Atraktivní druholigový šlágr se stal kořistí Bruslařů. Klíčový rozdíl? Produktivita…

16.12.2017 21:48, autor: Pavel Šácha

Letos naposledy se táborští fanoušci vypravili na druholigový hokej. Přišlo jich více než dva tisíce a svého rozhodnutí nemuseli litovat. Svátečně laděný souboj dvou čelních mužstev skupiny s charitativním podtextem jim nabídl atraktivní podívanou, přestože v něm nakonec domácí tým podlehl silnému soupeři z Havlíčkova Brodu 1:4.

Atraktivní druholigový šlágr se stal kořistí Bruslařů. Klíčový rozdíl? Produktivita…

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Sobota, 16.12.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 40. T. Černý (Györi, Severa) - 8. Vašíček (Endál, Přidal), 8. Milfait (Voříšek), 27. Kříž, 56. Vašíček (Třetina).

Rozhodčí: Pokorný - Roupec, Klouda.   Vyloučení: 4:6 - navíc Havran (Tábor), Balgalvis a Vašíček (H. Brod) 10 minut OT.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:25   Diváci: 2131

HC TÁBOR: D. Novák (27. Klestil) - Pýcha, Havran, Kachyňa, Tesař, T. Černý, Dvořák (13. Duben) - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Severa, Györi - Březina, Pechánek, Urbanec.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák - Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, Hrabaň - Přidal, Třetina, Endál - Šuhaj Milfait, Voříšek - Kuchta, Kozlík, Chlubna - Ludvík, Michálek.


Sobotní duel na sebe navlékl slavnostní kabát. Jeho začátek zpestřilo roztomilé vystoupení táborských krasobruslařek, ovšem postihla ho také nepříjemnost v podobě trucující časomíry. Tu nakonec musely nahradit stopky v boudě časoměřičů a trocha toho „lidského sádla“ při jejich obsluze…

 Od úvodních okamžiků bylo patrné, jaké tempo a náboj očekávaný souboj dvou čelních mužstev nabídne. Už ve 2. Minutě vystrašil táborskou defenzívu Chlubna, který se řítil sám na domácího gólmana D. Nováka, ten však jeho úmysl vystihl. V následujících minutách byli nebezpečnějším týmem Kohouti. Zhruba po čtyřech minutách hry se ocitl tváří v tvář brodskému brankáři Č. Novákovi Matušík, ale jeho blafák úvodní trefu nepřinesl. Jen o chvíli později dopadly obdobně také velké šance Severy a Blažka. Z aktivní hry vytěžili táborští hráči přesilovou hru, kterou však zkrátil na pouhou polovinu prohřešek Heřmana. V tu chvíli asi nikdo netušil, že se na domácí celek řítí první výrazná pohroma. Právě při hře čtyři na čtyři se uvolnil hostující matador Vašíček a jeho zdánlivě méně nebezpečná střela nad ledem si našla cestu za záda D. Nováka – 0:1. Jen o devatenáct vteřin později – už při přesilovce Bruslařů – proklouzl někdejší táborský forvard Voříšek elegantně mezi dvěma obránci a svou akci vyšperkoval neodmítnutelnou přihrávkou na zakončujícího Milfaita0:2. Šokujících dvacet vteřin vyvedlo táborské hokejisty z tempa a hokej na chvíli ztratil svou pikantní chuť. Vrátit hře původní lesk a svému týmu naději mohl Matušík, který se po nádherném pasu Kachyni ocitl za zády obránců, ale soupeřovu klec těsně minul. O necelé tři minuty později usedl na lavici hanby brodský Lotyš Balgalvis, a navrch si za svá gesta vysloužil i osobní trest, jenže Jihočeši jeho prohřešek nepotrestali.

 Úvod prostřední periody si vzalo pod svou režii táborské mužstvo a havlíčkobrodský gólman se měl hodně co ohánět, aby držel skóre v nezměněné podobě. Sympatickému náporu Kohoutů učinil přítrž nešťastný okamžik ze závěru 27. minuty, kdy skončilo za zády D. Nováka nahození Kříže od vlastní střídačky – 0:3. Nešťastnou oporu Tábora z řady předchozích střetnutí vystřídal mezi tyčemi uzdravený Klestil a do konce druhé části si připsal na konto šest zásahů. To jeho protějšek měl více práce, protože domácí se poměrně rychle oklepali a znovu se pustili do boje s nepříznivě se tvářícím osudem. Příležitost dravého Blažka z 28. minuty hosté zneškodnili jen za cenu faulu a v následné přesilové hře se Táborští přece jen za své úsilí odměnili. Akci ústeckého pomocníka Severy s debutujícím Györim pohotově zakončil hlídkující T. Černý a modro-bílým barvám znovu přibyla sytost – 1:3.

Radostný okamžik ze závěru druhé části se promítl i do startu závěrečné dvacetiminutovky, který zahájila táborská družina velmi aktivně. Už po minutě a půl se před jejími hráči otevřela jedinečná šance na kontaktní zásah, to když Bruslaři zastavili únik obránce Kachyni faulem a sudí Pokorný nařídil trestné střílení. Úmysl mladého obránce Motoru ovšem gólman Novák přečetl a v platnosti zůstal dvoubrankový rozdíl. Domácí touha zasypat tuto propast byla nezměrná, ale boj s vlastní jalovou produktivitou nakonec Táborští prohráli. Když nevyužili další příležitosti a nešťastně přišli o šanci hrát více než minutu v pěti proti třem (Matušík trefil smolně Vašíčka vysokou holí), bylo stále jasnější, že body u Jordánu nezůstanou. Jejich export severovýchodním směrem nakonec stvrdil svým druhým gólem v zápase Vašíček, jehož přesilovkové dělovce pomohla mimo dosah Klestilovy lapačky drobná teč – 1:4. Na tomto výsledku už nic nezměnila ani nepříliš chytrá oslava brodského střelce, za kterou vyfasoval desetiminutový osobní trest.

Slovo trenéra

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: "Myslím si, že byl k vidění výborný zápas, bohužel s jedním klíčovým rozdílem v produktivitě; soupeř dal čtyři góly a my jeden... V první třetině jsme měli do desáté minuty tlak i šance, ale pak nás srazily dvě inkasované branky. Něco podobného se v podstatě opakovalo ve druhé části. Také ve třetí třetině jsme byli  v úvodu aktivní a mohli jsme se dostat do hry trestným střílením, ale ani to jsme neproměnili. Hráčům jsme po utkání v kabině poděkovali a totéž platí i pro diváky, kteří dneska byli zase fantastičtí. Zápas se jim musel líbit, jen jsme z něj holt odešli poražení."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality