Hokejisté Tábora tentokrát se Šumperkem doma padli. Hlavy ale udrželi nahoře

18.04.2022 17:40, autor: Pavel Šácha
Hokejisté Tábora tentokrát se Šumperkem doma padli. Hlavy ale udrželi nahoře

HC Tábor - Draci Šumperk

1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Pondělí, 18.4.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 59. Endál (Matušík, Šulek) - 13. Kratochvíl (Vildumetz, Pěnčík), 17. Kohút (Vildumetz, Dudycha), 60. Vachutka (Macuh, Rutar).

Rozhodčí: Horák, Wagner - Beneš, Zídek.   Vyloučení: 6:9   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 33:21   Diváci: 4138

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata, Radoš - Matiášek, Zíb, Hasman - Bárta, Dančišin, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Prášek, Zayml, Chocholoušek.

DRACI ŠUMPERK: Mokry (Křupka) - Pěnčík, Rutar, Hrachovský, Řezáč, Březák, Dudycha - Žálčík, Šilhavý, Vildumetz, Vachutka, Kohút, Kratochvíl, Spratek, Macuh, Furch, Horký, Scheuter, Antoníček.


Táborské mužstvo rozehrálo utkání poměrně zdatně a Mokry byl zaměstnanějším z obou gólmanů. Celkový součet střel rovněž vyznívá ve prospěch domácích kohoutů, přesto si odvezli do šatny dvoubrankové manko. Draci působili klidnějším dojmem a řešili řadu situací chladnokrevně. Už ve 2. minutě jim navíc přispěchalo na pomoc štěstí, když Šulkova dělovka zazvonila na horní tyč Mokreho branky. Góly však padaly na druhé straně. Ten první hosté vyčarovali ve 13. minutě, kdy sehráli pohlednou přesilovkovou kombinaci a Vildumetzova pobídka přistála přesně na holi zakončujícího Kratochvíla0:1. Podruhé vytryskl gejzír radosti na šumperské střídačce v čase 16:17. Po nevyužité domácí přesilovce a následném zakázaném uvolnění se Draci po vítězné buly usadili v útočném pásmu a prostor, kterého se jim dostalo v bezprostřední blízkosti brankoviště, dokonale využil Kohút0:2.

Po druhém dějství zůstalo průběžné skóre střetnutí nedotčeno. Domácí hokejisté vložili do hry spoustu úsilí, řadu osobních i bruslařských soubojů ale opouštěli bez úspěchu. Nejvýraznější naděje na kontaktní zásah svitla Táborským při dvou přesilových hrách, které vzešly ze šumperských problémů se základní matematikou, v žádné z nich ale Mokry nečelil stoprocentní šanci. Vyloženější šance na pojišťovací gól si nakonec vypracovali, či spíše počkai si na ně prvoligoví hosté; Žálčíkův samostatný únik skončil střelou mimo, při stejné situaci v podání Macuha zazářil Kolář a úspěšně si vedl táborský gólman i při následné „ložence“ hostů.

Fyzické rozpoložení táborského celku ve druhé části nevzbuzovalo dojem, že by hosté měli dopustit, aby je na cestě k vítězství zastihly byť jen drobné potíže. Nakonec však čekalo na profesionální hráče ze Šumperka pořádně perných dvacet minut hry a ani v nich v sobě nenašli sebevědomí ani odvahu, aby domácího druholigistu přehráli a dorazili. Naopak, kohouti se znovu vypravili za hranici svých limitů a po klidnějším úvodu si vynutili převahu, při které se soupeř hodně potil. Pod jejich ofenzivními údery nakonec pevně zamčené šumperské dveře přece jen povolily, ale jen jednou a příliš pozdě. V čase 56:33, kdy sudí vykázali na trestnou lavici hostujícího Pěnčíka, si táborská střídačka vzala oddechový čas a brzy poté nahradila na ledě brankáře Koláře šestým hráčem. Dvojnásobná početní výhoda nakonec Jihočechům přinesla úspěch. Sto tři vteřiny před třetí sirénou Matušík krásně načasoval přihrávku na najíždějícího Endála a po jeho přesném zakončení vyskočil v myslích domácích hráčů i diváků plamínek naděje – 1:2. Pokračující sázka na hru bez brankáře ovšem kýžený efekt nepřinesla, ba naopak – k puku se dostal šumperský Vachutka a dalekonosnou trefou do opuštěné táborské branky definitivně rozjásal střídačku hostů – 1:3.

Stejný poměr jako konečný výsledek nyní vykazuje stav celé barážové série a Táborští ve čtvrtek pojedou pod Jeseníky bojovat o ještě jedno vystoupení před fenomenálním domácím publikem. Dodejme, že do hlediště si v pondělí podruhé v sezoně našly cestu více než čtyři tisícovky diváků…

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Měli jsme do zápasu poměrně dobrý nástup, vytvořili jsme si nějaké šance, a hlavně jsme ve druhé minutě nastřelili tyč. Bohužel jme ale vyrobili i dva zbytečné útočné fauly, z nichž jeden soupeř potrestal. Do přestávky pak přidal ještě jeden a pro nás dost nešťastný gól, což určilo další ráz utkání. V průběhu druhé třetiny jsme přec jen více otevřeli hru, ale zdálo se nám, že už nám přece jen chybějí potřebné síly. Soupeř si počkal na brejky a minimálně třikrát měl blízko k dalšímu gólu. Za poslední část si kluci zaslouží absolutorium a je neskutečné, jak se ještě dokázali vydat. Je jen škoda, že ten náš gól nepadl dřív a neměli jsme víc času s výsledkem ještě něco udělat. Hráče musím pochválit a stejně tak je třeba smeknout před diváky, kteří byli znovu vynikající. Ve čtvrtek jedeme do Šumperka a v žádném případě neprodáme kůži lacino. Nic nebalíme a soupeř od nás rozhodně nedostane nic zadarmo.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality