Povzbuzení: Táborští vstoupili do zápasové přípravy výhrou nad prvoligovou Třebíčí

15.08.2024 17:43, autor: Pavel Šácha
Povzbuzení: Táborští vstoupili do zápasové přípravy výhrou nad prvoligovou Třebíčí

HC Tábor - Hor. Slavia Třebíč

6:5 (1:3, 2:0, 3:2)

Čtvrtek, 15.8.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Prášek (Milfait, Matěj Svoboda), 28. Plášil (Dančišin), 30. Prášek (Suchánek, Zadražil), 47. Severa (Plášil), 50. Matěj Svoboda (Dančišin), 59. Dančišin (Matěj Svoboda, Milfait) - 7. Kroupa (Psota), 11. Jaša (Kuba), 18. Böhm (Matyáš Svoboda, Michálek), 45. Bittner (Vodný, Furch), 55. Psota (Boltvan).

Rozhodčí: Šperl - Jílek, Tuháček.   Vyloučení: 4:4   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 28:30   Diváci: 650

HC TÁBOR: Žajdlík (Šatný) - Plášil, Hubata, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Hajič - Doležal, Hruška, Severa - Matěj Svoboda, Milfait, Nevšímal - Duda, Dančišin, Cikhart - Krliš, Zadražil, Prášek.

HOR. SLAVIA TŘEBÍČ: Bizoň (Schnattinger) - Štebih, Mareš, Böhm, Furch, Vodička, Kroupa, A. Svoboda - Malý, Bittner, Psota - Dočekal, Vodný, Brož - Boltvan, Kuba, Jaša - Matyáš Svoboda, Michálek, Michalčuk.


Úvodní dějství čtvrtečního zápasu zastihlo v příznivějším rozpoložení hosty z Horácka. Domácí hráči se při své premiérové třetině v nové sezoně těžko prodírali ke klidnější a přesnější hře a poskytli tím rozehranějšímu soupeři několik situací, které jim otevřely cestu k tříbrankovému vedení. Později pestré gólové menu otevřel na začátku 9. minuty Kroupa přesnou střelou k tyči a dvě minuty na to ho z velmi podobné pozice na kruhu napodobil Jaša0:2. Na domácí straně se dostal k dvěma nejvýraznějším příležitostem Severa, poprvé však minul a v úvodu 18. minuty proti jeho zakončení zasáhl brankář Bizoň. Brzy po této situaci dostal před domácí klecí hájené Žajdlíkem příliš prostoru k teči Böhm a zajistil třebíčské družině tříbrankové vedení. Proti tomu, aby stav 0:3 přetrval do první sirény, se však kohouti dokázali vzepřít. Při vyloučení hostujícího Bittnera dokázali být před brankou soupeře důslední i důrazní a těžil z toho Prášek, který neomylně snížil na rozdíl dvou gólů – 1:3.

Prostřední periodu otevřel tlak hostů, a především ve 23. minutě se musel Žajdlík vyznamenat proti Michalčukovi, aby zůstalo skóre v nezměněné podobě. Po nevýrazném začátku ale výkon domácího týmu rozkvetl do krásy, k čemuž mu po 28. minutách dopomohla Plášilova přesná trefa z mezikruží po nezištné přihrávce Dančišina zpoza branky – 2:3. V podstatě jen o pár desítek sekund později Táborští přetavili své nadšení v dorovnání skóre – v signalizované výhodě uzamkli soupeře před jeho brankou a dorážka Práška znamenala vyrovnání na 3:3. V této podobě nakonec zůstalo skóre až do zaznění druhé sirény. K jeho proměně měl nejblíže domácí obránce Suchánek po přihrávce Hrušky, ale Bizoň Horáckou Slavii podržel.

Ofenzivně laděná partie nabrala ve svém třetím pokračování potřebné grády a diváci si rozhodně přišli na své. Ve 45. minutě nejprve hokejisté Třebíče s rutinou potrestali slepená vyloučení Práška s Nevšímalem a díky zakončujícímu Bittnerovi se vrátili do vedení, ale jen o dvě minuty později načasoval Plášil elegantní přihrávku na najíždějícího Severu a táborský dlouhán přetavil jeho nabídku v nechytatelnou střelu švihem – 4:4. V čase 50:39 domácí celek poprvé rozvášnil své příznivce vedoucím zásahem, to když se v přesilovce při vyloučení Mareše krásně trefil jeden z táborských noviců Matěj Svoboda5:4. V závěru utkání se skóre ještě jednou zajímavě zhouplo. Nejprve ho Třebíčští vrátili do rovnovážného stavu poté, co uvěznili kohouty v jejich obranném pásmu a svůj nápor korunovali pohodlnou gólovou dorážkou Bittnera5:5. Následně oba soupeři pohrdli početní výhodou a střetnutí směřovalo ke smíru, ten se však nekonal. Na prahu 59. minuty zatáhl domácí Matěj Svoboda puk do útočného pásma, tam vykouzlil nečekanou přihrávku na přední tyč, a protože spoluhráč Dančišin jeho úmysl přečetl, neměl starosti s usměrněním kotouče za Bizoňova záda – 6:5. Hosté poté ještě zkusili krátkou hru bez brankáře, ale na výsledku už se nic nezměnilo.

Pro oba protivníky představují nepříjemnost nezaviněná zranění jejich hráčů. Slovinský bek ve službách Horácké Slavie Miha Štebih nedohrál utkání pro zranění kotníku, domácí obránce Tomáš Hubata si od hokejových povinností nuceně odpočine vinou zranění ruky. 

Jakub GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„První utkání sezony bylo pro diváky určitě dobré. Myslím si, že v něm kluci podali sympatický výkon. V první třetině našeho úvodního zápasu nám ještě tolik nejely nohy a možná jsme se soupeře i lehce zalekli. V dalším průběhu byla ale naše hra každopádně velice slušná. Můžeme být spokojeni; každá výhra, i když v přípravě, se hodnotí velice dobře. Pozitivní určitě je, že se nám v utkání s kvalitním soupeřem podařilo dát šest branek, což svědčí o dobré práci dopředu. Na pět obdržených gólů se podíváme, rozebereme si to a budeme samozřejmě na obranné hře důsledně pracovat.“                        

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality