Táborští potřetí v řadě vynulovali soupeře, Kralupy odjely domů s nepořízenou

23.10.2024 17:21, autor: Pavel Šácha

Hráči táborského A-mužstva se ve středu přehoupli přes další překážku na cestě základní části druhé ligy. Před domácími diváky si poradili se soupeřem z Kralup nad Vltavou a nadále se vyhřívají na čele průběžného pořadí západní skupiny. Ústředním pozitivem jejich domácího úspěchu je vedle dalšího tříbodového zisku třetí nula v řadě na kontě brankáře Matěje Žajdlíka.

Táborští potřetí v řadě vynulovali soupeře, Kralupy odjely domů s nepořízenou

HC Tábor - HK Kralupy n/Vlt.

5:0 (3:0, 1:0, 1:0 )

Středa, 23.10.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Zadražil (Hruška, Adamec), 12. Hubata (Říha, Dančišin), 16. Zadražil (Remta, Suchánek), 20. Matušík (Hajič, Říha), 53. Milfait (Matai, Říha).

Rozhodčí: Jílek - Finger, Bertlík.   Vyloučení: 4:3   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 47:21   Diváci: 1283

HC TÁBOR: Žajdlík (Šatný) - Plášil, Hubata, Suchánek, Remta, Štich, Říha, Kříž - Matai, Milfait, Doležal - Adamec, Hruška, Svoboda - Dančišin, Matušík, Hajič - Prášek, Zadražil, Krliš.

HK KRALUPY N/VLT.: Kalista (Sochůrek) - Zajíc, Lokajíček, Zachsriáš, David, Hušek, Němeček, Kučera - Hrala, Jobánek, Binko, Uhlík, Bradáček, Vimmer, Marek, Šilhavý, Broš, Arnošt, Soukup.


Domácí celek vyrukoval proti středočeskému soupeři už bez útočníka Jiřího Severy, který si ve stejný čas odbyl svůj debut v dresu prvoligového Chomutova, a chyběl mu také zraněný forvard Jan Nevšímal.

Kralupští hráči hned ve svém prvním střídání zahrozili, jejich pokus však skončil vysoko nad Žajdlíkovou klecí. V dalších minutách už se dostal táborský gólman ke slovu jen sporadicky, zatímco Kalista v brance hostů se měl hodně co ohánět. V čase 1:19 mu proti Hruškově střele pomohla horní tyč. Tradiční mohutný příliv střel směřujících na kralupskou klec se však tentokrát účinkem neminul a domácí celek si v úvodní dvacetiminutovce dokázal vypracovat tříbrankové vedení. V prvních dvou radostných momentech si pomohl využitými přesilovkami. V té první zúročil důslednou práci na brankovišti Zadražil, jenž nadvakrát dorazil do branky Kalistou vyraženou střelu Hrušky – 1:0. Na začátku 7. minuty se řítil Matai sám na kralupského gólmana, ten však jeho úmysl vystihl. Následně se museli domácí hokejisté bránit početní výhodě soupeře, ze které ale nevzešla žádná nebezpečná situace před jejich klecí. V polovině 11. minuty si vysloužil mohutné ovace Žajdlík, který skvěle zlikvidoval tutovku zcela osamoceného Vimmera. Ten se vzápětí dopustil prohřešku proti pravidlům a otevřel tím kohoutům cestu k uklidňující druhé přesilovkové brance. Postaral se o ni Hubata přesně mířenou střelou z osy hřiště – 2:0. V 16. minutě hry se chopili výroby konstrukce třetího gólu obránci Suchánek s Remtou – prvně jmenovaný zatáhl puk až za branku, následně vyzval ke střele svého parťáka a Zadražil byl znovu přesně tam, kde bylo potřeba, aby procedil kotouč za Kalistova záda – 3:0.

Prostřední dějství oproti tomu předchozímu přece jen ztratilo na hokejovém šarmu. Kralupští hráči do něj vstoupili aktivněji a po necelých třech minutách se ocitli ve slibné šanci, jenže Soukup zakončil svůj výpad střelou mimo. Domácí celek na to odpověděl nebezpečnými pokusy Hajiče a Doležala, které vytěsnil mimo branku Kalista. V polovině 23. minuty usedl na trestnou lavici táborský bek Říha a Středočeši si v následné přesilovce vypracovali svou největší šanci ve druhé části, ale zakončujícímu Arnoštovi pohotovým zákrokem na brankové čáře pokazil radost gólman Žajdlík. K dalšímu významnějšímu ohrožení táborské svatyně už se kralupští hráči nedostali, ale na druhé straně se velmi svědomitě bránili, byli u protihráčů včas a díky tomu se ve hře domácí družiny objevilo více sražených přihrávek a nepřesností než doposud. Když už se zdálo, že setrvá v platnosti průběžný stav z úvodní dvacetiminutovky, ocitli se Táborští v přečíslení a Matušík neomylným švihem pod Kalistovu lapačku v čase 39:11prohloubil rozdíl mezi oběma soupeři – 4:0.

Třetí perioda malovala stejný obraz hry jako předešlé dějství, a rovněž gólová produkce byla stejně střídmá. Jejím jediným střelcem na konci  50. minuty se stal domácí útočník Milfait, jenž si vybruslil od mantinelu až do koncovky a parádně vyvedenou střelou nedal Kalistovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 5:0. Ve zbytku utkání už se nic mimořádného neudálo. Domácí mužstvo bylo na stráži třetího čistého konta velmi bdělé a nepustilo soupeře ani k jediné střele s gólovým potenciálem. Na druhé straně ledové plochy bylo několikrát hodně nebezpečno, ale ani Kalista už za svá záda žádný puk nepropustil.        

JAKUB GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo udržet třetí čisté konto v řadě. Je pro nás pozitivní zjištění, že i když to není úplně podstatné, tak kluky baví vyhrávat ta utkání s nulou a mají to tak nastavené. Těší nás i to, že se nám na začátku podařilo využít dvě přesilovky. Celkově byl ten zápas zvládnutý velice dobře. Bereme zasloužené vítězství a tři body do tabulky, takže jsme spokojeni.“         

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • První zápas, první gól Piráta

    St 23.10. |

    Táborský forvard Jiří Severa se prosadil hned ve svém prvním utkání po přesunu mezi chomutovské Piráty. V prvoligovém střetnutí na ledě Třebíče poslal hosty do vedení 2:1, domácí celek ale stihl výsledek otočit, a tak nakonec přišla branka "Seviče" vniveč. 

    Více...
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
Starší aktuality