Favorit to doma v Kotlině neměl snadné, ale táborští střelci znovu mlčeli

06.12.2018 00:42, autor: Pavel Šácha

Dlouhých sto čtyřicet jedna minut už čekají táborští hokejisté na vstřelený gól. Středeční duel v Havlíčkově Brodě měl s tím sobotním proti Šumperku vůbec mnoho společného: bojovný a nebojácný projev táborského týmu, který držel favorizovaného soupeře až do poslední části hry v nejistotě, výtečný výkon mladého brankáře Daniela Vecky, ale bohužel i hrozivou nulu v kolonce vstřelených branek.

Favorit to doma v Kotlině neměl snadné, ale táborští střelci znovu mlčeli

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Středa, 5.12.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Kopic (Chlubna, Milfait), 50. Milfait (Voříšek), 52. Voříšek (Chlubna, Milfait), 56. Třetina (Voříšek, Přidal).

Rozhodčí: Veinfurter - Roischel, Bohuněk.   Vyloučení: 9:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:24   Diváci: 378

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Marek) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd, Kopic – Přidal, Třetina, Michálek, Chlubna, Voříšek, Milfait, Blinka, Ludvík, Beneš, Kuchta, Holenda, Kozlík.

HC TÁBOR: Vecka (M. Novák) - Kachyňa, Skočovský, Havran, Hajič, Pechánek, Duben - Blažek, Zayml, Řezáč - Sladkovský, Matušík, Březina - Prášek, Hrala, Syrovátka.


Havlíčkobrodský favorit vtrhl do zápasu jako tsunami na pobřeží. Táborský gólman Vecka si během úvodní minuty připsal čtyři ostré zákroky, a ještě si musel na pomoc přivolat potřebný kus štěstí. Hosté procitli po slibné šanci Blažka, kterou sice Novák zneškodnil, ale právě od té chvíle se také oni výrazně podíleli na rychlém tempu střetnutí. V příštích minutách herně rovnocenné partie se oba celky prostřídaly v početní výhodě, ale žádná ze zkrácených přesilových her ke gólu nevedla. Táborští hráči si s favoritem nikterak nezadali, přestože bruslaři působili při svých pobytech v útočném pásmu přece jen nebezpečnějším dojmem. S bezbrankovým stavem nakonec zahýbal až úvod 16. minuty. Při signalizovaném faulu Jihočechů Vecka prvotní hrozbu odvrátil, ale akce pokračovala a na Kopicovu ránu po přihrávce Chlubny už mladík v táborské kleci zareagovat nemohl – 1:0. Na konci 17. minuty mělo blízko ke gólové odpovědi duo Syrovátka - Hrala, ale prvně jmenovaný neměl dostatek času ani prostoru k přesnější koncovce.

Děj druhé periody odstartoval výpad táborského forvarda Zaymla, ale Novák jeho jedovatou střelu vytěsnil nad branku. O necelé dvě minuty později si neodbytní členové třetí táborské řady vynutili faul, ale přesilovka kohoutů Nováka v domácí brance z klidu nevyvedla. Další minuty prostředního dějství se odehrávaly podle totožného scénáře jako první třetina. Hosté od Jordánu nepouštěli obávaného protivníka do souvislého tlaku a dobrým pohybem ho nutili myslet i na defenzivní práci. Když se ale Bruslaři v útočném pásmu přece jen dokázali usadit, dokázali být mimořádně kousaví, ale i ty největší příležitosti se roztříštily o výborně chytajícího Vecku.

V úvodu třetí části nezužitkovali Táborští zbytek přesilové hry a bezprostředně po ní měli naopak velké starosti, ale horké chvilky přečkali bez úhony. Ve 44. minutě ztroskotal se svou tutovkou na skále jménem Vecka také Voříšek. O čtyři minuty později se hostující družina ocitla suverénně nejblíže k vyrovnávajícímu zásahu. Opět se ale ukázalo, že je letos v nemilosti hokejových bohů, protože povedenou střelu Blažka zastavila za již překonaným Novákem spojnice tyčí. Tento moment se stal pohříchu posledním pozitivem táborského pobytu v Kotlině. Zbytek utkání si vzali pod svou režii domácí hráči a třemi gólovými momenty v necelých šesti minutách náležitě zvedli náladu svým fanouškům. Všechny přitom prošly pečlivýma rukama prostovlasého brodského kouzelníka Voříška. V čase 49:07 těžil z jeho nabídky Milfait a na domácí střídačku konečně nastěhoval potřebný klid – 2:0. V 52. minutě zůstal právě Voříšek zapomenutý před Veckovou brankou a dostatek času pro zakončení zhodnotil s chladnokrevnou bravurou – 3:0. Když pak někdejší táborský forvard v přesilovce naservíroval puk před prázdnou klec Třetinovi, nebylo o triumfu třetího týmu tabulky nejmenších pochyb – 4:0. V samém závěru si ještě bojovník Blažek vykoledoval na domácích obráncích dva fauly (ten druhý po rázném průniku až před brodskou klec), byť jen čestný úspěch kohoutů se ale nenarodil.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "Nemůžu říci, že bychom odehráli špatný zápas. V určité fázi nás ale zbytečně srazí nějaká individuální chyba, a nedrží se nás ani štěstí. Brod má zkušené mužstvo. Nám se zbortila hra až po druhém gólu, kdy jsme inkasovali z původně pokryté situace tři na tři. Snažíme se odpoutat od tlaku, který na nás je. Mužstvo v zápase ukázalo skvělé nasazení a od toho bychom se měli odrazit. Bohužel jsme se opět nedokázali prosadit, zatímco soupeř ty góly dal a zaslouženě vyhrál. My se bohužel potýkáme s početnými absencemi hráčů a trápí nás skladba týmu. Dáváme dohromady jiné mužstvo na středu a jiné na sobotu. Není to rozhodně ideální... I když jsme teď o nějaké hráče posílili, stále potřebujeme kádr zkvalitnit, abychom udrželi konkurenceschopnost."        

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality