V úterý to vypukne! Požene táborské hráče do boje s Benátkami rekordní návštěva?

11.03.2024 16:46, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC vyrukují už v úterý 12. března od 18 hodin do zahajovací bitvy v osmifinále play-off proti Benátkám nad Jizerou. Stane se tak na domácím stadionu, který je připravený přivítat v ochozech rekordní návštěvu aktuálního druholigového ročníku.

V úterý to vypukne! Požene táborské hráče do boje s Benátkami rekordní návštěva?


Úterním střetnutím rozehrají aktéři osmifinálových bojů sérii hranou na tři vítězná utkání. Její druhý duel se hraje o dva dny později u Jizery, tedy ve čtvrtek 14. března (již od 16.30 hodin), a na táborský zimní stadion se její aktéři znovu vrátí v sobotu 16. března (18.00). Pokud nebude po třech zápasech o postupujícím rozhodnuto, bude se hrát v pondělí 18. března čtvrtý duel v Benátkách a případně ve středu 20. března rozhodující zápas na jihu Čech.

Konečné postavení v tabulce dlouhodobé části i bilance ze dvou vzájemných střetnutí této sezony favorizuje pro osmifinálové boje hokejisty z jihu Čech. V prvním zápase na táborském ledě středočeský soubor kohouty dlouho trápil a po nerozhodném výsledku  4:4 v normální hrací době ho zlomili až gólem v prodloužení. K odvetnému duelu na ledě Benátek se mužstvo z Tábora vypravilo jen o dva a půl týdne později a dovedlo ho
k zasloužené výhře v poměru 4:1.

Do úvodní vyřazovací série půjde táborský tým ověnčený šesti nadstavbovými výhrami v řadě, ale jak jeden z jeho trenérů Jakub Grof potvrzuje, bezprostředně po posledním odehraném duelu ztratily hodnotu. „Rozhodně nic takového nejde přeceňovat. Play-off je úplně jiná soutěž a začíná se od nuly. Vlastně ani nezáleží na tom, z jaké pozice do něj vstupujete. Jde o to třikrát vyhrát, postoupit a v případné další sérii to zopakovat,“ prohlásil kouč.

Jisté je, že soupeř od Jizery disponuje hned několika hráči, kteří by při stoprocentní službě hokejovým povinnostem nadále brázdili kluziště ve vyšší soutěži. Řeč je především o exkolínských forvardech Davidu Šafránkovi, Pavlu Jankovském či bývalém kapitánovi Letňan Jiřím Hozákovi a obráncích Ivanu Lytvynovovi a Václavu Čížkovi. Renomé jednoho z nejlepších brankářů třetí nejvyšší soutěže připadá Jaroslavu Brázdilovi, který v loňském ročníku dovedl Letce z Letňan až do finále druhé ligy.

Podtrženo, sečteno – táborští hokejisté musejí dát do boje s nejbližším protivníkem maximální úsilí a využít nejúdernější zbraně ze svého hokejového arzenálu. Bezesporu k nim patří i tradičně úchvatná podpora domácích hokejových příznivců. V kolonce počtu diváků na utkání A-týmu Tábora se letos jen jedinkrát objevilo třímístné číslo, jinak návštěvy často i vysoko přesahovaly tisícovku. Ve třech případech se údaj o počtu diváků hladce přehoupl přes dvoutisícovou hranici. Kam se vyšplhá návštěva v úterní úvodní osmifinálové bitvě?

Vstupné bez navýšení, permanentky neplatí

Start vyřazovacích bojů s sebou samozřejmě nese značný náboj a atraktivitu, která se odráží i ve zvýšeném zájmu fanoušků. Jistě příjemnou zprávou pro všechny táborské hokejové fandy je výše vstupného. Ta totiž v případě osmifinále play-off zůstává na nezměněné ceně 100 Kč. Držitelé průkazu ZTP/P a děti do 140 cm výšky mají vstup zdarma. A pozor, na zápasy play-off už neplatí permanentní vstupenky.

Chcete-li se vyhnout hrozícím problémům s parkováním či frontám u pokladen, pomůže vám v tom možnost koupit si už v pondělí či během úterního dne vstupenku online na webu vstupenky.hctabor.com, a to ještě dnes večer, případně v úterý během dne. Každopádně je dobré vydat se na zápas včas a najít si příhodné parkovací místo, ať už na velkém parkovišti před zimním stadionem, u tenisové haly, případně nová parkovací místa v ulici Náchodská (za garážemi).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality