Extraligoví mladíci ladili formu u Lipna. Soustředění v Kovářově se vydařilo

20.06.2023 23:42, autor: Pavel Šácha

Nádherné počasí, podmanivé prostředí, kupa tréninkové dřiny a možná ještě více zážitků, prožitků a zábavy – takové byly hlavní ingredience čtyřdenního soustředění extraligových hráčů dorostu a 9. třídy na břehu Lipna, konkrétně v Kovářově.

Extraligoví mladíci ladili formu u Lipna. Soustředění v Kovářově se vydařilo


Do tradiční tréninkové destinace sportovních týmů se na konci uplynulého týdne vypravila rovná padesát mladých hokejistů pod dohledem kvarteta trenérů. Účel pobytu v malebném prostředí u „jihočeského moře“ byl jednoznačný: odmakat další potřebnou porci tréninkové dřiny, zpestřit si její dosavadní ryze domácí program a stmelit partu, což sehraje v nadcházející náročné mistrovské sezoně ústřední úlohu. To všechno potvrdila slova nového kouče dorosteneckého výběru HC Tábor Milana Dančišina.
 „Soustředění nám posloužilo nejen k přípravě na novou sezonu a dobytí baterek, ale z pohledu nás nových trenérů
i k dalšímu poznání hráčů. Chtěli jsme si udělat další obrázek o tom, jaký mají charakter, jak pracují v náročných podmínkách a v určité nekomfortní zóně. Musím říct, že z tohoto pohledu to splnilo účel a odnesli jsme si z toho pozitivní poznatky,“ pochvaluje si trenér dorostu.

A jaká byla náplň kovářovské dřiny? „Kluci absolvovali silovou přípravu. Měli jsme posilovnu v přírodě, hodně jsme běhali, třeba
i na sjezdovce ve Frymburku. Dali jsme si i zhruba padesátikilometrový okruh na kolech na Svatého Tomáše.
A nechyběl ani triatlon, kdy kluci plavali v Lipně, jeli na kole sedmnáct kilometrů, a pak sedm kilometrů běželi,“ přiblížil Milan Dančišin čtyřdenní tréninkovou „kratochvíli“ u Lipna. „Když to celé shrnu, hráči dostávali opravdu zabrat, hrábli si někdy až na dno, ale zvládli to. Teď už jen doufáme, že se tohle všechno zúročí
v sezoně. Musíme samozřejmě touto cestou poděkovat personálu na Kovářově, který nám připravil opravdu výborné podmínky. Doufám, že se tam v sezoně ještě vrátíme,“ uzavřel téma lipenského soustředění Milan Dančišin.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality