Vítězné tažení přípravou stále pokračuje, Havlíčkův Brod schytal od kohoutů debakl

27.08.2019 21:41, autor: Pavel Šácha

Šestý přípravný zápas, šestý triumf. Táborští hokejisté se nadále nechávají unášet na vítězné vlně. Tentokrát doslova smetla tradičního protivníka z Havlíčkova Brodu, který si k příjemnému překvapení diváků v ochozech odvezl od Jordánu hladkou porážku 1:7.

Vítězné tažení přípravou stále pokračuje, Havlíčkův Brod schytal od kohoutů debakl

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

7:1 (1:0, 5:1, 1:0)

Úterý, 27.8.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Heřman (Havran, Radoš), 28. Matějka (Košař, Březina), 29. Heřman (Dančišin), 35. Jiří Bárta (Jan Bárta, Březina), 36. Havran (Matějka, Dančišin), 39. Heřman (Dančišin, Radoš), 47. Jan Bárta (Březina, Mazanec) - 34. Třetina (Holenda).

Rozhodčí: Květoň - Kubíček, Kotounová.   Vyloučení: 4:3   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:28   Diváci: 540

HC TÁBOR: M. Novák (Prchlík) - Havran, Havelka, Dvořák, Radoš, Mazanec, Bouška, Košař - Matějka, Dančišin, Heřman - Keszi, Kadilák, Seidl - Jiří Bárta, Jan Bárta, Březina, Pejchal.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Holík (41. Nedvěd) - Vala, Kulhánek, Čermák, Kliment, Port, Vála - Přidal, Třetina, Mikeš, Voříšek, Cachnín, Ludvík, Holenda, Matušík, Kuchta.


Na táborském ledě byl od úvodních minut k vidění svižný a důrazný hokej. V úvodních minutách působili svěžejším dojmem hosté, ale zůstalo jen u náznaků výraznějších příležitostí. Postupem času přibylo více zásahů na straně brodského gólmana Holíka, ani kohouti si však s finální fázi nevěděli rady. Nejvýznamnější okamžiky první části hry měly nakonec společného jmenovatele: přesilové hry Tábora po prohřešcích hostujícího matadora Třetiny. V té první (za dvě chyby brodského kapitána na vhazování) měli ještě hráči z Kotliny štěstí, neboť Havranova dělovka jen orazítkovala pravou tyč Holíkovy klece. Druhá početní převaha Jihočechů už vyvolala nadšení v ochozech, a to jedinou vteřinu před první sirénou. Vedla k němu důrazná práce členů domácí první pětky, kterou korunoval vedoucím gólem kapitán Heřman1:0.

Na začátku druhé třetiny se tváře táborských trenérů pořádně kabonily, neboť výkon týmu rozhodně nenaplňoval jejich představy. Už v prvních minutách se sešli na domácí trestné lavici obránci Radoš s Bouškou a před Bruslaři se otevřela téměř minutová přesilovka pěti proti třem. Táborští se náporu soupeře dokázali ubránit, ale i v dalších minutách hledali svou tvář. K jejich procitnutí došlo tím nejlepším možným způsobem: vstřelenou brankou. V polovině 28. minuty vyzval Březina k ráně z mezikruží Košaře, jenž sice těsně minul, ale společné dílo obou hráčů pohotově dokonal Matějka2:0. Jen o půl minuty později se skóre měnilo znovu. Dančišin vyslal dlouhou přihrávkou do úniku Heřmana, jenž našel mezeru v Holíkově výstroji a zvýšil už na 3:0. Hostům, kteří byli v těchto fázích hry hodně pasivní, svitla naděje na dobrý výsledek ve 34. minutě, kdy se ocitl sám před Novákem Třetina a do elegantní koncovky vložil všechny své zkušenosti – 3:1. Ofenzivní choutky táborského mužstva ovšem jeho počin nikterak neoslabil. Ve 36. minutě Táborští učebnicově vyřešili přečíslení tři na dva a Jiří Bárta ho ozdobil krásnou střelou pod horní tyč – 4:1. Jen pětasedmdesát vteřin po čtvrtém úspěchu uštědřila domácí parta svému soupeři další tvrdý direkt, to když se po akci Dančišina a přihrávce Matějky neomylně trefil obránce Havran5:1. A aby toho nebylo na brodské hokejisty málo, v čase 38:58 znovu zafungovalo spojení Dančišin - Heřman a druhý jmenovaný dovršil hattrick – 6:1.

Po opojné druhé třetině už odhodlání a zodpovědnost na straně táborského týmu přece jen ochladly. I přesto ale měl své fanoušky čím potěšit. Ve 45. Minutě vysunul Havran na zteč Dančišina, tomu ale při blafáku sjel puk z hole a úniku nebylo nic. Na začátku 46. minuty si ale táborští diváci přece jen ještě jednou zajásali – po dlouhém pasu zkušeného obránce Mazance si za brodskou brankou srovnal puk Březina a ideálně načasovanou přihrávkou vyzval ke skórování debutanta Jana Bártu7:1. Když pak Heřman neuspěl s útokem na svůj čtvrtý gól v zápase, vzali si zbytek střetnutí pod patronát hráči Havlíčkova Brodu. Byli aktivnější ve střelbě i ve hře, ale ve všech případech včetně další dvojnásobné početní výhody jim vystavil stopku spolehlivě chytající táborský brankář Michal Novák. A protože ani domácí hokejisté v závěru nezužitkovali svou početní převahu, zůstal v platnosti všeříkající výsledek 7:1.

Ohlasy z táborské šatny přineseme později... 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality