Táborská hokejová družina pod Hněvínem narazila a odjela domů bez kořisti

08.12.2022 02:28, autor: Pavel Šácha

Ze středečního druholigového střetnutí v Mostě se táborské A-mužstvo vrátilo s nepořízenou. Z jeho bezkrevného výkonu se vylouplo příliš málo kvalitních hokejových pasáží na to, aby mohlo v kontextu celého střetnutí pomýšlet na bodový zisk.

Táborská hokejová družina pod Hněvínem narazila a odjela domů bez kořisti

Mostečtí Lvi - HC Tábor

7:4 (1:1, 3:3, 3:0)

Středa, 7.12.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Řehoř (Böhm), 21. Písařík (Steinocher), 23. Nedrda (Böhm, Řehoř), 31. Písařík (Procházka, Havlůj), 49. Böhm, 58. Nedrda, 59. Böhm (Řehoř, Nedrda) - 2. Dančišin (Vlček, Endál), 34. Endál (Dančišin, Hubata), 38. Vlček (Milfait, Suchánek), 40. Hajič (Zíb)

Rozhodčí: Battěk - Hradil, Sýkora   Vyloučení: 1:2   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:1, 4:1, 4:4, 7:4   Diváci: 169

MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kubík) - Kroupa, Hoffmann, Šoustek, Havlůj, Fučík, Charousek, Steinocher - Kysela, Procházka, Böhm, Nedrda, Mical, Šimeček, Písařík, Stříbrný, Řehoř, Zdeněk

HC TÁBOR: Gába (23. Dvořák) - Černý, Suchánek, Kříž, Hubata, Krejčí, Kohout - Seidl, Matušík, Šulek, Endál, Vlček, Dančišin, Bárta, Milfait, Severa, Duda, Zíb, Hajič, Chocholoušek


Premiéru v táborském dresu si na mosteckém stadionu odbyl obránce Petr Krejčí, jehož posledním působištěm byl prvoligový Baník Sokolov. Třiadvacetiletý kmenový hráč se 128 prvoligovými starty na kontě má u Jordánu hostování do konce sezony.

Samotné střetnutí začalo pro táborský tým velice lichotivě. V úvodních střídáních se jeho hráči chopili aktivity, a navíc se už ve 2. minutě dostali do vedení. Vlček se v útočném pásmu ujal puku, vybruslil si kolem modré čáry až do zakončení a jeho střelu pohotově tečoval Dančišin mimo dosah brankáře Hosnedla – 0:1. O tři minuty později se objevil ve slibné střelecké pozici Milfait, ale Hosnedlův beton byl u tyče čas. Postupem času se domácí Lvi vymanili z defenzivní ulity a táborskému gólmanovi Gábovi rázem přibyla práce. Na jednu z patnácti střel směřujících na jeho branku nakonec nedosáhl, a to v polovině 10. minuty, kdy Mostečtí napodobili situaci z druhého konce kluziště a teč Řehoře jim přinesla vyrovnání na 1:1.Tento stav vytrval na vánočně laděných světelných tabulích za brankami až do první sirény; nabuzený domácí celek sice stihl kohoutům ještě dvakrát pořádně zatopit, Gába však obě těžké situace vyřešil.

Prostřední perioda začala pro Jihočechy velkou nepříjemností. Už po osmatřiceti vteřinách hry našel domácí forvard Písařík skulinku mezi Gábovým ramenem a horní tyčí a poslal Lvy do vedení 2:1. Tento okamžik rázně proměnil dosavadní obraz hry. Táborští upadli do letargie, kupili nepřesnosti i chyby a zřídkakdy si dokázali proklestit cestu k trvalejšímu pobytu v útočném pásmu. Domácímu týmu navíc nechávali hranice svého výsostného území až příliš dotevřené, a ten toho dokázal využít. Ve 23. minutě prolétl za Gábova záda přízemní projektil z hole Nedrdy a ukončil působení gólmana hostů v zápase – 3:1. Ani příchozí Dvořák ovšem nadšení mostecké družiny v první fázi nepřibrzdil – na konci 31. minuty se v nepřehledné situaci před jeho klecí nejlépe orientoval Písařík a orámoval výtečnou desetiminutovku hokejistů zpod Hněvína čtvrtým gólem – 4:1. S kohouty to v tu chvíli vypadalo velmi zle a jejich bodové akcie neměly valnou cenu, obzvláště když se záhy ocitli v početní nevýhodě. Přesto však ještě jednou dokázali povstat z vyhasínajícího popela a vtisknout zápasu novou zajímavou zápletku. Na zteč je rázně vyslala situace ze 34. minuty, kdy si před Hosnedlovou klecí počínali velmi důsledně členové druhé formace, volný puk si na brankovišti našel Endál a přes ležícího mosteckého brankáře snížil na rozdíl dvou branek – 4:2. O čtyři minuty později už se celek z jihu Čech dostal do kontaktu se svými hostiteli. Po faulu na Matušíka sevřel Lvy do přesilovkových nůžek a radostně je rozevřel až poté, co Milfaitovu pobídku umně nasměroval do správného prostoru Vlček4:3. Úplně jiná situace se stejným vyústěním nastala v posledních desítkách vteřin druhé třetiny. Kohouti se bránili ve čtyřech při Endálově druhém vyloučení a bránící duo Zíb – Hajič odvedlo skvělou práci. Neklid, který svým důrazem způsobilo v domácí rozehrávce, vyústil v hrubku mosteckého obránce za brankou, puk doputoval k Hajičovi, a ten pohotovým bekhendovým zakončením srovnal na 4:4.

Začátek posledního dějství korespondoval s pocity, které si po tom předchozím odnášeli aktéři zápasu do kabin. Táborští měli v úvodu velmi dobrý pohyb, byli častěji na puku a působili živějším dojmem. V tu chvíli by Mostečtí zřejmě podvědomě vzali zavděk jakýmkoliv bodovým ziskem, jenže ve 39. minutě jim spadla do klína hrubá chyba v táborské rozehrávce v blízkosti Dvořákovy klece, kterou promptně a nekompromisně potrestal Böhm5:4. V tu chvíli už hokejová přízeň natrvalo a zaslouženě přesídlila na mostecké hole. Přivábil ji možná i stále ještě málo vídaný fair play počin domácího Havlůje, jenž za takto otevřeného stavu utkání odvolal dvouminutový trest pro táborského obránce Kříže. V 51. minutě – při výpadu dvou domácích hráčů na jediného protihráče – zachránila Dvořáka po Šimečkově ráně horní tyč, a tak se Mostečtí museli strachovat o nabytý náskok ještě o pár minut později. Nejkrušněji jim bylo při dvojí velké šanci Dančišina, který však nestihl zkrotit rozpustilý puk a zamířil mimo branku. Dvě a půl minuty před třetí sirénou si hosté vzali oddechový čas a následně vyrukovali se šesti hráči do pole a bez Dvořáka. Power play jim ale kýžený efekt nepřinesla, ba naopak. Vyhráli sice buly v útočném pásmu, ale Křížova střela až k Hosnedlovi nedoputovala a odražený kotouč poslal do opuštěné táborské klece Nedrda6:4. A když se pak při opětovné hostující hře bez brankáře podruhé v utkání prosadil i Böhm, bylo o smutném výsledku pro třetí tým tabulky s definitivní platností rozhodnuto – 7:4.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality