Středeční program druhé ligy nasměruje do Tábora šestý tým tabulky z Kralup

22.10.2024 17:37, autor: Pavel Šácha

Ve středu o šesté hodině večerní se vrátí na táborský led druholigový hokej. V rámci jubilejního 10. kola přijmou domácí kohouti výzvu jménem HK Kralupy nad Vltavou.

Středeční program druhé ligy nasměruje do Tábora šestý tým tabulky z Kralup


V uplynulém soutěžním ročníku se oba soupeři potkali dvakrát a v obou případech z toho byla bitva jako řemen. Z domácího střetnutí vydolovali Táborští dvoubodovou výhru 3:2 po nájezdech. Dramatický byl i odvetný duel u Vltavy. Vydry sice brzy prohrávaly s kohouty 0:3, následně se ale dotáhly na rozdíl jediné branky a Jihočeši mohli být rádi, že po šedesáti minutách hry uhájili vítězství 3:2.

Vizitka soupeře

Aktuální mistrovskou sezonu otevřel posílený kralupský celek debaklem 0:6 v Benátkách nad Jizerou, pak si ale naskočil na vítěznou vlnu, ze šesti střetnutí jich pět ovládl a v tom zbylém na ledě nováčka z Kadaně získal alespoň bod. Díky této sérii se dokonce na druhou příčku, z té ho však sesadily neúspěchy v posledních dvou střetnutích. Z Písku si Středočeši odvezli těsnou porážku 4:5, ještě větší zklamání jim však přichystal sobotní domácí duel s týmem Řisut, který na jejich ledě zvítězil 4:2.
Dosavadní výsledky středečního soka: Benátky - Kralupy 6:0, Kralupy - Kobra Praha 5:4, Mostečtí Lvi - Kralupy 3:4 po prodl., Kralupy - Ústí n/L. 3:2, Cheb - Kralupy 0:1, Kadaň - Kralkupy 3:2 po prodl., Kralupy - Hronov 4:1, Písek - Kralupy 5:4, Kralupy - Řisuty 2:4.  

Zmíněné proměny kádru nesou především visačku s nápisem Letňany. Z kádru druholigového pražského odpadlíka se před touto sezonou přestěhovali do Kralup například obránce Dominik Němeček či největší ofenzivní opory Letců, tedy nestárnoucí Jakub Sklenář a produktivní kapitán Dominik Arnošt.

Právě všichni jmenovaní si přenesli svou bodovou auru i do nového působiště a kralují týmovému bodování Kralup. Dominik Arnošt stihl nastřílet 6 branek a přidal k tomu i 4 asistence, druhý Jakub Sklenář přidal ke 2 zásahům 5 přihrávek na gól a mladý obránce Dominik Němeček doprovodil 1 přesný zásah 5 podíly. A brankoviště? Stávající opora kralupské družiny Lukáš Sochůrek dostal na prahu tohoto ročníku nového parťáka: v létě se trenérům hlásil robustní sparťanský mladík Michal Kalista a při rovnocenné zátěži se svým kolegou má zatím výborná čísla.

Z táborské šatny

Domácí mužstvo půjde do středečního zápasu s šestým týmem tabulky povzbuzené třemi výhrami s lichotivým celkovým skóre 14:1. V posledních dvou utkáních s Ústím nad Labem a v Chebu uhájil brankář Matěj Žajdlík, ale na druhé straně kohouti dlouho drželi své soky v naději a hubené vedení 1:0 navýšili až v závěrečných fázích střetnutí.

Do středečního duelu už by mohl zasáhnout obránce Lukáš Kříž, který si nakonec v minulém týdnu ještě protáhl svou rekonvalescenci. Do boje vyrukuje také centr Jan Hruška, jenž v sobotu při počtu útočníků převyšujícím čtyři formace (a vzhledem k již před sezonou avizované rotaci sestavy) dostal volno. V plánech trenérů pro středeční duel už nefiguruje novopečený Pirát Jiří Severa, a bohužel ani mladý forvard Jan Nevšímal, kterého nepustí do hry zranění.         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • První zápas, první gól Piráta

    St 23.10. |

    Táborský forvard Jiří Severa se prosadil hned ve svém prvním utkání po přesunu mezi chomutovské Piráty. V prvoligovém střetnutí na ledě Třebíče poslal hosty do vedení 2:1, domácí celek ale stihl výsledek otočit, a tak nakonec přišla branka "Seviče" vniveč. 

    Více...
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
Starší aktuality