Generálka na ligové boje je tady, Táborští v úterý přivítají Havlíčkův Brod

07.09.2015 21:27, autor: Pavel Šácha

Druholigoví hokejisté Tábora projdou už v úterý generální zkouškou na víkendový start mistrovské soutěže. Na domácím stadionu stanou proti Bruslařům z Havlíčkova Brodu.

Generálka na ligové boje je tady, Táborští v úterý přivítají Havlíčkův Brod

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Úterý, 8.9.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 21. Polodna (Krätzer, Semrád), 25. Matušík (Havran) - 18. Endál (Vala)

Rozhodčí: Talpa - Deim, Hřídel.   Vyloučení: 7:7   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1   Střely: 32:22   Diváci: 300

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Krätzer, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Březina, Zayml (41. Mrkvička), Blažek (41. T. Hájek).

BK HAVLÍČKŮV BROD: Dusík (31. Zvolánek) - Pecen, Vala, Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kolda - Přidal, třetina, Endál, Chlubna, Kozlík, Kuchta, Kondratěv, Vlasov, Ludvík, Havel, Cejpek, Hlídek.

 Hokejoví obyvatelé Kotliny byly v poslední dlouhé řádce led zvyklí na působení ve druhé nejvyšší soutěži. Uplynulý ročník je ale zastihl ve všeobecné nepohodě, která vyvrcholila pádem do druholigových vod. Na startu letošní přípravy ovšem udělali Havlíčkobrodští za minulostí výraznou čáru a pod novým názvem Bruslařský klub se pustili do budování nového týmu. Trenérských otěží se ujal tradičně ambiciózní kouč Aleš Totter a jeho družina postupně nabrala velmi zajímavou podobu. 

 Jednoznačně nejvýraznějšími postavami havlíčkobrodského kádru jsou tři muži, kteří mají zkušenosti s působením v nejvyšší soutěži. Velezkušený obránce Miroslav Duben, jenž bude zároveň u Bruslařů působit v roli hrajícího asistenta, posbíral na extraligové scéně úctyhodných 721 startů v barvách Jihlavy,  Pardubic, Liberce, Karlových Varů a Mladé Boleslavi. Kapitánské „céčko“ přijal po návratu do mateřské Kotliny impulzivní dříč a šikula Miroslav Třetina. Na kontě má sice jen 35 extraligových účastí v barvách Slavie, o soutěž níž ovšem patřil dlouhá léta k nepřehlédnutelným postavám. V elitní formaci s ním bude nastupovat další muž s extraligovou minulostí Lukáš Endál. Nejzajímavější hokejová léta prožil v pražské Slavii, ale později oblékl i dres Pardubic. Jeho posledním působištěm byl polský HK Sanok.

 Velmi zajímavou výztuhou brodské družiny je angažování tří ruských mladíků, obránce Igora Loginovského a útočníků Jevgenije Kondratěva a Kirila Vlasova. V brance budou Bruslaři spoléhat na extřebíčského Lukáše Dusíka.

 Pro táborské trenéry představuje úterní duel poslední studijní materiál pro poskládání zahajovací druholigové sestavy, což se zatím jeví jako tvrdý oříšek. S největší pravděpodobností doznají zatím vcelku ustálené formace několika proměn. A protože by měl Havlíčkův Brod patřit k tomu nejlepšímu, co nový druholigový ročník fanouškům nabídne, mohl by se zápas na ledě Kohoutů proměnit v opravdu zajímavou konfrontaci. Zajímavé je, že zatímco pro táborské hráče se stane generálkou, jejich sok má v plánu ještě páteční střetnutí ve Světlé nad Sázavou. Do ligy totiž naskočí až ve středu 16. září doma proti Kolínu (původně zahajovací duel v Sokolově byl odložen). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality