Domácí Turnaj mladých nadějí dovedli kohoutci ke stříbru, zlato patří Veselí

28.12.2023 00:37, autor: Pavel Šácha

Ledová plocha táborského zimního stadionu ožila na Štěpána tradičním mládežnickým kláním s názvem Turnaj mladých nadějí. Tentokrát byl určený hráčům třetích tříd a sezval dohromady šest mužstev včetně pořádajícího HC Tábor.

Domácí Turnaj mladých nadějí dovedli kohoutci ke stříbru, zlato patří Veselí


Jednotlivé týmy si to v rámci turnaje rozdaly systémem každý s každým na 2x18 minut čistého času, přičemž každá polovina se do bodového balíčku zapsala jako samostatně hodnocený duel. Mladí táborští reprezentanti bojovali před zraky svých příznivců jako lvi a do poslední chvíle byli ve hře o zlato. V zápase s veselskou Lokomotivou jim ale nejcennější umístění proklouzlo mezi prsty a museli se spokojit se stříbrnou příčkou. Třetí místo si od Jordánu odvezli plzeňští Wolves.
 „Myslím, že máme za sebou kvalitní turnaj,“ ohlíží se za úterní domácí akcí trenér táborských třeťáků Radek Pechánek. „Odehráli jsme pět kvalitních zápasů, ve kterých jsme byli úspěšní. Prohráli jsme pouze dva poločasy, bohužel nám nevyšlo finále s Veselím. Tam už se trošku projevila únava; když kluci viděli, že brankový rozdíl narostl, tak už ztratili i nadšení a elán, který je po celý turnaj provázel. Potom se to přesto ještě snažili zlomit a musím jim tedy poděkovat za to, že turnaj odmakali od první do poslední minuty,“ prohlásil kouč malých kohoutů.

Pozitivní notu ladil také hlavní organizátor letošního Turnaje mladých nadějí Martin Tůma. „Myslím si, že se nám turnaj vyvedl. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem partnerům, bez kterých bychom se neobešli, a také všem lidem, kteří se podíleli na organizaci a průběhu turnaje,“ konstatoval.       

Konečné pořadí turnaje: 1. Lokomotiva Veselí nad Lužnicí, 2. HC Tábor, 3. Pilsen Wolves,
4. BK Havlíčkův Brod, 5. Rytíři Vlašim, 6. Tatran Sedlčany.
Složení táborského týmu: Filip Erwerth – Adam Šedivý, Karel Hlavsa, Karel Pufr, Eliáš Matušík, Damian Žilinčík, Jan Kříž, Matyas Tůma, Richard Broum. Posledně jmenovaný byl zařazen do All Stars letošního turnaje.     

Děkujeme za podporu těmto partnerům: Bidfood, CB auto, Karel Hlavsa, ZOO Tábor, Jump aréna Tábor, Boby-H, Kalaš, Hotel&Wellness Knížecí rybník, Regulus, město Tábor, obec Tučapy, Peta servis.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality