Urputnou bitvu s Piráty dovedli svátečně odění táborští hráči k zisku dvou bodů

14.12.2022 17:56, autor: Pavel Šácha

V dresech s motivy vánočních kreseb Josefa Lady, ale bez zraněného kapitána Radka Seidla vyrukovali táborští hokejisté do souboje s chomutovskými Piráty. Šedesát minut urputného boje o vítězi střetnutí nerozhodlo, a tak se následně hrálo o cenný druhý bod. Ten uložili do své torby domácí kohouti, a udělali tak radost téměř osmnácti stovkám diváků v ochozech.

Urputnou bitvu s Piráty dovedli svátečně odění táborští hráči k zisku dvou bodů

HC Tábor - Piráti Chomutov

4:3p (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0 )

Středa, 14.12.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Milfait (Krejčí, Suchánek), 20. Bárta (Vlček, Plášil), 37. Endál (Milfait, Severa), 63. Hajič (Dančišin, Suchánek) - 4. Vrhel (Zajíček, Veselý), 17. Koblížek (Vrhel), 51. Chrpa (Hübl).

Rozhodčí: Grygera - Kleprlík, Augusta.   Vyloučení: 3:6 - navíc Matušík (Tábor) neproměnil TS.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:32   Diváci: 1768

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž - Bárta, Matušík, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Dančišin, Vlček, Hajič - Zayml, Zíb, Chocholoušek - Duda.

PIRÁTI CHOMUTOV: Horák (Běhula) - Matai, Seeman, Hynek, Sýkora, Žižka, Němec - Hübl, Kostourek, Mežnar, Lukeš, Vrhel, Koblížek, Zajíček, Veselý, Mála, Chrpa.


Zahajovací minuty zastihly domácí celek v zajetí viditelné nervozity a klidněji působící Severočeši toho náležitě využili. V polovině 4. minuty nedokázali kohouti pokrýt dvojici chomutovských forvardů a Vrhel měl před Gábou dostatek času a prostoru usměrnit kotouč do branky – 0:1. Táborské mužstvo mohlo najít správná konec provazu v následné přesilovce, chybělo jí ale to podstatné: střelba. Početní výhoda mu tak alespoň posloužila k tomu, aby srovnal hru a dokázal být pro Horáka v brance Pirátů stejně nebezpečný jako doposud jeho soupeř pro Gábu. S postupujícím časem si domácí vynutili herní převahu a po zásluze ji přetavili v dorovnání skóre. Po vzájemném vyloučení Kříže s Kostourkem se tak stalo při hře čtyři na čtyři – na konci 14. minuty adresoval Severa přihrávku mezi kruhy Milfaitovi, a ten zamířil naprosto neomylně k levé tyči Horákovy klece – 1:1. Povzbuzení táborští hokejisté se s chutí pustili do další ofenzívy, a přestože nevyužili ani svou druhou přesilovou hru, byli pro soupeřovu defenzívu nebezpečnějším týmem. O to překvapivější se stala situace ze 17. minuty, kdy za záda táborských obránců proklopýtal Koblížek, svou holí byl u puku dřív než gólman Gába a mezi jeho betony „prošťouchl“ puk do branky – 1:2. Družina u Jordánu ovšem dokázala přispěchat s rychlou odpovědí – pouhých devět vteřin před první sirénou šikovně tečoval nahození Vlčka Bárta a ustanovil průběžné skóre 2:2.  

Velmi urputná a rtuťovitá bitva našla své pokračování i v prostřední periodě. Domácí soubor ji otevřel nezakončenou šancí a přesilovkou, kterou však předčasně uťalo vyloučení Suchánka. Výrazné okamžiky kohoutů přišly v početní výhodě číslo čtyři, kdy uzamkli soupeře před jeho brankou a vytvořili si tři obrovské příležitosti, ale ránu Šulka, blafák Matušíka i dorážku Dančišina spacifikoval Horák. Jestliže hosté ze severu Čech nebyli v průběhu druhé třetiny aktivnějším týmem, neznamená to, že by nedokázali být nebezpeční, ba naopak. Každý z jejich výpadů představoval pro Gábovu klec značnou hrozbu, ale domácí brankář skvěle zlikvidoval i tutovky Mataie a Chrpy. Z vyrovnaného průběhu druhé třetiny vytryskl v závěru opojný gejzír táborské radosti. Ve 37. minutě ho probudila k životu krásná kombinace druhá formace, která vyústila v lahůdkovou zadovku Milfaita na Endála a neméně zdařilé zakončení posledně jmenovaného – 3:2. Jen o pár desítek vteřin později mohl zaskočeným Pirátům uštědřit zdrcující čtvrtý úder Dančišin, parádní ranou však orazítkoval jen tyč Horákovy svatyně.

Ještě slibnější příležitost k možná rozhodujícímu zásahu se před Jihočechy otevřela na konci 42. minuty, kdy při závaru před chomutovskou brankou zalehl obránce Žižka kotouč a sudí Grygera bez váhání nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Matušík a Horáka dokonale oklamal, ale jeho zakončení zastavila branková konstrukce. Od té chvíle Táborští zabředli do zbytečné pasivity, a naopak soupeř umocnil svou snahu po vyrovnávající trefě. Zaslouženě se jí dočkal v čase 50:00. Po čistě vyhrané buly Hübla se zmocnil puku nejlepší kanonýr západní konference Chrpa, vylepšil si střeleckou pozici a střelou k levé tyči srovnal skóre na 3:3. Další akce a střely na obou stranách už se žárovičkami na světelné kostce nezahýbaly a zápas se přehoupl do prodloužení.

Nastavení hry je vyhrazeno pět minut, domácí hokejisté ho však výrazně zkrátili. Po sto třiceti sekundách sehráli Dančišin s Hajičem učebnicově situaci dva na jednoho a druhý jmenovaný uložil nesmírně cenný druhý bod na konto táborského mužstva – 4:3.      

K charitativní akci, která středeční utkání provázela, se blíže vrátíme v nejbližší době. Už nyní ale můžeme zmínit, že z hlediska pomoci Adámkovi a Karolínce byla mimořádně úspěšná: obě děti podpořila shodnou částkou 38 979 korun.  Děkujeme!

ALEŠ KRÁTOŠKA, dočasný kouč A-týmu HC Tábor:

„Zápas dnes nebyl z naší strany takový, jaký bychom si představovali, a co jsme trénovali. Herně jsme zaostali za utkáním ve Vrchlabí. Na začátku se pro nás navíc zápas nevyvíjel příznivě a nechali jsme si soupeře odskočit. Klukům bych i tak chtěl poděkovat, bylo tam nasazení, šli si za tím, a nakonec i ten druhý bod vyválčili. Sílu soupeře není třeba nijak zvlášť zmiňovat; ti zkušení kluci, kteří v Chomutově hrají, mají stále velkou kvalitu a dělali nám problémy. Jsme rádi za dva body. Jak ale říkám, nebylo to z naší strany úplně dobré a musíme si z toho vzít ponaučení. Poděkování znovu patří fanouškům, nejen za skvělou podporu charitativní akce, ale i za atmosféru, kterou zápasu vytvořili.“    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality