Další dračí výzva: po Trutnovu míří hráči Tábora do Bíliny, kde zapečetí první polovinu základní části

20.11.2015 00:23, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté zakončí už v sobotu první polovinu základní části soutěže. Stane se tak na dalekém severu Čech, kde už aktuálně třetí tým tabulky netrpělivě vyhlížejí hokejisté Bíliny. Utkání se hraje od 17.30 hodin.

Další dračí výzva: po Trutnovu míří hráči Tábora do Bíliny, kde zapečetí první polovinu základní části

HC Draci Bílina - HC Tábor

1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Sobota, 21.11.2015 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 21. Petráš (Čmolík) - 18. Seidl (Černý), 24. Polodna (Havran, Mrkvička), 30. Kellner (Havran), 60. Polodna (Mrkvička, Semrád).

Rozhodčí: Horinek - Hynčica, Mašek.   Vyloučení: 4:6   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:4   Střely: 33:26   Diváci: 183

HC DRACI BÍLINA: Slysarčuk (Horák) - Polák, Šefl, Chmel, Fučík, Machač, Bitner - Sekerka, Petráš, Jirkovský, Štěpka, Čmolík, Kýhos, Nedrda, Kolíček, Kotov, Böhm.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Hlaveš, Kanov, Klíma, Dvořák, Černý - Kellner, Mrkvička, Polodna - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina, Vaniš, Severa.

Vizitka soupeře

Bílinští Draci se po šestnácti odehraných zápasech krčí na nepřívětivém 15. místě tabulky se ziskem 14 bodů za čtyři výhry a dvě porážky v prodloužení. Přesto existuje řada důvodů, proč se řadí k velmi nebezpečným soupeřům. Jestliže toto mužstvo něco odlišuje od všech ostatních obyvatel spodní poloviny tabulky, pak je to nejvyšší počet nastřílených branek (60).

Jedna z druholigových dračích hlav je vyhaslá, což ukazuje několik zcela zbytečných ztrát s hratelnými soupeři. Nejbolestnější je především ta poslední, kdy Bílinští inkasovali v Nymburce jedenáct gólů (1:11). Druhá hlava ale chrlí oheň a nešetří ani papírově výrazně silnější týmy. Už ve druhém kole se o tom naplno přesvědčili hokejisté čtvrtého Stadionu Vrchlabí, kteří si z bílinského ledu odvezli porážku 4:7. Velké starosti měli s družinou trenéra Miroslava Kanise také další celky z výsluní soutěže. Aktuálně druhé Klatovy prohrávaly na jejím stadionu po dvou třetinách 2:3, a až skvělou třetí části rozhodly o své výhře 7:4. Hráči Kolína a Kobry Praha doma ovládli první třetiny, ve všech dalších dějstvích už ale s Bílinou shodně jen remizovali, a nakonec mohli být rádi za výhry 4:2, resp. 7:4. A konečně Havlíčkův Brod, který se nedávno ukázal v tak dobrém světle na táborském ledě, prohrál s bílinskými bojovníky vysoko 3:7.

 Táborský favorit v sobotu své hostitele rozhodně nehodlá podcenit. Před zápasem totiž ožívají vzpomínky na vzájemné zápasy z minulého ročníku, které rozhodně nepatřily k těm povedeným. V hájemství Severočechů podali Kohouti možná nejhorší výkon sezony a mohli být rádi za bod po porážce 4:5 v prodloužení. Velké trápení je provázelo i v domácí odvetě, kdy si ale přece jen zajistili tři body za upracované těsné vítězství 6:5.

 Mužstvo z Bíliny má ve svém středu několik poměrně zajímavých hráčů. Produktivitu táhl v minulých kolech novic Štěpán Štěpánek (15 kanadských bodů), jenž posílil Bílinu po angažmá v Polsku a v české druhé lize debutoval už v sedmnácti letech coby hráč středočeského Benešova. Hodně nebezpečný umí být subtilní šikula Jakub Zdeněk, zkušený mostecký forvard Vítězslav Nedrda nebo Vladimír Kýhos mladší, osmadvacetiletý syn známého extáborského trenéra.

Z táborské šatny

Parta od Jordánu má za sebou velmi náročný program. Po náročném domácím duelu s havlíčkobrodskými Bruslaři ztratili její hráči hodně sil i ve šlágru na ledě ambiciózních dravců z Klatov. To se vzápětí odrazilo i do úterního střetnutí s jinými Draky z Trutnova, kteří domácí hokejisty hodně potrápili, byť nakonec prohráli 1:4.

 Vedle fyzických sil si bohužel poslední zápas vyžádal v táborské šatně i zdravotní daň a nad startem některých hráčů základu se vznáší otazník. Jistou absencí je neúčast obránce Luboše Heršálka, kterého z utkání s předstihem odvolaly neodkladné pracovní povinnosti.

 V Bílině spřádají plány na reparát za zmiňovaný propadák v Nymburce a jejich obětí se má stát právě táborský favorit. Jak se s tím hosté v sobotu večer vypořádají?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality