9. třída: Turnaj v Mladé Boleslavi nepřinesl úspěch, zato však kupu poznatků

13.08.2024 21:47, autor: Pavel Šácha

Do náročného prázdninového programu extraligové 9. třídy HC Tábor se o víkendu propsaly první zápasové zkušenosti. Mladí kohouti si pro ně dojeli do Mladé Boleslavi, kde se stali jedním z pěti účastníků přípravného turnaje.

9. třída: Turnaj v Mladé Boleslavi nepřinesl úspěch, zato však kupu poznatků


Na mladoboleslavském ledě Táborští odehráli ve dvou dnech čtyři velmi přínosné zápasy na 3x 15 minut. Postupně se střetli s domácími Bruslaři, v jejichž hájemství zahájí v září i mistrovskou sezonu, slovenskou Nitrou, Litvínovem a Motorem České Budějovice. Výsledkově se kohoutům ve města automobilů nedařilo, na druhé straně si však s sebou přivezli mnohostránková skripta studijního materiálů a postřehů pro další předsezonní práci.

VÝSLEDKY KOHOUTŮ: – BK Mladá Boleslav 2:7 (branky za Tábor Svoboda, Lévai), – HK Nitra 1:5 (Vobořil), – Motor České Budějovice 1:7 (Krčil), – HC Verva Litvínov 1:9 (Vobořil).
Složení táborského týmu: Mertl, Vošta – Všetečka, Hynek, Keltner, Zikmund, Lévai, Jaeger, Trnka – Švadlena, Slabý, Dohnal, Stejskal, Krčil, Svoboda, Vobořil, Kahoun, Vondrák, Hák.

ROSTISLAV KADLEC, trenér 9. třídy HC Tábor: „Odehráli jsme první zápasy po čtrnáctidenním pobytu na ledě. Stejně jako ostatní týmy jsme dali přednost všem hráčům a všichni od nás během turnaje dostali přesilovky i oslabení. O výsledky nám ani tak nešlo, ale nabádali jsme kluky, aby byli kreativní a nebáli se hrát s pukem, a na druhé straně ho ani nepřidržovali, chodili brzy střídat 
a navzájem se podporovali. Bohužel jsme ve všech utkáních za soupeři zaostávali fyzicky, bruslařsky i dovednostně. Ukázalo se, že máme hodně co zlepšovat a musíme dřít na tréninkách ne na sto, ale na sto deset procent. Asi nejlepší utkání jsme navzdory konečnému výsledku odehráli s Motorem, kterému jsme dokázali vzdorovat a zápas jsme odmakali. Bylo to úplně jiné než s Litvínovem, kdy to z naší strany bylo jen tak odklouzané. I přes vysoký počet inkasovaných gólů snesly měřítko výkony obou našich brankářů.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality