Dorost může doma proti Litvínovu vytasit barážové trumfové eso. Anebo ho ztratit...

05.04.2023 22:59, autor: Pavel Šácha

Baráž o extraligu dorostu napíše ve čtvrtek svou předposlední pátou kapitolu. Kapitolu, které ještě osud táborského týmu s definitivní platností neurčí, ale jasně naznačí směr, kterým se před sezonní derniérou vydá. Jedna cesta vede vzhůru k blažené euforii a ohromnému zadostiučinění, na konci druhé číhá jen zmar a zklamání. Před mladými kohouty stojí šedesát, a možná i více minut nelítostného boje se svým extraligovým souputníkem z Litvínova. Pomyslný první výstřel čtvrteční bitvy zazní v 16 hodin.

Dorost může doma proti Litvínovu vytasit barážové trumfové eso. Anebo ho ztratit...


Aktuální situace v pořadí baráže servíruje táborské družině ještě celou řadu variant. Nepříznivější z nich samozřejmě hovoří o tříbodovém zisku, který by ji na vzájemné zápasy katapultoval před Litvínov, a zajistil jí pro poslední kolo nejlepší výchozí pozici. K zahození by v tomto směru nebylo ani dvoubodové vítězství, byť by kohoutům cestu
k záchraně přece jen lehce zkomplikoval. Podstatně větší potíže by jim přinesla jakákoliv porážka. V tu chvíli by totiž byli před posledním střetnutím v Sokolově závislí na výsledku zápasu Litvínov – Vsetín a stali by se pro tento duel zřejmě nejfanatičtějšími fanoušky domácí Vervy…

Sami obyvatelé táborské šatny, ale i jejich příznivci věří, že na domácím týmu nezůstane ve čtvrtek ležet stín sobotní porážky 2:5 na vsetínském Lapači a sáhne do svého arzenálu hodně hluboko a pro to nejlepší, co má. Dodejme, že
v prvním vzájemném barážovém souboji s Litvínovem brali Táborští bod za porážku 2:3 po prodloužení.          

BARÁŽ O EXTRALIGU DOROSTU PO 4. KOLE:

1. Litvínov 10 bodů (skóre 18:4), 2. Tábor 7 (16:13), 3. Vsetín 7 (14:12), 4. Sokolov (1:20).

ZBÝVÁ SEHRÁT:

Čtvrtek 6. dubna: Tábor – Litvínov (16.00), Vsetín – Sokolov (16.00). Sobota 8. dubna: Litvínov – Vsetín (13.00), Sokolov – Tábor (18.45).      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality