, ale opakovaná střela Jana Bárty už skončila za Hamalčíkovými zády – 1:3. Opětovné zrození dvoubrankového rozdílu zažehlo na ledě několik jiskrných situací a sudímu Markovi i jeho asistentům rázem přibyla práce. Ve 23. minutě se zrodila zápasnická vložka mezi Hanusem a Řepíkem, ze které si hostující útočník odnesl dvouminutový trest navíc. Následné oslabení sice jeho spoluhráči přečkali bez úhony, ale vzápětí chybovali v rozehrávce a Arnošt prokázal neomylným zakončením nad Šorfovo rameno instinkt kvalitního střelce – 2:3. Nechtěnou nabídku na vyrovnání následně adresoval domácímu souboru Seidl, jenž fauloval Karbulku. Paradoxně největší nebezpečí však musel řešit v příštích dvou minutách písecký Hamalčík, který zlikvidoval šikovný průnik Šulka. Krátce poté, co se utkání zlomilo do své druhé poloviny, vystavěli táborští hokejisté v houštině výsledkové nejistoty magistrálu vedoucí až na pomyslný Olymp sobotního derby. V čase 30:22 se po manévrech Zaymla a souhře Řepíka dostal k zakončení Havelka a vymetl levý horní růžek domácí klece – 2:4. Jen o sedmdesát vteřin později si nechali domácí obránci ujet Hajiče, jenž mazáckým zakončením mezi betony Hamalčíka ustanovil tříbrankový rozdíl ve skóre – 2:5. Se závěrem druhé třetiny se po předchozí nevyužité přesilovce kohoutů strhla mela v rohu hřiště a hned kvarteto hráčů (Turek, Karbulka – Šulek, Prášek) si z ní odneslo čtyřminutové tresty. Emoce na obou stranách zažehly i slovní přestřelku v prostoru mezi oběma střídačkami.

Písečtí hráči dokázali být v prvních dvou třetinách pro hosty od Jordánu hodně nepříjemným protivníkem. V té poslední jim ale Táborští přisoudili roli bezbranného obětního beránka, o čemž svědčí poměr střel na branku 3:21 pro Tábor. Všechno začalo parádním „entrée“ táborského forvarda Pechánka, který hned svůj první pobyt na ledě ozdobil gólovou trefou - 2:6. S výjimkou ubráněného oslabení při vyloučení Seidla a šance Hanuse z 51. minuty už se stal další průběh závěrečné části pouze otázkou skóre. Hostující tým se nakonec spokojil se třemi přesnými zásahy. V 52. minutě pálil Havelka, Heřman procedil puk za záda Hamalčíka až na brankovou čáru a tam ještě pojistil celou situaci Seidl2:7. O chvíli později vypálil z mezikruží Pejchal, ale trefil jen horní tyč. V 58. minutě potěšili Táborští své neúnavné příznivce pohlednou kombinací v útočném pásmu, na jejímž konci stál Šulek2:8. Konečnou podobu vtiskl výsledku derby Pechánek, jenž ze svých tří střel na branku vykouzlil hned dva góly – 2:9. Fanoušky vyvolávaná desítka v závěru navzdory dalšímu náporu nepadla, i tak si ale hráči i fanoušci HC Tábor společnou děkovačku jaksepatří užili.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Do zápasu jsme se odrazili od výborného nástupu, kdy jsme hned na začátku dali dva góly. Po nich jsme bohužel přestali být aktivní. Dvakrát jsme soupeři umožnili dostat se na kontakt, a na můj vkus k tomu došlo po úplně zbytečných chybách. Takových, jakých už bychom se měli umět vyvarovat. Pravdou je, že pak už jsme byli jasně lepším týmem a byl to z našeho pohledu velmi dobrý zápas. Klukům za to patří dík. Jsme rádi, že jsme derby takto zvládli, už jen kvůli fanouškům, kteří nás v Písku výrazně podporovali.“   

...

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality