Žhavá hokejová depeše z Trutnova: Mise je splněna, Kohouti si pojistili druhé místo

13.02.2016 16:23, autor: Pavel Šácha

Předposlední dějství základní části druhé ligy zaválo táborské hokejisty až do dalekého Podkrkonoší. Cíl jejich sobotní výpravy byl jasný: vyválčit body znamenající definitivu umístění na druhé příčce.

Žhavá hokejová depeše z Trutnova: Mise je splněna, Kohouti si pojistili druhé místo

HC Trutnov - HC Tábor

1:6 (0:1, 0:3, 1:2)

Sobota, 13.2.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 47. Šamolin (Kubica) - 11. Polodna (Boháč), 22. Seidl (Matušík, Přibyl), 23. Seidl (Polodna, Boháč), 27. Vaniš (Přibyl), 44. Přibyl (Kellner), 53. Vaniš (Boháč).

Rozhodčí: Weinfurter - Klouda, Pechánek.   Vyloučení: 6:9   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:5, 1:5, 1:6   Střely: 34:36   Diváci: 413

HC TRUTNOV: Červený (Hlubuček) - Beneš, Píša, Poul, Kubica, Vácha, Suvorov - Šamolin, A. Půlpán, Fedulov, Janoušek, Kastner, Malý, T. Půlpán, Chytráček, Perutek, Uchin.

HC TÁBOR: Klestil - Klíma, Havran, Kolomý, Kanov, Heršálek, Dvořák, Černý - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Přibyl - Seidl, Zayml, Březina - od 41. navíc Blažek.

I. třetina

První třetinu otevřely přesilové hry na obou stranách. Hosté si ve své početní výhodě vytvořili jednu výraznou příležitost, ale Matušík už nestihl u levé tyče přesněji zacílit. Na opačné straně hřiště stál za pozornost nepříjemný závar před Klestilovou svatyní, který však její strážce nakonec vyřešil. První gólový okamžik se narodil až v polovině 11. minuty, kdy se na malém prostoru prokličkoval až před trutnovskou branku Polodna, a ještě stihl svou nádhernou akci mazácky zakončit - 0:1. O tři minuty později měli domácí na dosah vyrovnání při výpadu tří hráčů na jediného obránce, ale zvonila jen tyč Klestilovy klece.

II. třetina 

Prostřední periodu otevřely slibné příležitosti hostujícího týmu, a především velké chvíle útočníka Seidla. Ten dokázal během jediného střídání dvakrát překonat domácího gólmana Červeného a táborské mužstvo získalo do dalších minut potřebný klid - 0:3. Vzápětí se sice muselo bránit po vyloučení Černého, tentokrát ale domácí hráče do šance nepustilo. Téměř vzápětí se hned dvakrát řítil sám na trutnovskou branku Vaniš. Poprvé měl na zakončení dostatek času, ale puk mu v klíčové chvíli sjel z hole. při druhé situaci už to měl táborský forvard těžší, ale paradoxně stihl nasadit k blafáku a gólman Červený se za sebe počtvrté smutně ohlédl - 0:4. Kohouti působili v průběhu celé druhé části vyzrálejším dojmem, to ovšem neznamená, že by hráli na ledě Draků pohodovou partii. Domácí hokejisté jim několikrát dokázali pořádně zatopit a byli dokonce aktivnější ve střelbě, brankář Klestil ovšem zastavil všech čtrnáct střel mířících na jeho branku Ani Jihočeši už své další velké šance neproměnili, a tak zůstal v platnosti jejich čtyřbrankový náskok. Nutno dodat, že se v posledních minutách druhé části se na ploše zřetelně přiostřilo a strhla se i krátká potyčka před střídačkou Tábora.

III. třetina

V závěrečné dvacetiminutovce hráči Tábora žádné komplikace nepřipustili. Naopak už po třech a půl minutě hry zamířil z hranice kruhu krásně Přibyl a zvýšil náskok táborské družiny na pět gólů - 0:5. Výtečně chytající brankář Klestil se nakonec za svůj výkon čistým kontem neodměnil. V čase 46:48 inkasoval při přesilové hře Trutnova, když nejprve dvě dorážky Východočechů vytěsnil, ale na tu z hole Šamolina už dosáhnout nemohl - 1:5. Konečné slovo si ovšem v zápase symbolicky vzali Táborští. V 53. minutě vykouzlil Boháč třetí gólovou nahrávku v utkání, kterou tentokrát zužitkoval svým druhým přesným zásahem v utkání Vaniš - 1:6. Hosté od Jordánu si zaslouženým vítězstvím pojistili druhou příčku v tabulce, zatímco Drakům z Trutnova skončí sezona neplánovaně brzy. Nepříjemností ve scénáři povedené sobotní partie se stalo pouze zranění Klímy, kterého nešťastně zasáhl do oblasti čelisti projektil spoluhráče Havrana. Zdravotní patálie navíc řešili i někteří další táborští hráči. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality