Kdepak mráz...! Břeh řeky Otavy v sobotu roztaje žhavou atmosférou derby IHC Písek vs. HC Tábor

22.01.2016 01:36, autor: Pavel Šácha

Už jen desítky hodin dělí hokejové fanoušky z Tábora a Písku od další konfrontace jejich druholigových oblíbenců. Tentokrát k ní dojde v sobotu od 17 hodin na pravém břehu řeky Otavy.

Kdepak mráz...! Břeh řeky Otavy v sobotu roztaje žhavou atmosférou derby IHC Písek vs. HC Tábor

IHC Králové Písek - HC Tábor

2:5 (0:2, 0:3, 2:0)

Sobota, 23.1.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 46. Pašek (Vlček, Procházka), 50. Růžička (Koutenský) - 6. Matušík (Klíma, Kellner), 15. Vaniš (Matušík), 22. Přibyl (Seidl), 26. Zayml (Boháč), 34. Matušík (Klíma).

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Šimán.   Vyloučení: 8:6 - navíc Ferebauer (Písek) neproměnil trestné střílení.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:5, 2:5   Diváci: 1175

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Panec (26. Pipek) - Procházka, Jirků, Hanus, Škopek, Hřebíček, Pavlíček, Koutenský, Hrubý - Ciboch, Vlček, Urbanec, Sýbek, Bernad, Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička, Novák, Volf.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Klíma, Kanov, Semrád, Hlaveš, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Matušík, Polodna - Krätzer (17. Zayml), Přibyl, Seidl - Březina, Boháč, Vaniš.

Vizitka rivala

Domácí novic se vrátil na republikovou hokejovou mapu po dvou sezonách strávených v kraji, kam jej po letitém účinkování v první lize přivedly finanční problémy. Pro svou obnovenou premiéru ve druhé lize postupně poskládal velmi zajímavý kádr, který však poměrně dlouho střídal úspěchy s nepříznivými výsledky.
 Až Mikuláš nadělil písecké družině formu jako hrom. V následujících devíti zápasech v řadě ztratila pouhopouhé čtyři body, a to vinou zbytečné porážky od Trutnova (2:4) a jiného domácího klopýtnutí s Děčínem (7:6 po nájezdech). Není proti divu, že parta kolem ostříleného kouče Karla Slabého vylétla v tabulce až na současné 7. místo. Namísto obav o start v předkole play-off tak Písečtí směle pokukují po přímém postupu do čtvrtfinále. Na aktuálně šestou Kobru Praha ztrácejí jen dva body a už ve středu je čeká na pražském Braníku vzájemný souboj s tímto soupeřem.

Písečtí tahouni

 Rozmanitý kádr s řadou mladých hráčů a několika zkušenějšími harcovníky se tak těší u budoucích soupeřů včetně HC Tábor oprávněnému respektu.

 V brance si zapsal nejvýraznější porci minut na ledě Michael Panec, který patřil v  předchozích sezonách ke stálému inventáři táborského týmu, V posledním vítězném střetnutí na ledě Nymburka (5:3) ovšem dostal příležitost jiný extáborský gólman Václav Pipek.

 Nízký věkový průmět obranných řad kazí pouze šestatřicetiletý Pavel Procházka. hlavní protagonista televizních reklam na prostředek pro podporu erekce a stálý obyvatel píseckého zimního stadionu Pavel Procházka. Podle očekávání je s 19 kanadskými body (5 gólů + 14 asistencí) suverénním lídrem domácí defenzívy.

 Ozdobou píseckého účinkování ve druhé lize je v současnosti především ofenzíva. Statistikám vévodí mimořádně šikovný hračička Filip Vlček, který posbíral 41 bodů za 17 branek a 24 gólových přihrávek. V patách má svého staršího parťáka z útoku Jana "Bohouše" Sýbka (16+23), přes dvacetibodovou hranici už se stihli přehoupnout ještě Josef Urbanec (19+10), českobudějovický pomocník Ladislav Marek (16+9) a staronová tvář z Klatov Jakub Bernad (9+13).

První vzájemný duel

Na říjnový první střet jihočeských rivalů nebude nováček sídlící za nejstarším kamenným mostem ve střední Evropě vzpomínat v dobrém. Do poloviny utkání sice držel nerozhodný stav 1:1, pak už ale podlehl rostoucímu tlaku favorizované táborské družiny a odvezl si domů jednoznačnou porážku 1:7.

Z táborské šatny

Kohouti prožívají v poslední době vskutku mimořádně druholigové dny. Nejprve se vinou téměř legendárního zákroku Martina Tondra na rozhodčího Patrika Vokřála nedohrál duel s Jabloncem. O týden později se druhý tým tabulky z Tábora vydal do Klášterce nad Ohří a po nevýrazném výkonu překvapivě podlehl domácím hráčům 1:2. V tomto týdnu si navíc Táborští vybrali v soutěži neplánované volno, to když byl odložen jejich domácí zápas s Pelhřimovem vinou výskytu příušnic v soupeřově šatně.

 Nepříjemnou prodlevu v zápasovém kalendáři vyplnilo táborské mužstvo poctivou přípravou na zbylá utkání základní části. Jeho trenéři tak mohli ustálit poměrně výrazné změny, kterými protkali sestavu svého týmu po nevydařeném kláštereckém vystoupení.

 Nejbližší prestižní bitva je pochopitelně  žhavým tématem tohoto týdne. To platí i pro fanoušky HC Tábor, kteří se na derby do Písku chystají. Svému týmu budou opět oporou a dá se předpokládat, že se i jejich zásluhou načas promění písecký stadion ve vroucí druholigový kotel. Který ze soupeřů ho bude opouštět spokojenější?  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality