Výrazně omlazená táborská družina dovedla střetnutí s Milevskem k výhře

29.08.2024 17:51, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si ve čtvrtek odškrtli ve svém přípravném kalendáři pátou zápasovou položku. Do utkání se sousedním Milevskem, které bude v mistrovské sezoně útočit na postup z krajské ligy, vyrukovali s pouhými deseti hráči širšího kádru A-mužstva doplněnými o početnou enklávu členů juniorského výběru. Další tři mladí kohouti oblékli dres hostujícího souboru. Po šedesáti minutách hry se narodilo vítězství domácího celku v poměru 4:1.

Výrazně omlazená táborská družina dovedla střetnutí s Milevskem k výhře

HC Tábor - HC Milevsko 1934

4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Čtvrtek, 29.8.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Nevšímal (Bouška), 29. Prášek (Severa), 38. Nevšímal (Severa, Ondřej), 43. Severa (Kofroň, Duda) - 17. Janoch (Kohout, Masopust).

Rozhodčí: Šperl - Mohyla, ?.   Vyloučení: 6:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 46:28   Diváci: 320

HC TÁBOR: Šatný (Šrámek) - Hajič, Remta, Gajdolín, Bouška, Ondřej, Bejšák - Adamec, Dančišin, Nevšímal - Cikhart, Severa, Šinddelář - Prášek, Duda, Pospíchal - Kofroň, Šimák.

HC MILEVSKO 1934: Dvořák (Novák) - Janda, Rottenberg, Kohout, Hubáček, Růžek, Šťastný - Janoch, Krcho, Masopust, Březina, Jakub Suchan, Jaroslav Suchan, Chocholoušek, Přívozník, Hrakholski.


Na obou stranách barikády se představili hráči táborské ligové juniorky, přičemž více prošpikovaná mládím byla domácí sestava. Na první velké šance si diváci počkali do 5. minuty. Táborský gólman ve službách Milevska Dvořák nejprve čelil mohutnému závaru, z protiútoku pak unikl milevským obráncům Jakub Suchan, ale Šatný jeho únik vyřešil. V polovině 7. minuty a v době, kdy na domácí trestné lavici pobýval Bejšák, učinil jeho spoluhráč Nevšímal bleskový průlet kolem mantinelu a svůj výpad v oslabení zakončil přesnou střelou po ledě – 1:0. I díky tomuto momentu se domácí celek chopil aktivity ve hře i ve střelbě, což ovšem neznamená, že by měl na kontě více šancí než jeho protivník. Ten se totiž hned několikrát dostal do přečíslení a brankář Šatný měl těžkou robotu, tu největší při úniku Masopusta z 9. minuty. V půli 15. minuty usedl na milevskou lavici hříšníků Kohout, ale kohouti svou početní výhodu nezužitkovali. Ba co víc, bezprostředně po návratu milevského dlouhána na led propadli nejprve v útočném, a pak i obranném pásmu, před brankou se zjevil nedůsledně pokrytý Janoch a procedil puk za Šatného záda – 1:1.

Podobný obraz hry jako úvodní dějství nabídla i prostřední perioda, jiné bylo jen její výsledkové vyústění. Hodně těžké práce měli oba brankáři. Domácí gólman Šatný se při výpadcích defenzivní práce svých spoluhráčů nejvíce zapotil při samostatném úniku Přívozníka z 29. Minuty, tutovce Masopusta při Cikhartově vyloučení a nepřehledné skrumáži před svou brankou z poloviny 35. minuty. V tu dobu už ale Milevští prohrávali 1:3, protože domácí hokejisté dokázali být produktivnější. Oba gólové zásahy kohoutů vzešly z dílny zastupujícího kapitána Severy – na konci 29. minuty předložil kotouč před branku Práškovi a ve 38. minutě doručil na téměř totožnou adresu nezištnou přihrávku pro zakončujícího Nevšímala3:1.

Závěrečnou dvacetiminutovku otevřel šikovný kousek hostujícího Hracholského, jenž obelstil dva domácí obránce, ale v koncovce neuspěl. Hned při následném protiútoku dopravili domácí hráči puk za Dvořákova záda, ale stalo se tak nepovoleným způsobem a z gólu sešlo. O pár desítek sekund později se Táborští přesto postarali o změnu skóre, pohříchu poslední, to když se díky jejich dobré práci při napadání ujal puku Severa a po zdařilé individuální akci překonal svého kamaráda v brance hostů – 4:1. Sympatický a odvážný projev milevského souboru už ve zbytku třetí části slevil na nebezpečnosti a domácí navzdory třem oslabením dohráli střetnutí v dominantním duchu. Na Dvořáka už ale recept nenašli, a to ani při tutovkách Práška a dorážejícího Šimáka těsně před konečnou sirénou.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Pro dnešní utkání jsme sestavu hodně omladili a dali prostor klukům z juniorky. Chtěli jsme je vidět, protože pro nás jsou to stále hráči širšího týmu a měli by plnit roli lídrů juniorky. Není to jen nějaké trenérské klišé, ale musíme pochválit, protože se toho zhostili opravdu velice dobře. Musím říct, že i díky Milevsku měl zápas vysoké tempo a bylo na něm vidět, že se utkaly dva mladší týmy. Jsme rádi, že jsme ho nakonec zvládli. Měli jsme i hodně dalších šancí, ale soupeře podržel výtečný Tadeáš Dvořák v brance.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality