Táborští hokejisté neponechali nic náhodě, po domácí kanonádě jsou ve čtvrtfinále

16.03.2024 17:45, autor: Pavel Šácha

Táborské druholigové A-mužstvo zapečetilo osmifinálovou sérii play-off s Benátkami v nejkratším možném termínu. Poslední krok vstříc postupu dělali jeho členové víc než rázně a potěšili „dvoutisícovou“ návštěvu trvalou herní dominancí, sedmi vstřelenými góly a na body vyhráli i jediné výrazné bojůvce celé série. Nutno dodat, že k příjemnému charakteru celé série přispěl i soupeř od Jizery.

Táborští hokejisté neponechali nic náhodě, po domácí kanonádě jsou ve čtvrtfinále

HC Tábor - HC Benátky n/J.

7:1 (4:0, 2:1, 1:0 )

Sobota, 16.3.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Plášil (Krliš, Zadražil), 14. Nevšímal (Severa, Milfait), 16. Krliš (Šulek, Milfait), 20. Prášek (Bárta, Zíb), 33. Šulek (Matušík, Plášil), 34. Krliš (Zadražil, Hajič), 43. Nevšímal (Zíb, Hajič) - 28. Jankovský (Kučera, Šafránek).

Rozhodčí: Čáp, Bernat - Juránek, Figer.   Vyloučení: 5:2 - navíc Hubata (Tábor) 5 minut.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 37:24   Diváci: 2146

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) - Plášil, Hubata, Černý, Hajič, Suchánek, Bačo - Huna, Matušík, Zeman - Šulek, Zadražil, Krliš - Nevšímal. Milfait, Severa - Prášek, Zíb, Bárta - Duda.

HC BENÁTKY N/J.: Brázdil (Hradiský) – Antoš, Němeček, Knesl, Kliment, Mašek, Macura, Fišer – Řepík, Havlas, Hozák – Kučera, Šafránek, Jankovský – Martínek, Zumr, Vágner – P. Douša, Husák, Peca.


V první šanci zápasu se už ve 3. minutě ocitl hostující Havlas, ale Žajdlík byl pozorný. Po tomto momentu následovalo několik minut bez šancí a rušných okamžiků, ale 9. minuta hry tomu učinila přítrž. V čase 8:20 se totiž nečekaně objevil na čekané před Brázdilovou klecí obránce Plášil, Krliš mu tam promptně adresoval přihrávku a všechno další už bylo záležitostí šikovnosti zakončujícího lídra domácí defenzívy – 1:0. Vzápětí se sice středočeský celek mohl vrátit do hry díky provinění Milfaita a následné přesilovce, té se však kohouti svědomitě ubránili a následně pozvali diváky na opojný ofenzivní večírek. V polovině 14. minuty prokázali členové třetí táborské letky příkladný důraz v útočném pásmu, který následně ještě povýšil Nevšímal a nesmlouvavou prací na hranici brankoviště procedil puk za Brázdilova záda – 2:0. O dvě minuty později rozbouřila ochozy nádherná kombinační akce po ose Severa – Milfait – Šulek – Krliš, kterou posledně jmenovaný proměnil ve třetí gólový okamžik utkání – 3:0. Povedenou úvodní dvacetiminutovku stihli kohouti vyšperkovat ještě jedním radostným momentem – Bárta se v rohu kluziště elegantně zbavil obránce, nasměroval puk před branku a jeho spoluhráč Prášek byl přesně tam, kde bylo potřeba – 4:0.

Do prostřední periody vstoupili Středočeši bez svého brankářského mága z předchozích dílů série Brázdila, kterého nahradil Hradiský. Nový muž v brance hostů měl v úvodních minutách druhé části práce nad hlavu, v kombinaci s pomocí spoluhráčů a vychýlenou muškou domácích hájil čistý štít. Na začátku 25. minuty usedl na lavici hanby Hubata, ale obávané přesilovkové komando Benátek se neprosadilo. Paradoxně však udeřilo na konci 28. minuty za plného stavu hráčů na ledě, kdy zastihlo domácí defenzívu v nedbalkách a Jankovský měl v situaci dva na jednoho po Kučerově přihrávce poměrně snadný úkol – 4:1. Po tomto okamžiku si možná hosté přáli vtisknout utkání dramatický ráz a v další početní výhodě se po této šanci mocně natahovali, avšak domácí gólman Žajdlík vylovil ze své torby pár fantastických zákroků a udržel soupeře na uzdě. Jeho spoluhráči se k němu záhy opět přidali a zbylých osm a půl minuty druhé části hry dostali znovu pevně pod svou režii. V polovině 33. minuty přetavil svou nadvládu v další navýšení skóre – obránce Plášil se elegantně uvolnil na útočné modré a doručil puk ke spoluhráči Matušíkovi, jenž si pečlivě prohlédl terén před brankou a pečlivě narýsoval přesnou bekhendovou přihrávku zakončujícímu Šulkovi 5:1. Jen o dvaačtyřicet vteřin později se šály nad hlavami diváků roztočily znovu. Podruhé v utkání jim k tomu dal impuls táborský forvard Krliš, jenž chirurgicky přesnou střelou z velkého úhlu našel místo nad ramenem Hradiského a upravil průběžné skóre na 6:1. Závěr druhé třetiny pořádně rozproudil krev v žilách fanoušků. Potyčka Bárty s Hozákem oceněná dvěma minutami pro oba aktéry ještě spadala do kategorie mírných šarvátek. V čase 38:57 čelil brankář Žajdlík samostatnému úniku jednoho z hostujících hráčů, ale vyřešil ho s chladnou hlavou. Naopak pořádně horká krev proudila do hlav hráčů na ledě v posledních sekundách prostředního dějství, kdy se v obranném pásmu Tábora strhla velká vřava. Hostující útočník Martínek nejprve krosčekoval Hubatu a poté sám inicioval potyčku (do té se navíc vmísil třetí hráč hostů). Zasel vítr, sklidil bouři. Domácí bek ho v následné krátké bitce doslova převálcoval a forvard středočeského celku opustil led jen za pomoci dvou spoluhráčů. Oběma aktérům souboje vyměřili sudí pětiminutový trest, táborský hráč navíc dostal dvě minuty.

Závěrečná dvacetiminutovka pouze rozvinula příběh, který psal zápas v přechozích dvou třetinách. Domácí celek na ledě jasně kraloval, a navíc hned v úvodu 42. minuty nabyl jeho náskok – Zíb adresoval z rohu hřiště přesnou přihrávku na Nevšímala, a ten povedenou střelou z mezikruží „vyrobil“ svůj druhý gól v utkání - 7:1. Na zbytku střetnutí už bylo patrné, že se v podstatě jen dohrává. Setrvalo sice u poměrně solidního tempa, ale ubylo v něm střetů, emotivních okamžiků i výraznějšího vzruchu před oběma brankami. V platnosti tak zůstal stav 7:1 a Táborští mohli s tradičně výtečnými diváky slavit vysokou výhru znamenající postup do čtvrtfinálové série. Začne v sobotu u Jordánu a bude mimořádně pikantní – na druhé straně hokejové barikády totiž stane velký rival z Příbrami.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas byl z naší strany od začátku velice zodpovědně pojatý. Benátky jsme v první třetině vůbec k ničemu nepustili a sami jsme plnili to, co jsme chtěli. Byli jsme aktivní střelecky, chodili jsme do předbrankového prostoru a byli za to už v první části odměněni čtyřmi góly. Potom jsme i vinou vyloučení dostali soupeře na chvíli do hry, dostali jsme gól, ale brzy jsme na něj odpověděli a hosty to definitivně zlomilo. Myslím si, že to od nás bylo opravdu solidně a zodpovědně odehrané utkání, a co se hry dozadu týče, byla to v určitém směru i příprava na další sérii. Velké poděkování znovu patří divákům, kteří vytvořili zápasu výbornou atmosféru.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality