Kohouti jasně přehráli sousední Milevsko

29.08.2013 19:17, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Milevsko 2010

6:3 (1:0, 4:2, 1:1)

Středa, 28.8.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Sladký (Matušík, Hájek), 24. Mařík (Krätzer), 26. ? (?), 35. Krätzer (Ošmyk), 35. Hájek (Mařík, Matušík), 37. Hájek (Sladký, Heršálek) - 22. Novák (Štych), 40. Hamerle (Urbanec, Procházka), 54. Nikodém

Rozhodčí: Pešina - ?,?   Vyloučení: 6:6 navíc TH Liška (TAB), 10min OT Sýbek, Fořt (MIL)   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3   Diváci: 400

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Liška, Ošmyk, Heršálek, Kanov, Kakos, Černý, Klíma - Kellner, Mařík, Krätzer - Matušík, Hájek, Sladký - Kouřil, Kratochvíl, Kolomý - Perník

HC MILEVSKO 2010: Pipek (35. Lehečka) - Hlinka, Mároši, Korous, Nikodém, Novotný, Srdínko, Procházka, Hamerle, Sýbek, Urbanec, Bartůňek, Štych, Fořt, Vejchoda, Novák, Čunát, Dvořák, Homolka, Somerauer

Souhrn

 Odvetné utkání s Milevskem začali kohouti velice aktivně a hned v první minutě si vytvořili několik dobrých šancí. Zejména šance Jakub Krätzera v úvodních vteřinách volala po gólu. Ten si projel po pravém křídle nikým neatakován a jeho střelu vytáhl Pipek jen se štěstím. Vzápětí měl velkou šanci Hájek, jenž střílel téměř do odkryté branky. Gólu zabránil tygřím skokem znovu hostující brankář. Následovaly dvě přesilové hry Tábora a zajímavá byla až ta druhá. V ní se urodila krásná Kolomého střela z první, tu vytáhl ze šibenice skvělý Pipek vyrážečkou. Branka padla až vteřinu po trestu na milevské straně. Matušíkovu přihrávku přes brankoviště doklepl do prázdné klece Sladký – 1:0. Za okamžik zkoušel Pipkovu pozornost Kellner, ale na jeho backhandovou střelu si brankář počkal. Dvě minuty před koncem první periody vstřelil Tábor branku. Ošmyk poslal od modré dělovku do šibenice, ale hra byla přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Druhou třetinu začal Tábor znovu náporem první lajny, paradoxně však šli právě kohouti do oslabení, ve kterém inkasovali. Štychovo nahození od modré čáry pěkně tečoval Ivo Novák přesně nad Klestilovo rameno – 1:1. Vyrovnaný stav vydržel pouze minutu. Krásnou akci předvedl Martin Mařík, jenž projel celou útočnou třetinu a střelou do horního rohu nedal hostujícímu brankáři šanci – 2:1. O dvě minuty později měli další velkou šanci kohouti. Heršálkovo nahození od modré dorážel do opuštěné klece Kouřil, ale trefil jen brusli padajícího obránce. Další akce kohoutů už ale skončila brankou. Pipek vyrazil puk, před brankou vznikla trma vrma a jeden z táborských hokejistů dokázal uklidit puk do sítě – 3:1. Následovala další přesilovka kohoutů, v níž si Tábor vytvořil pěkný tlak a dobrou příležitost měl Matušík. Ten však trefil znovu jen skákajícího obránce. Do čtyř šli i domácí a tak se hrálo čtyři na čtyři. Kohouti byli stále jasně lepším týmem a měli další šance. Jmenovitě Krätzer a Hájek, ani jeden však na Pipka nevyzrál. Kouřil poté obral o puk milevského obránce a faulován pálil jen jednoruč, kohouti tak šli do další početní výhody. V té dostal hodně prostoru u pravé tyče Jakub Krätzer a natřikrát protlačil puk až za Václava Pipka – 4:1. V téže minutě mělo velkou příležitost i Milevsko. Domácí obránce namazal Novotnému a ten byl zcela sám před Tomášem Klestilem, jenž vytasil krásný zákrok. Tato minuta byla skutečně skvostná, protože se znovu rozsvítilo červené světlo za milevským brankářem. Mařík našel zpoza branky Tomáše Hájka, ten se nerozpakoval a střelou z první překonal Pipka, čímž jej vyhnal na střídačku – 5:1. V posledních vteřinách třetiny ještě Milevsko vstřelilo branku. Procházkovo střela od modré čáry byla několikrát tečována a tak tak se dokutálela za brankovou čáru – 5:2.

Třetí část hry již tolik vzruchu nenabídla, byla poznamenána hlavně spoustou vyloučení na táborské straně, a tak se hrálo hlavně na polovině domácích. Ve 46. minutě trefil Ondřej Liška loktem milevského hráče a vyfasoval trest ve hře, kohouti se tak museli 5 minut bránit a Liška odkráčel do kabiny. Početní výhodu si bývalí „vzduchotechnici“ příliš neužili, protože za katr putoval Nikodém. Méně mužů v poli znovu vyhovovalo Táboru. Pěknou kombinaci zakončil do odkryté branky Tomáš Hájek – 6:2. V polovině třetí třetiny byli táboráci o dva muže oslabeni, a protože faulovali dál, inkasovali další odložený trest. Čekalo je tedy více než tříminutové bránění oslabení tří proti pěti. Milevští se dlouho nemohli prosadit a několikrát se dostali sami z pásma, dvojnásobnou výhodu tedy nevyužili. Prosadili se až v klasické početní výhodě, kdy z rohu kluziště vyjel Nikodém a zasunul za bezmocného Klestila – 6:3. Dvě minuty před koncem měl šanci hostující Sýbek, ale střelou z pravého kruhu trefil jen tyč domácí branky.

Kohouti tedy domácí utkání zvládli a je jen zásluha milevských brankářů, že hosté neodjeli s daleko větší přídělem. Již zítra čeká táborské hokejisty další přípravné utkání, tentokráte ve středočeském Kolíně.

Ohlasy z táborské kabiny

 Hlavní trenér Tomáš Matušík

 Dnes jsem spokojen pouze s prvními dvěmi částmi hry. První třetina nebyla úplně dle mého gusta, byla tam spousta nepřesností, ale nechybělo bruslení, nasazení ani koncovka. Milevsko jsme přestříleli 19:4, bohužel koncovka byla žalostná. Nejspokojenější jsem s druhou třetinou, byla hodně hokejová, dobře jsme kombinovali a napadali nám tam nějaké góly. Milevsko trochu odešlo fyzicky a projevilo se to. Třetí třetina byla naprosto hrozná, hodně se na ní podepsala dlouhá oslabení, kluci si stěžovali, že je bolí nohy. Včera jsme měli opravdu těžký trénink a zítra znovu bude. Ale lepší aby je nohy bolely teď, než v listopadu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality