Žáci HC Tábor se těší na led, čeká je soustředění i bohatý zápasový program

02.08.2014 01:27, autor: Pavel Šácha

Start druhé fáze přípravy – tentokrát už na vytouženém ledě – vyhlížejí v těchto dnech také hráči žákovských mužstev HC Tábor. Za sebou mají důkladnou tréninkovou průpravu a před sebou výzvy, které před ně staví blížící se nová sezona.

K dvouměsíčnímu období na suchu přistoupili mladí hokejisté svědomitě a splnili všechno, co si jejich trenéři předsevzali. Hráči z osmé, sedmé a šesté třídy se scházeli k tréninkům ordinovaným koučem Arpádem Györim pětkrát v týdnu. Jejich mladší kolegové z páté třídy absolvovali pod otěžemi Pavla Ježka čtyři jednotky týdně. „Využívali jsme sportoviště při zimním stadionu. Všechno se odvíjelo bezprostředně po škole; snažili jsme se, aby to klukům hladce navazovalo a nemuseli na tréninky čekat,“ informuje Arpád Györi, jenž bude mít v sezoně pod křídly výběry osmé a šesté třídy. „S Pavlem Ježkem jsme se shodli na tom, že můžeme být spokojeni s přístupem hráčů i jejich docházkou na trénink. Občas jsme se sice museli vypořádat s nepříznivým počasím a v úvodu jsme navíc neměli k dispozici plochu na zimáku, ale plán jsme kvůli tomu nijak výrazně měnit nemuseli. Zpestřením bylo cvičení bosu, které se osvědčilo už v minulých letech,“ dodal trenér, který stane i na lavičce A-týmu coby asistent Tomáše Matušíka.

 Ve středu 6. srpna odstartují žáci HC Tábor do přípravy na ledě, přičemž součástí předsezónního bloku bude také týdenní soustředění. V jeho programu figurují dvě až tři tréninkové jednotky denně spojené s kolotočem přípravných utkání. Hráči zůstanou po celý týden pohromadě, spát budou v tělocvičně a stravovat se přímo na zimním stadionu. „V těchto ročnících už se v přípravě zaměřujeme na konkrétní hokejové věci, důraz budeme klást na bruslení a herní činnosti jednotlivce. Už to prostě nejsou jenom hry a zábava,“ usmívá se Arpád Györi, ale rychle dodává: „Rozhodně ale chceme, aby kluci nedělali hokej jen tak z povinnosti a opravdu je to bavilo, i když to občas obnáší i pořádnou dřinu. To je asi to nejdůležitější.“

 Dodejme, že týmy osmé a šesté třídy vyrukují do ligových bojů ve středu 3. září, sedmá a pátá třída nastoupí k premiérovým mistrovským střetnutím o týden později.

Plán přípravných utkání

8. a 6. TŘÍDA - úterý 12. srpna: Tábor – České Budějovice. Čtvrtek 14. srpna: Tábor – Yverdon Les Bains (Švýcarsko) – modelový zápas, pouze 8. třída. Sobota 16. srpna: České Budějovice – Tábor. Středa 20. srpna: Tábor – Písek. Sobota 23. srpna: Tábor – ? (zatím blíže neurčeno). Středa 27. srpna: Havlíčkův Brod – Tábor. Pátek 29. srpna: Písek – Tábor.

7. a 5. TŘÍDA – středa 13. srpna: Tábor – České Budějovice. Neděle 17. srpna: České Budějovice – Tábor. Úterý 19. srpna: Tábor – Písek. Pátek 22. srpna: Písek – Tábor. Sobota 30. srpna: Havlíčkův Brod – Tábor.       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality