Kohouti bojovali, ale na Kolín to nestačilo

14.02.2014 11:18, autor: Jiří Jelínek

SC Kolín - HC Tábor

2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Čtvrtek, 13.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Kadlec (Šafránek, Šifta), 58. Morkes (Valášek)

Rozhodčí: Vokřál - Ledinský, Beránek   Vyloučení: 6:8 navíc 10min OT NESP Kadlec (KOL)   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:0, 2:0   Diváci: 770

SC KOLÍN: Sejpal (Moravec) – Holada, Pácal, Kulhánek, Hanzl, Pýcha, Skokan, Muláček – Jankovský, Valášek, Morkes – Šifta, Šafránek, Kadlec – Ježek, Mejzr, Malý – Semirád

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Heršálek "A", Kanov "A", Klíma, Hájek A., Liška - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Sladký, Hájek, Seidl

Souhrn

Ve včerejším utkání, které odehráli táborští hokejisté v Kolíně, začali lépe domácí. Kozlové hned ve druhé minutě dostali přesilovou hru, ale tu nevyužili. Jenže netrvalo dlouho a po Šafránkovo přistrčení se z kruhů parádně trefil Kadlec – 1:0. Oba týmy si pak vyzkoušely další přesilovou hru, jenže bránící mužstva byli vždy úspěšnější. Ve vlastním oslabení dokonce ujela dvojice Mařík a Matušík. Druhý jmenovaný dostal pěknou nahrávku a byl sám před brankářem, jenže byl zahákován a golman jeho střelu vytěsnil. Hrálo se tedy ve čtyřech na obou stranách. Hokej byl velký boj, jak by se slušelo od dvou týmů z předních pozic tabulky. V patnácté minutě se před brankářem ocitl Nedorost, když pěkně tečoval Černého nabídku, jenže těsně nad branku. Havran byl poté úplně sám mezi kruhy, ale branka byla opět minuta. Další šanci měl Martin Mařík, který obešel dva protihráče, jenže tváří v tvář brankáři neuspěl. Třetina končila další neúspěšnou táborskou početní výhodou.

Hned v začátku druhé periody dobře střílel Kadlec, jeho střela byla ještě tečována, ale vše si dobře pohlídal Tomáš Klestil. Na druhé straně střílel Jan Kanov, k dorážce se hned dostal Krätzer, ale Sejpal byl výborný. V dalším oslabení Táborští špatně rozehráli a Šifta byl před Klestilem úplně sám. Táborský brankář ale předvedl parádní zákrok vyrážečkou a proti dorážce zase vytáhl lapačku. Po polovině utkání jeli domácí tři na jednoho, Šafránek dostal puk do dobré pozice, ale mířil mimo branku. Před koncem třetiny se dostali i kohouti do přečíslení, ale Martin Havran z mezikruží vyprášil Sejpalovu lapačku.

Ve druhé minutě třetí třetiny se vytočil Vojtěch Mrkvička zpoza brány, přistrčil na brankoviště Nedorostovi, jenže puk znovu mířil mimo. Obrovskou šanci měli kohouti ve 47. minutě. David Kellner střílel z pravého kruhu, brankář jeho bombu vyrazil a dorážka Mrkvičky projela podél brankové čáry. Šanci měli i Kozlové. Mejzr dostal přihrávku do jízdy na levém křídle a svou pumelicí rozvlnil jen síť za brankou. Za Tábor vyslal dělovku od modré Havran, dorážel Sladký, ale Sejpal odvedl dobrou práci. Dvě minuty před koncem utkání přišlo rozhodnutí. Jednu z mnoha přesilových her využil kolínský Morkes dorážkou z bezprostřední blízkosti a bylo to 2:0. V poslední minutě měl šanci Matušík, ale na výsledku se už nic nezměnilo.

Kohouti v Kolíně neodehráli špatné utkání a často chybělo ke skórování trochu štěstí. Díky výhře se Kolín dotáhl na Tábor na rozdíl jediného bodu. Tábor tak musí z posledních dvou utkání získat minimálně pět bodů, aby měl jistotu druhé pozice. Kohouti totiž mají s Kolínem lepší vzájemné utkání.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality