Milan Dančišin: Snad si na konci sezony budeme moci říct, že ta práce k něčemu byla

20.11.2023 01:53, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci mají před sebou ještě osm zápasů v úvodní fázi extraligy, už nyní ale směřují své úsilí a myšlenky především k následným nadstavbovým bojům. Právě tam budou mít první opravdu reálnou příležitost dobýt metu, na kterou cílí: zachránit modro-bílým barvám nejvyšší soutěž i pro příští soutěžní ročník.

Milan Dančišin: Snad si na konci sezony budeme moci říct, že ta práce k něčemu byla


Po čtrnáctidenní reprezentační přestávce se k dosavadnímu průběhu extraligové sezony i nejbližší budoucnosti vyjádřil MILAN DANČIŠIN, hlavní kouč dorostenecké družiny HC Tábor. (Rozhovor vznikl už na konci reprezentační přestávky – pozn. red.)

Šestnáct odehraných extraligových střetnutí už je dostatečným vzorkem pro první bilancování. Co především vám tento úsek sezony ukázal?
V dosavadním průběhu soutěže jsme vyloženě propadli jen ve třech utkáních. Ostatní zápasy jsme dokázali hrát vyrovnané, a buď jsme v nich získali nějaký bod, anebo končily těsným rozdílem. Zatím tam tedy určitá mírná spokojenost je. Víme samozřejmě moc dobře, kde nás tlačí bota. Mužstvo hraje poměrně solidně dopředu, ale máme problémy v obranné fázi. Dostáváme hodně laciné góly, a to nás často připraví o lepší výsledky. Velice pozitivní pro mě naopak je, a už jsme o tom mluvili, že ten tým má ohromný charakter i chuť pracovat. Jsem z toho vyloženě nadšený. Ti kluci dostávají pořádně do těla a tráví na ledě i v posilovně neskutečné penzum času, ale berou to tak, že je to potřeba. Já jen doufám, že si na konci sezony budeme moci říct, že to k něčemu bylo.“
Prospěla vám v tomto směru uplynulá čtrnáctidenní reprezentační přestávka?
Rozhodně ano. Určitým způsobem už jsme potřebovali dobít baterky, což ale samozřejmě není myšleno z hlediska přípravy.
Tu pauzu jsme využili k poměrně tvrdým tréninkům. Na konci tohoto období jsme odehráli přátelák s Mladou Boleslaví. Nešlo
v něm o výsledek, ale chtěl jsem kluky sledovat v zápřahu a vidět
i hráče širšího kádru. Od toho se pak můžeme odrazit k dalším zápasům. Jak už jsme říkali v úvodu soutěže, sezona pro nás začíná v podstatě až 22. prosince a v tu dobu chceme být
co nejlépe připravení.
Čemu momentálně věnujete v přípravě týmu nejvíce času a prostoru?
Neustále pracujeme na systému hry v našem obranném pásmu, protože tam máme velké mezery. Náš výkon bude odvislý od kvalitní obrany a od brankáře. Jednoduše řečeno, musíme v zápasech dělat méně chyb než soupeř,
což se nám teď někdy daří, a někdy naopak vůbec.
Zbylé zápasy základní části využijete primárně k doladění formy na následující důležité boje, je to tak?
Jak už bylo řečeno, to podstatné nás teprve čeká. Nahoru už se bodově dostat nemůžeme, tak se chceme maximálně zodpovědně připravovat na tu další fázi. Neznamená to ale, že nebudeme chtít v těch nejbližších zápasech bodovat
a vyhrávat. Určitě máme v plánu dát prostor i některým dalším klukům, aby se ukázali, a abychom měli připravených nějakých sedmnáct až devatenáct hráčů, se kterými pak půjdeme do té hlavní části sezony.
Žádné další externí dotváření kádru tedy neplánujete?
V průběhu sezony jsme byli nuceni doplnit mužstvo o několik hráčů. Cítili jsme, že je to potřeba, a že někteří kluci ještě nemají potřebnou sílu a kvality. Máme tu hodně mladých hráčů a je to pro ně těžké. Když přijede soupeř, který na nás vlítne a hraje nám do těla, tak s tím někteří pochopitelně mají velké problémy. Momentálně je ale náš kádr víceméně uzavřený. Je třeba říct, že tři jeho stálí hráči jsou takříkajíc
'v sádře' a čekáme, že se nám zhruba na začátku prosince vrátí. Myslím si, že pak budeme mít čtyři kvalitní řady. Do těch klíčových zápasů budeme samozřejmě dávat kluky podle aktuální formy, a právě zbylá utkání základní části nám poslouží k tomu, abychom tu ideální sestavu našli.                     

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality