Body z očekávané sobotní bitvy odpluly na západ Čech, táborský finiš přišel pozdě

06.02.2016 17:44, autor: Pavel Šácha

V sobotu večer hostil táborský led očekávaný duel dvou mužstev z čela druholigové skupiny Západ. Domácí Kohouti vyzvali na souboj čtvrtý tým tabulky z Klatov, který na jejich ledě odvedl velmi kvalitní výkon a odměnil se za to ziskem tří bodů.

HC Tábor - HC Klatovy

3:4 (1:1, 0:3, 2:0)

Sobota, 6.2.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Kanov (Matušík), 52. Přibyl, 58. Polodna (Boháč, Kanov) - 4. Michel (Přikryl, Tulačka), 23. Slavík (Holý, Přikryl), 28. Přikryl (Holý, Špaček), 34. Přikryl (Němec).

Rozhodčí: Jechoutek - Žídek, Horažďovský.   Vyloučení: 6:6   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4   Diváci: 1721

HC TÁBOR: Klestil (Petřík) - Černý, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Boháč, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Vaniš, Zayml, Přibyl.

HC KLATOVY: Polívka (Kukin) - Holý, Marcel, Špaček, Houfek, Kubík, Slavík - Tulačka, Michel, Přikryl, Němec, Váchal, Topinka, Pacanda, Beneš.

 Do sestavy táborského mužstva se po delší době zaviněné zraněním vrátil obránce Martin Havran a naskočil také Ondřej Liška, Přetrvávající zdravotní potíže naopak vyřadily ze hry Ladislava Hlaveše, a trenéři nemohli využít ani služeb nemocného mladíka Davida Blažka.

I. třetina

Diváci na stadionu se od úvodních minut rozhodně nenudili. Ani jedno z mužstev si příliš nepotykalo s defenzivní činností a k vidění byla řada šancí na obou stranách. Hosté se až příliš často dostávali za záda domácích obránců a brankář Klestil musel být od prvních okamžiků mimořádně pozorný. Už v polovině 4. minuty ale po jedné z takových situací uvízl puk v táborském obranném pásmu, našel si ho Michel a sám před brankářem Klestilem šancí nepohrdl - 0:1. O dvě minuty později sehráli táborští hokejisté učebnicově signál a Kellner se řítil sám na Polívku, plzeňský gólman v brance farmářského týmu ale Klatovské podržel. Vzápětí ochránil táborský tým od další pohromy Klestil, který lapil únik Přikryla a poradil si i s další tutovkou Západočechů. V dalších minutách příliv gólových příležitostí přece jen oslavil, ty nebezpečnější si ale vytvářeli hosté. Na konci 18. minuty zlikvidoval Klestil vyloženou šanci Tulačky. O necelou minutu později udeřilo nečekaně, ale z pohledu domácích příznivců velmi příjemně před Polívkou. Matušík vyhrál buly přesně na hůl Kanova a jeho rána z první zapadla k pravé tyči Polívkovy klece - 1:1. Do šaten tak odcházela obě mužstva za vyrovnaného stavu, ale táborští trenéři měli svým ovečkám rozhodně co sdělovat.

II. třetina

Prostřední dějství otevřel nápor domácí družiny. Polívka se zapotil především při pokusech Polodny a Březiny, ale skóre zůstalo nedotčené. V polovině 23. minuty usedl za katr táborský obránce Dvořák a Západočeši nabídnutou příležitost bleskově využili - střelu Holého vychýlil před Klestilem z původního směru Slavík a bylo z toho opětovné vedení hostů. Ústřední postavou průběhu druhé části hry se stal plzeňský talent Přikryl. V úvodu 28. minuty se hbitě protáhl až před Klestila a ještě dokázal vykouzlit třetí přesný zásah Klatov. Vzápětí se oba týmy vystřídaly v početní výhodě, ale žádný užitek jim to nepřineslo. Po přežitém oslabení se možná táborští hráči hodlali semknout k honbě za výsledkovým obratem, místo však přišel další ledový šok. Zmiňovaný šikula Přikryl se ve slibné pozici neukvapil se zakončením, nečekaně objel branku a odsoudil táborskou defenzívu do role diváků - 1:4. Zbylých sedm a půl minuty hry ve druhé třetině nezapsalo do scénáře střetnutí žádný výraznější moment a táborské mužstvo si odneslo do kabin hrozivé tříbrankové manko.

III. třetina

V závěrečná dvacetiminutovce se z tmavě šedých mračen táborské nepohody zablýsklo na lepší časy. Kohouti se omluvili divákům z předchozí příkoří velmi bojovým výkonem, díky kterému se jim podařilo závěr zápasu proměnit v drama. V čase 47:28 si svou zostřenou aktivitou vynutili dva klatovské fauly v jednom střídání, a ocitli se tak na celé dvě minuty ve dvojnásobné početní výhodě. Svého soupeře uzamkli těsně před jeho brankou, ale Polívka proměnil svou branku v nedobytnou tvrz. Když už na jednu střelu z Matušíkovy hole nedosáhl, pomohla mu horní tyč. V 52. minutě pozvedl zabahněný prapor táborské družiny Přibyl, který se v další přesilovce rozhodl pro střelu zpoza obránce a zbavil klatovského gólmana téměř nadpřirozené moci - 2:4. V 55. minutě měl kontaktní zásah na hokejce obránce Klíma, ale z výborné střelecké pozice minul odkrytou část hostující svatyně. Avizovanou dramatickou koncovku zařídila až situace z poloviny 18. minuty, kdy pobídku Boháče usměrnil za Polívkova záda Polodna a dostal svůj tým na dohled vyrovnání. Přesně minutu před koncem odvolali trenéři domácího celku Klestila z branky a vyslali na zteč šest mužů. V jednu chvíli se před klatovskou brankou narodil obrovský závar, ale druhému týmu tabulky  nebylo vyrovnání souzené a po zápase bylo v domácí šatně hodně ponuro. Zato Klatovským zřejmě cesta do Pošumaví velice příjemně utekla...             

 .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality