Domácí tápání pokračuje. Táborský celek opět hýřil aktivitou, ale selhal ve střelbě

11.12.2019 17:45, autor: Pavel Šácha

Pro táborské hokejisty zůstává bodový zisk v domácích druholigových zápasech vzácnou kořistí. Nedosáhli na něj ani ve středečním utkání s posíleným týmem pražské Kobry, a to i přesto, že byli po většinu času aktivnějším týmem a v počtu střel na branku svého soka předčili. Důležité statistické položky ovšem překlopily vítěznou radost na stranu Pražanů a vítězný pokřik zněl po zápase z jejich šatny, zatímco tu domácí opět pohltilo zklamání.

Domácí tápání pokračuje. Táborský celek opět hýřil aktivitou, ale selhal ve střelbě

HC Tábor - HC Kobra Praha

3:5 (2:1, 1:2, 0:2)

Středa, 11.12.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Matušík (Havelka), 17. Bárta (Hajič), 26. Heřman - 4. Smejkal (Petrov, Antončík) , 22. Hlinka (Popela, Davídek), 28. Mrkvička (Bříška, Tondr), 56. Kohút (Bříška, Heldák), 60. Bříška (Novák).

Rozhodčí: Šperl - Horažďovský, Dědek.   Vyloučení: 4:4   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 1:1   Střely: 36:23   Diváci: 781

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Radoš, Havran, Beran, Hajič, Havelka - Dančišin, Zayml, Seidl - Prášek, Bárta, Šulek - Řepík, Matušík, Heřman - Pejchal.

HC KOBRA PRAHA: Sochůrek (Langer) - Mrkvička, Popela, Antoš, Šteiner, Valík, Šefl - Tondr, Bříška, Šťastný, Heldák, Furch, Kohút, Hlinka, Davídek, Novák, Petrov, Antončík, Smejkal.

Pražané přivezli k Jordánu všechna svá esa, a navrch se vyzbrojili slávistickými pendly: talentovaným obráncem Milanem Antošem a útočníky Davidem Kohútem a Alešem Furchem. Jejich úkol byl jasně stanovený: přetavit tuto kvalitu v reparát za pokažené domácí utkání s Pískem (4:8). Naproti tomu Táborští i s navrátilcem Jakubem Matušíkem v sestavě chtěli navázat na výtečně zvládnuté vítězné utkání v Příbrami (5:1).

V úvodních minutách se domácí celek sympaticky ujal aktivity a několikrát dostal defenzívu hostů do úzkých. Na konci 4. minuty ale hosté podruhé pronikli do útočného pásma a byl z toho vedoucí gól zápasu, to když brankář Šorf neměl ve svém brankovišti prostor k pohybu a Smejkal toho dokázal využít – 0:1. Po tomto nešťastném okamžiku kohouti nepropadli skepsi a nadále – byť už ne tak výrazně – se snažili diktovat tempo hry. V polovině 10. minuty si za to vysloužili vytouženou odměnu, to když dlouhý pas Havelky vyslal do brejku Matušíka, a ten si poradit jak s dotírajícím obráncem, tak s těžkou bekhendovou koncovkou – 1:1. O pár minut později se táborský soubor ocitl v početní převaze po Šeflově faulu na Zaymla, ale vzešly z toho jen rutinní zákroky na straně gólmana Sochůrka. Paradoxně mnohem více radosti servírovala divákům i domácím hráčům následná hra v oslabení při vyloučení Černého. Právě v něm totiž našel Hajič osvobozujícím vyhozením Bártu a táborský rychlík překonal Sochůrka povedeným blafákem – 2:1. V závěru první části si ještě unikající Matušík vynutil faul na Kohútovi, ale následná přesilovka Jihočechům k navýšení skóre neposloužila.

Podstatně lépe naložili se svou početní výhodou zkušení hokejisté z pražského Braníku. Už v první minutě druhé třetiny vykázal sudí Šperl za katr Seidla za vysokou hůl a Kobra to o minutu později potrestala – přihrávka Popely přes šíři táborského obranného pásma vyzvala k bleskovému zakončení Hlinku a brankář Šorf byl u druhé tyče později, než bylo zapotřebí – 2:2. Netrvalo ale dlouho a Táborští si vzali vedení zpět. V čase 25:21 se totiž Heřman zmocnil puku před Sochůrkovou brankou a pohotově ustanovil průběžné skóre 3:2. Ani ambiciózní mužstvo z hlavního města ale nemuselo čekat na gólovou odpověď dlouho. Při vyloučení domácího Berana měl sice první slibnou střeleckou příležitost jeho spoluhráč Řepík, následný kontr hostů ale vnesl do hry bránící čtveřice zmatek a Mrkvičkova střela lehce zapadla za záda nešťastného brankáře Šorfa – 3:3. Ve zbytku prostřední periody už si vytvářili šance výhradně domácí hokejisté, ale gólem neskončil ani mohutný nápor tria Dančišin – Zayml – Seidl, ani pěkně provedený, leč nezakončený výpad dvojice Černý – Seidl.

Vzorec pro vítězství ve středečním souboji byl před poslední třetinou zřejmý. Ten ze soupeřů, který dá rozdílový gól, bude mít k tříbodové kořisti mimořádně blízko. Jako první zahrozil po necelých pěti minutách hry hostující Šťastný, ale Šorf mu jeho plány překazil. V následujících minutách byli nebezpečnějším týmem domácí, ale Šulkovu střelu z kruhu vytěsnil Sochůrek a Hajičovi chyběl při zakončení do odkryté části branky prostor i patřičný klid. Nejrušnější okamžiky celého střetnutí se udály mezi 51. a 52. minutou, ale nerozhodné skóre zůstalo nedotčeno. Nejprve přestál Sochůrek obrovský dlouhotrvající nápor táborské družiny a hned z následné protiakce se narodily tutovky pro Tondra a Šťastného, kteří ovšem v koncovce selhali. Klíčový, a pro domácí ohromně krutý okamžik zápasu se odehrál v čase 55:02, kdy Táborští nepochopitelně vyklidili prostor před svou brankou a osamocený Kohút měl po nabídce Bříšky zpoza branky luxusní pozici pro zakončení – 3:4. Na domácí střídačce samozřejmě zavládlo mohutné zklamání, v závěru se ale její obyvatelé vzchopili a dodali koncovce střetnutí patřičné napětí. Šestapadesát vteřin před koncem usedl na trestnou lavici Kobry Hlinka a kohouti navíc nahradili Šorfa šestým hráčem do pole. Defenzíva pražského týmu se při power play Tábora pořádně zapotila, ale nakonec jeho nápor ustála a v čase 59:59 navíc Bříška vtiskl zápasovému stavu konečnou podobu – 3:5.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Taková prohra samozřejmě bolí mnohem víc, než kdyby nás soupeř jasně přehrál po oslnivém výkonu. Už jen proto, že jsme neodehráli špatný zápas. Všichni ale cítíme, že jsme Kobře k výhře zase dopomohli vlastní nezodpovědností v určitých okamžicích zápasu. Do utkání jsme přitom vstoupili dobře, plnili jsme to, co bylo potřeba, a odrazilo se to i na skóre. Ve druhé třetině jsme bohužel doplatili na vyloučení a tak kvalitní tým, jaký sem dnes trenér Kobry přivezl, to umí potrestat. Ve třetí části jsme nedokázali zúročit řadu vyložených šancí, a pak úplně zapomeneme na hráče před brankou, který nám dá naprosto bez odporu vítězný gól. To se prostě nesmí stát… V závěru jsme nesehráli vůbec špatně power play šest na čtyři, ale bohužel už z toho nic nebylo.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality