Junioři otevřeli sezonu zdárně: Pozitiva? Přístup a chtíč hráčů, chválí Štěpán Kadilák

06.10.2023 11:26, autor: Pavel Šácha

Nejstarší mládežnický výběr HC Tábor vložil do pomyslné zkumavky s označením regionální liga první třízápasový vzorek. Stal se koncentrátem tří vítězných položek ve třech zcela odlišných prostředích. Jeho rozbor si vzal pod patronát ŠTĚPÁN KADILÁK, trenér táborské juniorské družiny.

Junioři otevřeli sezonu zdárně: Pozitiva? Přístup a chtíč hráčů, chválí Štěpán Kadilák

Ilustrační foto z minulé sezony

Máte za sebou první tři soutěžní utkání. Co stěžejního vám vedle devíti bodů
do tabulky regionální ligy přinesla?

Byly to tři úplně rozdílné zápasy. V tom prvním na DDM v Českých Budějovicích bylo vidět,
že jsme měli za sebou čtrnáctidenní zápasovou pauzu, protože už jsme v přípravě nesehnali žádného soupeře. První třetina ještě byla dobrá, ale v těch dalších jsme se odklonili od hry, kterou chceme produkovat, i tak jsme byli trvale lepší a utkání jsme dotáhli k vítězství. Následoval zápas se Strakonicemi a už výsledek 20:1 napovídá, o čem to asi bylo. Na druhé straně je třeba říct a ocenit to, že kluci hráli velice dobře a přistoupili k tomu utkání opravdu zodpovědně. Líbilo se mi, že u toho vytrvali a vytouženou dvacítku, kterou si pak v kabině stanovili jako cíl, opravdu dotáhli. V předchozích letech se nám to mnohdy nestávalo a v tak jednoznačném utkání hráči z výkonu a úsilí hodně slevili. My sami jsme kluky nabádali, aby to poslední třetinu odehráli v maximálním tempu a připravili se tím na zápas v Jindřichově Hradci, který bude úplně o něčem jiném.
Ten před vás postavil hodně těžkou zkoušku…
Pravdou je, že jsme si do něj z té soboty nakonec přenesli určitou porci přehnané suverenity a chtěli jsme ji tam uplatňovat místo poctivé hry. ze začátku jsme s tím měli problémy. Herně jsme byli určitě lepší, ale nebyli jsme důslední v koncovce. Musím ale ocenit, že ačkoliv jsme v zápase třikrát prohrávali, pokaždé jsme dokázali zareagovat, a nakonec se výsledek zaslouženě přiklonil na naši stranu. Kluky za to musím pochválit. A je třeba doplnit, že Hradec hrál výborně; ti kluci proti nám se snaží vždycky vytáhnout, dávají do hry srdce a jednou dvakrát v sezoně nás umějí potrápit, což se i teď ukázalo.
Podtrženo, sečteno: jaké ústřední přednosti i slabiny vám vstup do sezony ukázal?
Je třeba říct, že celkově s tím startem do sezony panuje spokojenost. V té jsme zahájili dvěma porážkami, teď máme devět bodů. Nedostatky tam pochopitelně jsou. Problémy máme zatím jednoznačně v koncovce. Hráli jsme i dost přesilových her, které jsme nevyužili, ale je pravda, že jsme se jim ještě výrazněji nevěnovali. Úplně ideální nebyla ani obranná činnost, ale víme, kde máme zapracovat. Co bych na druhé straně jednoznačně vyzdvihl, to je nasazení kluků a takový ten chtíč a srdce, které mužstvo alespoň zatím ukazuje. To je pro nás samozřejmě důležité zjištění. Velké plus je i to, že jsme v těch zápasech dostali do hry všechny hráče a odehráli je na čtyři útoky. Potřebujeme mít ty kluky rozehrané, a zatím všichni dostali víceméně stejný prostor.
S jakou prioritou tedy vyrukujete do nejbližších utkání. To nejbližší vás čeká v neděli v Pelhřimově…
Nejdůležitější samozřejmě zůstává, abychom sbírali body. Uspokojilo by nás, kdybychom ze svých šancí začali dávat více gólů, protože koncovka zatím opravdu trochu vázne. Máme jich sice hodně, ale promítlo se do toho pochopitelně to utkání se Strakonicemi. Na DDM i v Hradci jsme měli hrozně moc střel a šancí, ale v jejich proměňování jsme se trápili. Zlepšit bychom chtěli i organizaci hry v obranné třetině, kde to také ještě nemáme zvládnuté tak, jak bychom si představovali. Přijdou papírově těžší zápasy, ať už Letňany, Kolín, nebo i Poděbrady, a ty nám napoví, jak budeme všechny tyhle věci zvládat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality