Bouřlivý souboj rozjásal Kotlinu, Táborští už ztrácejí na lídra čtyři body

02.02.2017 01:00, autor: Pavel Šácha

Vidina obsazení první příčky po základní části se ve středu hokejistům Tábora vzdálila. Šlágr soutěže na ledě havlíčkobrodských Bruslařů nabídl pět branek, čtyři vyšší tresty, poměrně vydatnou porci emocí, a především těsné vítězství domácího týmu.

Bouřlivý souboj rozjásal Kotlinu, Táborští už ztrácejí na lídra čtyři body

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Středa, 1.2.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Michálek (Voříšek), 19. Přidal (Třetina, Voříšek), 26. Chlubna (Navrátil, Ludvík) - 6. Mrkvička (Kellner, Tesař), 34. Březina (Severa, Mrkvička).

Rozhodčí: Král - Musil, Komínek.   Vyloučení: 2:6 - navíc Kulhánek (H. Brod) a Krätzer (Tábor) TH, Liška 10 minut, Krátoška 5+OK (oba Tábor).   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2   Střely: 35:22   Diváci: 689

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Kříž, Duben, Kulhánek, Vala, Bušek – Přidal, Třetina, Kuchta – Voříšek, Michálek, Kozlík – Navrátil, Chlubna, Ludvík – Beneš, Křížek.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Havran, Tesař, Hlaveš, Liška, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Vaniš - Severa, Matušík, Seidl - Krätzer, Krátoška, Březina - Blažek, Pechánek, Kýhos.

V úvodních minutách rozpoutalo domácí mužstvo v táborském obranném pásmu silný ofenzivní uragán a brankář Klestil se od začátku ocitl v ohnisku střel a šancí. Na konci 4. minuty se Bruslaři za svůj dravý nástup odměnili – z parádní akce někdejšího táborského forvarda Voříška těžil mladík Michálek a pohodlně zajistil brodským barvím vedení. Další nápor domácí družiny už se obešel bez gólového vyústění, a tak si vzali brzy slovo i hosté. Při signalizovaném faulu na Kellnera dostal na chvíli prostor ke střele kanonýr Mrkvička, a ani tentokrát se v zakončení nemýlil  – 1:1. Do rovnovážné podoby se postupem času dostal i obraz hry, byť celek Havlíčkova Brodu zůstal nebezpečnějším týmem. Závěr první části hry vnesl na ledovou plochu notnou dávku emotivních momentů. Jen minutu po vyloučení Krátošky (na trestnou lavici ho s desetiminutovým trestem doprovodil i Liška) vyfasoval smyšlené dvě minuty Matušík a před domácím souborem se otevřela dvojnásobná početní výhoda. A právě v ní podruhé udeřil; prvotní tutovku Přidala ještě Klestil fantasticky zlikvidoval, v následné skrumáži ale kotouč přece jen doklouzal za brankovou čáru a Havlíčkův Brod podruhé vedl – 2:1. Pouhé dvě vteřiny před první sirénou Krätzer ostře dohrál autora druhé branky Přidala, za což utržil od sudího Krále trest ve hře. Ze stejného důvodu ovšem skončil duel i pro domácího mstitele Kulhánka, jenž se v potyčce s Dvořákem úmyslně ohnal po čárovém rozhodčím a rovněž se ho bude týkat nejbližší jednání svazové disciplinárky.

 Na začátku druhé periody se táborští hráči ubránili početní převaze soupeře, bezprostředně po skončení Havranova vyloučení ale nedokázali dostat puk ze třetiny a osamocený Chlubna to ztrestal třetím gólem – 3:1. Po nevyužitých šancích brodského T. Semráda a hostujícího Severy, a brzy poté, co se zápas zlomil, do své druhé poloviny, přišly další výrazné okamžiky střetnutí. Při vyloučení táborského Mrkvičky ze 32. minuty skončil zápas pro Krátošku, jenž vyinkasoval pětiminutový trest za vražení na hrazení. Minutu a půl dlouhé přesilovce pěti proti třem se však Jihočeši obětavě bránili a přidali i nečekaný bonus. V čase 33:54 – už při hře pět na čtyři – podnikla výpad dva na jednoho dvojice Severa, Březina a druhý jmenovaný obnovil blízký kontakt se soupeřem – 3:2. V tu chvíli jen málokdo věřil, že se tentok stav nakonec promění v konečný výsledek.

 Nástup do závěrečného dějství měli táborští hokejisté výtečný. Už v prvních třech minutách hry se blýskli šikovnými individuálními průniky Matušík a Severa, ani jeden z nich ale svůj souboj s brankářem Novákem nevyhrál. V následujících minutách jakoby utkání slevilo ze svého dosavadního náboje. Domácí Bruslaři téměř rezignovali na ryzí útočnou hru a hostující tým si zase nevynutil výraznější nápor, ze kterého by mohl vytěžit vyrovnání, V závěru se sice pokusili o hru bez brankáře, ale kýžený efekt se nedostavil. Stadion v Kotlině s výjimkou vytrvalého ostrůvku táborských příznivců propukl v jásot a pozápasová „děkovačka“ se protáhla.

Na závěr možná ještě jeden dodatek. Bitva dvou vedoucích týmů soutěže, které od sebe dělil jediný bod, by si rozhodně zasloužila delegaci podstatně zkušenějšího hlavního arbitra (dvou hlavních arbitrů?). Sudí Vojtěch Král – ať už se utkání vyvíjelo a dopadlo jakkoliv – by možná měl získávat potřebné rozhodcovské ostruhy v přece jen méně významných zápasech, než je přímý souboj o první příčku… 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality