Hrůzostrašná první třetina zlomila hráčům Tábora vaz, stíhací jízda přišla vniveč

25.09.2021 10:42, autor: Pavel Šácha

Táborským hokejistūm se daleká sobotní cesta do Chebu nevyplatila. Po hrubě zpackané úvodní dvacetiminutovce prohrávali s domácím Stadionem vysoko 0:5, a přestože se z tohoto šoku oklepali, hrůzostrašné manko už úplně vymazat nedokázali.

Hrůzostrašná první třetina zlomila hráčům Tábora vaz, stíhací jízda přišla vniveč

HC Stadion Cheb - HC Tábor

8:7 (5:0, 1:2, 2:5)

Sobota, 25.9.2021 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Křemen (Troška, Prošek), 6. Zavřel (Trapl), 9. Kořán (Křemen, Strýček), 16. Trapl (Kořán), 19. Křemen (Stejskal, Kropáček), 39. Prošek (Leština, Troška), 42. Křemen (Holub, Troška), 54. Křemen (Kropáček, Strýček) - 33. Endál (Kříž), 37. Hasman (Škoda, Kříž), 41. Matušík (Endál, Černý), 43. Dančišin (Kříž, Zayml), 54. Hajič (Zayml),58. Endál (Matušík), 60. Seidl (Dančišin, Endál).

Rozhodčí: Pastier - Tichý, Pěkný.   Vyloučení: 10:6   Využití: 2:5   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:2, 6:2,6:3, 7:3, 7:5, 8:5, 8:7   Střely: 23:52   Diváci: 236

HC STADION CHEB: Kašpar (Vecka) - Troška, Kořán, Zavřel, Leština, Strýček, Vápeník, Stejskal - Fečo, Kropáček, Krutina, Kuluris, Křemen, Holub, Hafijanič, Prošek, Šťastný, Novotný, Trapl, Krejsa.

HC TÁBOR: Dvořák (9. Kolář) - Kříž, Radoš, Černý, Hajič, Zíb, Pařízek, Havelka - Hasman, Škoda, Matiášek - Seidl, Matušík, Endál - Dančišin, Zayml, Bárta - Prášek.


Vypadalo to, jako by táborští hráči po cestě do Chebu usnuli hlubokým spánkem a zdál se jim hrozivý sen. Než z něj procitli, prohrávali s nadšeně hrajícím protivníkem 0:5 a bylo zřejmé, že jim chebský průvan právě zabouchl dveře k dalším druholigovým bojům. Obzvlášť mrzutý byl start do zápasu pro brankáře Tadeáše Dvořáka. Ten si při své sezonní premiéře sáhl jedinkrát na puk, třikrát inkasoval z holí Křemena, Zavřela a Proška a po oddechovém čase, který si hostující trenéři vybrali, už se do branky nevrátil. Ani jeho nástupce Kolář však nebyl ušetřený dvojí gólové pohromy a po trefách Trapla a Křemena se jen smutně ohlédl - 5:0.  

Od druhé části hry už se chebským divákům i hlasité skupince táborských fanoušků představil v bílých dresech úplně jiný tým. Znatelná herní i střelecká převaha se dlouho do skóre nepromítala. Prapor Jihočechů pozvedl až ve 33. minutě Endál přesnou ranou nad rameno brankáře Kašpara. Když se k němu o čtyři minuty později připojil i Hasman a pohotovou tečí přidal druhý gól hostů, zavoněl nad ledem odér možného dramatu. V čase 38:48 ovšem chebský forvard Prošek potrestal vyloučení Pařízka a před odchodem do kabin ustanovil průběžný výsledek 6:2.

Ke cti táborského mužstva slouží, že si poslední třetinu vzali pevně pod svou režii a drželi svého soupeře zamčeného v jeho obranném pásmu. Dopomohlo k tomu i bleskové využití přesilové hry pěti proti třem, kterou zužitkoval Matušík jen osmadvacet sekund po nástupu do třetí periody – 6:3. Jenže… Pokaždé, když se Táborští mocně nadechli k další mohutné ofenzívě, uvolnili domácím hráčům stezku k bleskovému brankovému kontru. Na Matušíkův přesný zásah odpověděli Západočeši už po minutě a půl, kdy Křemen dovršil svůj hattrick – 7:3. Z pokračujícího tlaku táborské družiny vyplynuly góly Dančišina a Hajiče znamenající slibné snížení na 7:5, jenže tentokrát stačilo Křemenovi k brankové pojistce pouhých jednadvacet vteřin – 8:5. I při takovéto konstelaci ale dovedli táborští hokejisté utkání k dramatické koncovce, to když se v 58.minutě podruhé prosadil Endál a 45 sekund před závěrečnou sirénou propadla za Kašpara střela Havelky při hře bez brankáře – 8:7. Zbývající časový úsek byl však příliš krátký na to, aby hosté dovedli svůj mohutný finiš k prodloužení. Jak moc je v tu chvíli muselo mrzet selhání v úvodním dějství…!

Arpád Györi, trenér HC Tábor:

„Hrál se divoký zápas s divokým výsledkem. My jsme se vůbec nepoučili z předchozího utkání s Havlíčkovým Brodem a začátek byl z naší strany katastrofální. Sice jsme se pak od druhé třetiny dokázali vrátit do hry, byli jsme hodně aktivnější a soupeře výrazně přestříleli, ale pokaždé, když jsme se k němu dotahovali, tak se nám zase vzdálil. Nakonec to ještě bylo drama, ale utkání jsme si prohráli už dříve a úplně sami. Musíme změnit hodně věcí hlavně z hlediska přístupu a vyříkat si to, protože nás čeká ještě hodně zápasů."     

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality