Hezký hokejový večer dostal sladkou tečku v podobě cenného domácího triumfu

11.12.2021 17:20, autor: Pavel Šácha

Svátečně laděný šlágr 22. kola proti Kobře Praha se táborským hokejovým barvám povedl na výbornou. Šťastní fandové si v aukci zajistili slušivou edici vánočních dresů, ve kterých domácí kohouti nastoupili, na podporu malé Táničky se společnými silami vybralo téměř 40 tisíc korun a v neposlední řadě uvízly na kontě táborské hokejové party tři body za vítězství 3:1.

Hezký hokejový večer dostal sladkou tečku v podobě cenného domácího triumfu

HC Tábor - HC Kobra Praha

3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Sobota, 11.12.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Endál (Matušík, Šulek), 18. Seidl (Matušík, Šulek), 29. Zayml (Prášek, Zíb) - 45. Šťastný (Tondr, Šteiner).

Rozhodčí: Šperl - Gottsch, Jurak.   Vyloučení: 6:8   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1   Střely: 40:34   Diváci: 999

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Hajič, Hubata, Černý, Havelka, Radoš, Pařízek, Čížek - Zíb, Zayml, Prášek - Šulek, Matušík, Seidl - Hasman, Dančišin, Endál - Chocholoušek, Matiášek.

HC KOBRA PRAHA: Michajlov (Sochůrek) - Šteiner, Duda, Knesl, Ženíšek, Holý, Ryzák, Janda - Bříška, Tondr, Šťastný, Janča, Havrda, Mucha, Heldák, Hrubý, Zídek, Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka.

Úvodní dvacetiminutovka ostře sledovaného duelu nabídla výtečný hokej se znatelnou nadvládou domácího týmu. Pražané byli pro Kolářovu branku extrémně nebezpeční výhradně při dvou přesilových hrách, v obou ale narazili na houževnatou domácí defenzívu a pozorného Koláře. Právě hra v početní výhodě nakonec nasměrovala táborské mužstvo k zaslouženému vedení. Na přelomu 16. a 17. minuty usedli v krátkém sledu po sobě na lavici hanby Hlinka s Bříškou a kohouti jejich nabídky promptně využili. V čase 16:37 si po Matušíkově přihrávce našel ideální palebnou pozici Endál a lapačka slávistického hosta v brance Kobry Michajlova se mihla vzduchem pozdě - 1:0. Na konci 18. minuty doputovala další zdařilá přesilovková kombinace Táborských k Seidlovi, a ani s jeho zakončením toho nemohl Michajlov moc dělat – 2:0.

Na začátku druhé části Jihočechům herní otěže v rukách několikrát proklouzly, pak se jich ale znovu pevně chopili a nechali svému soupeři jejich kratší konec. Přesně po osmi minutách hry se to promítlo i do skóre. Po relativně dlouhé a náročné práci v obranném pásmu podnikli domácí hráči rychlý výpad, Prášek dobře načasoval přihrávku od levého mantinelu na Zaymla, a ten si s koncovkou poradil znamenitě – 3:0. O tři minuty později se tentýž táborský forvard po krásné souhře Hajiče řítil sám na gólmana host znovu, tentokrát mu ale při blafáku sjel puk z hole a ze šance sešlo. Hokejisté Kobry se do první výrazné šance ve druhé třetině ocitli až ve 36. minutě a Kolářovi bylo pořádně horko, závar před svou klecí ale nakonec bravurně ustál. V závěru prostřední periody už se narodilo víc vyloučení než šancí a v platnosti zůstal průběžný výsledek 3:0.

Na začátku závěrečného dějství domácí přečkali zbytek oslabení při vyloučení Šulka. Brzy po jeho návratu prosvištěla do velké šance dvojice Endál, Prášek, ale Michajlov si s ní poradil. Tímto okamžikem vyvrcholily ofenzivní choutky táborské družiny. Zatímco v předchozích dvou částech utkání v útočné činnosti dominovaly, v té poslední jako by na ně přece jen dosáhl stín předchozího kolapsu s týmem Klatov. Tento dojem umocnil začátek 45. minuty, kdy hráči Kobry vytvořili na domácí branku obrovský tlak; jejich první dvě střely ještě Kolář dokázal zlikvidovat, po třetí dorážce Šťastného do odkryté části své klece se natahoval marně – 3:1. O necelé tři minuty později bylo kohoutům pořádně horko v dalším početním oslabení, ale trvalý nápor elitní formace hostů nakonec přečkali. Tímto počinem upevnili základy pozdějšího vítězství a bez výrazných starostí – byť s lehkou dávkou herní nejistoty – dovedli povedené střetnutí k naprosto zaslouženému tříbodovému triumfu.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Chtěli jsme napravit předchozí nezdar ze zápasu proti Klatovům a jsme rádi, že se nám to podařilo. První třetina byla z naší strany výborná a důležité bylo, že jsme vystavěli základy vítězství dvěma využitými přesilovkami. Na druhé straně bylo hrozně důležité, že se nám podařilo ubránit nebezpečné přesilové hry soupeře. To byly dva hlavní segmenty, které rozhodly o našem vítězství. Řekl bych, že bylo naprosto zasloužené. Kluci si za dnešní zápas rozhodně zaslouží pochvalu. Do konce roku nám zbývají ještě tři utkání, ve kterých samozřejmě chceme uspět.“  

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality