Béčko porazilo trápící se Strakonice

05.11.2012 09:27, autor: Jiří Jelínek

HC Strakonice - HC Tábor B

3:4 (0:2, 1:2, 2:0)

Neděle, 4.11.2012 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: - Zayml (Pechánek), Šimák (Šimeček, Zayml), Rižák (Škulina), Kratochvíl (Zayml, Hošek)

Rozhodčí: Pexa –Mitáš, Streďák   Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 0:2, 1:2, 1:4, 3:4   Diváci: 350

HC TÁBOR B: Bednář – Trieb, Samec, Pospíšil, Škulina, Pechánek, Hošek, Ježek, Hubáček, Kratochvíl, Heršálek, Rižák,Jankovský, Šimeček, Zayml, Šimák

Reportáž

Osmým kolem pokračovala krajská liga mužů, kdy táborský B-tým nastoupil na horkém ledě Strakonic, před velice slušně zaplněnou halou. Domácí v letošním roce nepředvádějí výkony, na které se jejich fanoušci v posledních letech těšili. Současné osmé místo v tabulce a pouhých devět bodů, je toho důkazem. Hosté nastoupili v brance s juniorem Martinem Bednářem, a jak se později ukázalo, byl to právě „Bedna“, který se stal základním kamenem úspěchu. Táborská „záloha“ neměla před domácími žádný respekt a od počátku bylo jasné, že hosté nechtějí odcestovat s prázdnou.

V úvodu se hra přelévala ze strany na stranu, s přibývajícím časem se hosté stále více dostávali do střeleckých příležitostí a hra se odehrávala převážně před  brankářem Myslivcem. V 10  min., po závaru  před brankou domácích, se ke střele od modré dostal Tomáš Pechánek a jeho střelu za brankářova záda tečoval Patrik Zayml - 0:1. Druhou branku přidal v 16. minutě Jakub Šimák, který si po přihrávce Radka Šimečka, pohrál s brankářem a nekompromisně zavěsil - 0:2.

Do druhé třetiny vstoupili domácí se snahou zvrátit výsledek na svou stranu. To se jim částečně podařilo ve 24. minutě, když rozhodčí poslal hosty do dvojnásobného oslabení a sedm sekund před koncem přesilové hry snížili na 1:2. Rychlá odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 27.min při přesilové hře, napřáhl na modré čáře Petr Škulina a šikovnou tečí přidal třetí branku hostů Jaroslav Rižák - 1:3. Hra ve druhé třetině byla poznamenána několika vyloučeními na obou stranách. Bohužel pro Tábor, v 32. minutě dostal Šimák desetiminutový osobní trest. V 36. minutě se puk po střele Patrika Zaymla odrazil před Tomáše Kratochvíla a ten zvyšoval již na 1:4.

I ve třetí třetině se domácí snažili otočit vývoj zápasu, ale dobře hrající hosté je do šancí nepustili, a pokud už si domácí nějakou šanci vytvořili, byl tu výborně chytající Martin Bednář. Co nedokázali domácí hokejisté, dokázal čárový rozhodčí, když v 48. minutě přehlédl ofsajd domácích a ti snížili na 2:4. Domácí pocítili šanci a minutu před koncem ještě vstřelili třetí branku - 3:4. Závěrečná snaha a hra domácích bez brankáře, již k vyrovnání nevedla.

Kohouti si tak odvážejí po výhře z minulého týdne v Milevsku, nad Božeticemi, další velice důležité body z venkovních zápasů a je jasné, že vítěznou šňůru budou chtít potvrdit doma proti Humpolci.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality