Fanoušci HC Tábor okusí chutný a zábavný předkrm před play-off: středeční duel s Duklou Jihlava

22.02.2016 22:34, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC mají za sebou kompletní program základní části druhé ligy a před sebou vrcholné boje v play-off.

Fanoušci HC Tábor okusí chutný a zábavný předkrm před play-off: středeční duel s Duklou Jihlava

HC Tábor - HC Dukla Jihlava

2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Středa, 24.2.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Březina (Matušík, Kellner), 28. Matušík (Březina, Kanov) - 18. Jergl (Prokš, Kolář), 32. Bilčík (Kolář), 33. Prokš, 60. Kolář.

Rozhodčí: Macák - Dančišin, Kreuzer.   Vyloučení: 7:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:37   Diváci: 1249

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Kolomý - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Březina - Seidl, Zayml, Blažek.

HC DUKLA JIHLAVA: Honzík (41. Škarek) - Zadražil, Bilčík, Dobrovolný, Grebenyuk, Šafář, Šimek, Štebih, Parýzek - Diviš, Prokš, Beránek, Jergl, Mrňa, Anděl, Seman, Kolář, Melenovský, Kohout, Harkabus, Skořepa.

Na jejich start si ovšem tentokrát budou muset počkat o poznání déle. Nový herní systém dodal do programu soutěže ještě předkolo play-off, ze kterého vzejdou zbylí dva čtvrtfinalisté. Až po skončení těchto sérií hraných na dva vítězné zápasy se Kohouti dozvědí jméno svého soupeře.

 Nepříjemné čekání na vstup do vyřazovací části ovšem vyplní nejen trénink, ale také jeden atraktivní duel, který se hraje u Jordánu už tuto středu od 17 hodin. Soupeřem táborského týmu se v něm stane druhé nejúspěšnější mužstvo vyšší WSM ligy: Dukla Jihlava.

Jihlavští jsou na koni

Návštěvu hráčů z Vysočiny by si hokejoví fandové z Tábora a okolí rozhodně neměli nechat ujít. Svěřenci trenéra Petra Vlka odehráli základní část druhé nejvyšší soutěže ve velkém stylu a důkazem toho je jejich konečné druhé místo v tabulce. Až za nimi přitom skončili takoví soupeři jako Motor České Budějovice, Slavia Praha a další. 

 Do sezony neměli jihlavští hokejisté nijak závratný nástup, postupem času ovšem pobývali na vítězné vlně stále častěji. Do privilegovaných pater WSM ligy je nakonec katapultovala především skvělé období mezi 28. říjnem a 30. listopadem, během kterého vyhráli jedenáct utkání v řadě za tři body. Vzápětí už znovu začali střídat dobré chvíle s těmi slabšími, v samém závěru ovšem znovu zazářili a díky nesmírně cenným výhrám nad Motorem a v Havířově si zajistili lichotivou druhou příčku.

Také pro jihlavský celek je středeční duel v Táboře jedinou zápasovou položkou v přípravě na vyřazovací boje. Dá se proto předpokládat, že z Horácka dorazí na jih Čech maximálně silný tým. Diváci se tak mohou těšit na řadu zajímavých hráčů. Jedním z nich je například šestnáctiletý brankářský megatalent českého hokeje Jakub Škarek, ale za pozornost stojí většina hráčů jihlavského kádru od nedávných extraligových harcovníků Michala Důrase, Marka Melenovského, Jiřího Dobrovolného a dalších až po slovinského reprezentačního beka Mihu Štebiha.

Z domácí šatny

Z programu táborských hráčů vypadl po sobotní kanonádě s Bílinou pondělní trénink. Sejdou se až dnes večer, ve středu odehrají duel  Jihlavou, a pak už se budou důkladně připravovat na čtvrtfinálové boje.

 „Na utkání s Jihlavou se těšíme. Víc než desetidenní pauza bez zápasu by nebyla příjemná,“ říká kapitán domácí družiny Jakub Matušík.

 Zápas s jedním z nejlepších prvoligových mužstev je bezesporu obrovským lákadlem i pro táborské fanoušky. Na letní předsezónní duel s Motorem České Budějovice dorazilo zhruba patnáct stovek diváků. Kolik jich ve středu naláká další atraktivní sok?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality