B-tým v čele se dvěma vojevůdci zdolal lídra a přivlastnil si cenné dva body

15.01.2018 00:33, autor: Pavel Šácha

Ti, kteří spojili svůj nedělní večer s návštěvou zápasu krajské ligy mezi B-týmem Tábora a Strakonicemi, měli dobrou volbu. Jiskrný souboj s dosavadním vládcem soutěže nabídl hezké góly, tvrdé střety i patřičné emoce. Domácí celek se na favorita od Otavy náležitě vytáhl a měl hodně blízko k tomu, aby ho poslal domů s prázdnou. To se mu sice nepodařilo, ale i dva body za výhru v prodloužení jsou pro jeho hráče velmi hodnotnou odměnou. K cennému zisku nasměrovali táborské bojovníky dva pětibodoví generálové. Zkušený Martin Mařík čtyři branky dal a na pátou přihrál, jeho mladý parťák z útoku Tomáš Syrovátka zapsal čtyři asistence a rozhodující gól v prodloužení!

B-tým v čele se dvěma vojevůdci zdolal lídra a přivlastnil si cenné dva body

HC Tábor B - HC Strakonice

6:5p (2:2, 2:2, 1:1 - 1:0)

Neděle, 14.1.2018 18:15 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 15. Mařík (Syrovátka), 20. Mařík (Syrovátka), 22. Mařík (Syrovátka), 30. Š. Kadilák ml. (Mařík, Syrovátka), 55. Mařík (T. Kratochvíl, Jankovský), 61. Syrovátka (Raiterman) - 2. D. Papež (Topinka, Srb), 9. Srb (Kurečka), 32. L. Hrubý (L. Papež, Kovář), 36. Bednařík (L. Papež), 47. M. Hrubý (Bednařík, Kovář).

Rozhodčí: Pexa - Macháček, Kubíček.   Vyloučení: 8:7   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:1   Diváci: 120

HC TÁBOR B: Michal Novák - Bouška, Růžek, Brabec, Ošmyk, Raiterman, Hastrman, Hošek – Škrdleta, Prštický, D. Hubáček - Jankovský, Jelínek, Kratochvíl - Syrovátka, Kadilák, Mařík.

HC STRAKONICE: Doubek – M. Hrubý, Kovář, D. Papež, Topinka, Kordík – L. Hrubý, L. Papež, Bednařík, Škoda, Müller, Samohejl, Kurečka, Křenek, Srb.


Štěpán Kadilák, trenér B-týmu HC Tábor: „Sice jsme prohrávali už 0:2, ale od začátku jsme byli lepší a zvítězili naprosto zaslouženě. Na druhé straně je škoda, že jsme nezvítězili za tři body, protože k tomu bylo blízko. Bohužel za stavu 4:2 jsme zbytečně polevili, udělali tam nějaké chyby a pustili soupeře zpátky do zápasu. Vlastně ve třech oslabeních jsme dostali tři góly, což by se nemělo stát. I tak ale musíme být spokojeni; ještě čtyři minuty před koncem to bylo 4:5, takže nakonec dva body bereme. Hodně nám samozřejmě pomohl Martin Mařík, který dal čtyři góly. Vůbec celá ta řada hrála dobře a součinnost Mařík – Syrovátka zafungovala výborně. Proto jsme také oba poslali na led na začátku prodloužení a vyplatilo se nám to.“             

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality