Junioři sklidili od trenérů za přípravu slova chvály. Ryzí spokojenost ředí odliv hráčů

18.07.2023 23:56, autor: Pavel Šácha

Jedním z nejostřeji sledovaných výběrů HC Tábor bude i v nadcházejícím mistrovském ročníku ten juniorský. První krok vstříc úspěšnému působení v mistrovské sezoně učinili jeho hráči na suchu a podle slov kouče ŠTĚPÁNA KADILÁKA byli v úvodní fázi přípravy nadmíru svědomití.

Junioři sklidili od trenérů za přípravu slova chvály. Ryzí spokojenost ředí odliv hráčů


„Jsme spokojeni, v našich trenérských očích proběhla příprava velice dobře,“ pochvaluje si lodivod nejstaršího mládežnického výběru kohoutů. „Všechna čest, kluci to opravdu odmakali. Potvrdily nám to ostatně i výstupní testy, které byly podstatně lepší než loni,“ dodal Štěpán Kadilák.

Jeho i kolegu Miloslava Čecha potěšila velmi solidní docházka i přístup k tréninkovým povinnostem, které pro reprezentanty klubové juniorky začaly už koncem dubna. „I v takových vedrech jsme splnili to, co jsme si předsevzali. V některých případech jsme dokonce původní plán i navýšili; dávkování přípravy jsme směrovali tak, jak se hráči cítili. Skutečně jim patří velká pochvala za to, jak všechno zvládli,“ prohlásil Štěpán Kadilák.

Na opačné straně pocitového spektra se bohužel ocitl pohyb v uvažovaném kádru. Oproti loňské sezoně ho z důvodu překročení věkové hranice opustilo sedm hráčů, do týmu naopak vplulo třináct mladíků. Ne všechna jména ale na předsezonní soupisce juniorky zůstala, což se stalo smutným koloritem fungování juniorského celku už v předchozích letech. „Při prvním tréninku na suchu jsem oslovil všechny hráče a ptal se jich, zda nemají zaječí úmysly a budou s námi tady v Táboře. Řekli, že ne, ale hned ve druhém týdnu nám ubyly dva hráči a v dalším týdnu další jeden. Sezvali jsme si hráče znovu
a opět to řešili. Nikdo, nikam… A najednou jsme v posledním týdnu dozvěděli, že ten či onen zase jde někam
na zkoušku. Je to každoroční boj. Jako trenéři jsme z toho rozčarovaní, protože momentálně zase nevíme, jakým způsobem nakonec kádr do sezony poskládáme,“ zlobí se trenér juniorské družiny.
 Správní rada přitom letos rozhodla o tom, že nebude bránit hráčům v odchodu do juniorské extraligy, ale brány do ligy juniorů z klubu ven zůstanou zavřené. „Je to tak, ale přikovat je tady bohužel nemůžeme,“ posteskl si Štěpán Kadilák. „Uvidíme, jak to v otázce složení týmu nakonec dopadne, a od toho se v podstatě budou odvíjet i naše ambice a plány na novou sezonu. Samozřejmě platí, že chceme být co nejvíce úspěšní.“

Na novou ledovou plochu táborského stadionu vyrukuje juniorské mužstvo HC Tábor ve čtvrtek 3. srpna. „Dřív jsme byli na ledě už koncem července, ale naše soutěž začne až koncem září, takže jsme tentokrát nástup zpozdili,“ konstatuje Štěpán Kadilák. První, a vskutku zajímavou herní průpravou se stane pro jeho svěřence domácí miniturnaj, kdy k Jordánu zavítají Meteor Třemošná a Warriors Brno. Hrát se bude v sobotu 12. srpna. Se stejnými soupeři by se měli Táborští potkat v rámci totožných odvetných „dýchánků“ na jejich stadionech. „Podobně jako loni navíc vyjednáváme i nějaký přípravný zápas s muži, abychom měli i konfrontaci s chlapským hokejem,“ uzavírá trenér juniorského výběru kohoutů.          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality