Dorostenci prošli už po třech trénincích na ledě prvními zápasovými prověrkami

31.07.2023 01:32, autor: Pavel Šácha

Hráči dorosteneckého výběru mají za sebou úvodní herní testy z programu přípravy na novou extraligovou sezonu. Jedno jejich mužstvo se vypravilo do českobudějovické Budvar arény k duelu s domácím Motorem, druhé sbíralo první sezonní ostruhy v Písku; utkalo se tam s francouzským soupeřem, který u Otavy pobývá na soustředění. K oběma duelům nastoupili mladí kohouti po pouhých třech tréninkových jednotkách na ledě.

Dorostenci prošli už po třech trénincích na ledě prvními zápasovými prověrkami

MOTOR ČESKÉ BUDĚOVICE – HC TÁBOR 6:2 (4:0, 1:0, 1:2)

Branky Tábora: Strachota (Pícha), Botka (TS).
Složení táborského týmu: Spálenka (32. Moustafa) – Bačo, Pufr, Máca, Ryšavý, Šťastný, Klečacký – Slivko, Podzimek, Pícha, Strachota, Botka, Mohyla, Sedláček, Kolář, Pysanczyn.

FRANCIE – HC TÁBOR 7:5 (2:1, 1:1, 4:3)

Branky Tábora: Podrabský, Květoň, Bušta, Čančura, Hlavín.
Složení táborského týmu: Koutník (Brož) – Špaček, Mašek, Rod, Prokeš, Kůrka, Šrubař – Suchan, Hlavín, Podrabský, Skoumal, Bušta, Čančura, Hanzal, Květoň, Bartáček.

Milan Dančišin, trenér dorostu HC Tábor: „V Českých Budějovicích jsme drželi se soupeřem krok do 12. minuty, ale pak jsme inkasovali v rychlém sledu čtyři góly. Bylo znát, že soupeř je na ledě podstatně déle než my. Potěšilo mě, že hráči utkání nezabalili, ale naopak celý zápas odmakali. To je ostatně vidět na výsledku třetí třetiny. Co se týče zápasu v Písku, soupeř byl silovější a hrál na hranici únosnosti. O lepší výsledek nás bohužel připravily hrubé individuální chyby v obranném pásmu. O víkendu máme volno a v pondělí znovu najedeme na dvoufázové tréninky na ledě.“

K nejbližšímu střetnutí nastoupí táborští dorostenci v pátek 4. srpna, kdy hostí od 12.15 hodin na domácím ledě písecké Krále.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality